Reklama

Reklama

Fimfárum 2

Trailer

VOD (1)

Čtyři zbrusu nové pohádky pro chytré děti a chytré dospělé z oblíbené knihy Jana Wericha. Klasik animovaného filmu Břetislav Pojar natočil slavný příběh maličkého Palečka, plný zvratů a dobrodružství o jeho cestě do světa a zase domů. Pod vedením Aurela Klimta ožijí tři navzájem si podobní hrbatí bratři. Hrbáči z Damašku přinášejí atmosféru exotického Blízkého východu s pestrostí orientálního vypravěčstvím, ale přitom o věcech nám všech dobře známých. Vlasta Pospíšilová ve Třech sestrách a prstenu vypráví vesnický dekameronský návod o tom, jak pro sázku o prstýnek zblbnout tři milující chotě. A Jan Balej dovolí bratrům Markovi a Koubovi prožít prastarý pohádkový příběh o kouzelném mlýnku, závisti, čertech s originálním vysvětlením jednoho přírodního úkazu v pohádce Moře, strýčku, proč je slané? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Už jsem nebyl tak okouzlen, jako u jedničky (není tu žádná gradace, vše je ve stejném stylu, jako jednička). Stejně je ale Fimfárum 2 milé. Je to pěkná podívaná a například příběh o třech hrbáčích se mi velmi líbil :) (se na něj jdu podívat ještě jednou :), jo alkohol a zbraně :) ). Opět dobrá práce ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Bohužel o něco slabší než první Fimfárum a kvalitativně nevyrovnané. Oproti "jedničce" relativně málo animační invence a drobných vtípků, místy trochu utahané. Dialogy Oty Jiráka mi přišly většinou hodně zbytečné, pohádky mohly myslím velice dobře fungovat i bez nich. Animaci obecně chybí trocha dynamiky -- ne té přeexponované americké, ale změna rytmu nebo střihu by určitě prospěla. Stále však nadprůměr. ()

Reklama

Joski 

všechny recenze uživatele

Obe kolekcie Fimfárum podľa knihy Jana Wericha potvrdzujú vysoké umelecké a technické kvality českej animácie v kategórii bábkový film. Môžme len obdivovať a úprimne pochváliť tvorcov za skvelé pokračovanie a pietne zachovanie Trnkovskej animovanej tradície:-) Zlaté české ručičky, ktoré môžu bez najmenších problémov súťažiť trebárs z T.Burtonovskou animovanou produkciu, nehovoriac s prehnane umelou 3D Pixar animáciou. Klobúk dole:-) 100% ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

S velkým nadšením jsem si konečně pouštěl dvd s tímto filmem, vždyť se jedná o pokračování legendárního Fimfára Jana Wericha. Možná právě pro velká očekávání jsem byl lehce zklamán, ale jen nepatrně. Ono se dalo těžko předpokládat, že dvojka bude lepší prvního dílu, přesto jsem se těšil. První dvě povídky (Moře strýčku, proč je slané a tři sestry a jeden prsten) se mi líbily moc. Bohužel postupem času u druhých dvou nadšení trochu opadlo. Navíc povídka Paleček je zbytečně natahována. Ale jinak opět poctivě odvedené řemeslo i co se loutek a animace týče. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Fimfárum 2 je okouzlující film, u kterého platí otřepaná fráze, že je pro děti, ale dospělí se u něj nebudou nudit. Werichův charismatický hlas navíc působí i roky po jeho smrti. Jelikož je ale Fimfárum povídkový film: Moře, strýčku, proč je slané 80 %, Tři sestry a prsten 70 %, Hrbáči z Damašku 60 %, Paleček 80 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Jednotlivé povídky se natáčely ve studiích Anima, Hafan film, Krátký film a studio Zvon. (Ded@M@tes)
  • V pohádce „Hrbáči z Damašku“ hodí nosič do řeky dva pytle, u sultána jsou však pytle 3. (Pepy)
  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Fimfárum“ Jana Wericha. (Ded@M@tes)

Reklama

Reklama