Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kdyby v tomto snímku nehrál Hugh Grant a Rachel Weisz, nepustil bych si ho. Avšak oni tam hrají a já času stráveného při sledování této romanticko-dramatické komedie nelitoval. Herecké výkony hlavních hrdinů jsou skvělé, děj není příliš laciný, scény dobarvuje pohodová hudba a čas u tohoto filmu příjemně plyne. Will je v mnohých ohledech svého života takovou skoro parafrází Charlieho Harpera. Nevím, co ještě bych na tomto počinu vychválil či zhatil, takže ukončím svůj komentář vynesením konečného ortelu - příjemné 4*. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zase tak trošku jiná komedie, ve které si zahrál Hugh Grant a zvládl to doopravdy brilantně a přesvědčivě stejně jako v té době ještě malý a nenápadný Nicholas Hoult. Nepřeslazené, nepřehnané, obyčejně neobyčejné a dá se říci, že místy i celkem vtipné a napínavé. Navíc zcela odlišný konec od všech těch romantických komedií, který zaujal i překvapil. Jen malé mínus za podle mě krok vedle při výběru herečky Natalii Teny pro roli Marcusovy "přítelkyně" Ellie a stejně tak při Marcusových "flirtovacích" technikách, na něž by mu v reálném světě žádná adolescentní drsňačka jako Ellie určitě nepřistoupila. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre Hugha Granta celkom netypická romantická komédia, pretože všetko čo natočil, až na jednu výnimku a zhodou okolností je to aj jeho životný film - Horký mesiac (1992), je sladké ako kilo sušených ďatlí pomiešaných s práškovým cukrom. Toto nebolo tak sladké, ale o to viac to bolo pohodové a pozerateľné. Postrehol som aj náznak zaujímavých myšlienok a pekný odkaz na záver, takže u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výjimečně děj filmu zcela trefně popisuje oficiální text distributora, takže přistoupím k jádru pudla. Dílo tlačí na city diváka a to docela plánovitě. Jistá do očí bijící klišé naštěstí vyvažují vskutku nečekané okamžiky, které prosvěcují jinak nudnou a předvídatelnou zápletku. Nemohl jsem se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jelikož film není ani průměr ani světoborná záležitost. Nakonec jsem přeci jen přidal, ačkoliv po trýznivém happyendu se mi zkřivila ústa do bolestné grimasy. Jak na věc spadá do kategorie "odpočinkový", tak by se k němu mělo i přistupovat. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Některý lidi jsou ostrov. Já jsem ostrov. Jsem Ibiza." Narcísek Will mě hodně bavil a jako přirozenej lenoch bych jeho nicnedělací život určitě bral. Prostě by mi asi moc nevadilo, kdybych byl hezkej a bohatej vtipálek, kterej po večerech oblbuje nezadaný matky. Nejedna z nich se mi totiž líbila, ale žádná mě zase tak moc nebavila. A určitě nemám tolik fantazie, aby ve mně sebevražedná Fiona a její šikanovanej Marcus vyvolali touhu po rodinnejch hodnotách. Takhle se nechat nachytat, chlape. Tak snad ti vydrží ten tvůj sarkasmus, jestli se teda ještě někdy potkáme. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • V hlavní roli se měl objevit Brad Pitt, ale producenti myšlenku zavrhli s tím, že někdo tak atraktivní by nemusel předstírat, že je otcem malého chlapce, aby se seznámil. I tak se nakonec ve filmu objevil - na obalu časopisu Esquire, který si čte Will. (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama