Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (250)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neodkážu to okomentovat jinak, než neustálým srovnáváním s Vlákny, což je dost podobný film se stejným námětem a ze skoro stejného roku. Oba ty filmy se mi totiž líbily stejně, akorát každý kvůli něčemu jinému, takže se na ta srovnávání připravte. Jestli oba tyhle filmy něco mají vyloženě společného, tak je to postupný vývin děje. Tedy aspoň v tom smyslu, že první půlka ukazuje to, co se dělo předtím, pak přijde ta rychlá atomová válka druhá půlka ukazuje vše poté. Zatímco ale první půlka mi přišla silnější tady, zobrazení atomové války mi přišlo povedené stejně a druhá část je zase silnější ve Vláknech. Den poté u mě pak zase dominuje co se týče scénáře a práce s postavami, jenže Vlákna jsou víc autentická a hlavně mají silnější konec, který jde i do trochu vzdálenější budoucnosti a díky tomu je značně údernější, zatímco Den poté by klidně mohl pokračovat dál. Působivost a vážnost vyznění je ale stejná všude, takže i tady dám stejné hodnocení jako u Vláken - a to slabé čtyři hvězdy. Oba ty filmy mají své klady i zápory, kladů samozřejmě víc, ale zápory tam pořád jsou. Slabé 4* ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Noční můra mého dětství, viděno dnes dosti trapné, ale stále aktuální. Jde vlastně o tv film a nízký rozpočet je hodně znát. Skutečnost by byla mnohem horší a to se asi nafilmovat nedá, protože by nebylo co.Nikdo si nedovede představit jak by vypadal den poté přeživších, natož týden,měsíc,rok, 10 let... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Předně bych rád varoval všechny, kteří se na Den poté teprve chystají: Vyhněte se dabované verzi. Ohavnější české znění jsem dlouho neslyšel. Nicméně i přes tohle zprznění jsem film dokoukal - je to totiž jeden z těch snímků, které by mě upoutaly snad i bez zvuku. Čert vem, že nás úvodní hodinu seznamuje s postavami, které kromě lékaře Jasona Robardse vlastně za jakékoliv vykreslování ani nestojí, protože když "TO" po padesáti minutách přijde, člověk už jen tají dech, spolu s postavami sleduje startující rakety a po ohromném (a trikově skvěle zvládnutém) úderu se seznamuje s jeho hrůznými následky. Není to hezký pohled. A ten závěr... Brrrrr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film by sa mal volať Deň pretým a deň potom. "Predel" v strede nielen delí film na dve polovice, ale na dve štylisticky aj naratívne rozdielne polovice. Z tej prvej sa inšpiroval určite Greengrass v United 93. Dokumentaristiky ladené zábery z ústredí a armády, správy v rádiu, znejúce ako náhodný podmas v pozadí a žiadne prestrihy na udalosti v Európe. Popravde, takto je to omnoho napínavejšie. No a potom, potom nasleduje peklo. Je jedno, aký vzťah sme si vypracovali k postavám v prvej polovici, Meyer je nekompromisný a ukazuje tváre a telá tak, ako by vyzerali v reáli. Ak niekto oslepne, tak zázračne sa mu zrak nevráti. A niekde v pozadí stále visí otáznik, že keď sme to jednému národu raz spôsobili aj my, či len nebola otázka času, kedy sa to stane aj nám. Nie náhodou je jedna z dôležitých postáv Japonec.. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Určitě vrchol televizní tvorby, ohlas, který film vyvolal v USA je naprosto zasloužený. Kdyby vypukla třetí světová válka, tak je to konec všeho. V první polovině filmu, kdy se postavy dozvídaly nové a nové zprávy o postupu vojsk a vyhrocování situace v Evropě jsem měl opravdu husí kůži a to samozřejmě i v druhé polovině. Malý rozpočet šel samozřejmě znát, ale všechno to film dohání s tvorou atmosféry. Kdyby podobný film natočil Emmerich s jeho průmerným rozpočtem a někdo mu napsal dobrý scénář a on odpustil od svých happyendů, tak to by teprv hrůzostrašná byla podívaná. 90% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Nicholas Meyer tvrdí, že počas nakrúcania tohto filmu trpel vážnymi príznakmi podobnými chrípke. Keď lekári nenašli dôvod na jeho chorobu, nakoniec zistili, že Meyer trpel ťažkou klinickou depresiou, ktorú Meyer pripisuje tomu, že musel tak hlboko čeliť hrôzam jadrovej vojny. (Arsenal83)
  • S velkou pomocí občanů Lawrence v Kansasu proměnil štáb město na postapokalyptickou krajinu po několik týdnů. Na 2.000 lidí si zahrálo komparz a za 50 dolarů byli požádáni, aby si oholili hlavu a chovali se jako lidé umírající na ozáření. Navíc se nemyli, čímž zvýšili autenticitu filmu. Radioaktivní spad pak byl udělán z kukuřičných lupínků namalovaných na bílo. (HellFire)
  • Viac ako 100 miliónov ľudí v takmer 39 miliónoch domácností videlo film počas prvého vysielania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama