Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Casual sex, watered-down lager, heavily cut drugs. And occasionally kicking fuck out of someone.“ Víkendový rituál kolektivní sounáležitosti. Cyklus, který je tvořen dobou. Dobou, co tvoří Hooligans.. Nick Love neobhajuje, neobžalovává, nevynáší soudy a přitom není pravda, že by nabízel jen nezúčastněný pohled s koncem ala British History X, či nenutil k zamyšlení (viz. linie s dědou válečným veteránem). Kdo není ostrovan, těžko to pochopí.. Kolikpak dneska vlastně hrála ta naše Chelsea..? ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Drama o skupině fotbalových hooligans, kteří nachází zálibu v tvrdých střetech s fanoušky jiných týmů. Je to jediné pro co žijí a co pro mě má smysl, neznají nic jiného než večírky se svými kumpány ve svých oblíbených hospodách, rvačky, náhodný sex, drogy a hlavně pro svůj klub jsou ochotni udělat cokoliv. Oceňuji hlavně věrohodné zpracování rvaček a přiblížení jednotlivých archetypů chuligánů. 70% ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Spojit téma odvrácené strany fotbalového fandovství s existenční krizí několika málo hrdinů se povedlo na jedničku. Parta ostřílených chuligánů přežívá od zápasu k zápasu, od bitce k bitce. Zbytek času vyplňuje koksovými mejdany či balením holek na potkání. Zdánlivá všeobecná idylka je však nahlodávána individuálními problémy, které se snaží každý řešit po svém. Ať už jsou to halucinogenní vize o smrti kamaráda, ztráta respektu ve skupině nebo neschopnost vést normální rodinný život, východisko je jen jediné – další rvačka, v níž starosti jdou stranou. Nick Love obratně pospojoval prázdné osudy lidí s adrenalinovým náporem bitek, u kterých by tvůrci Non Plus Ultras mohli jen tiše brečet. Holdujete-li fotbalu s tím pravým entuziazmem, připočtětě si hvězdičku navíc. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem přehodnotil hodnocení o jednu hvězdičku méně. Byli chvilky, kdy jsem se trochu nudil,a le přesto je todle film, který se mi trefil do gusta. Všechny podobné snímky mám rád. Football factory je možná i lepší, než herecky lépe obsazený GSE hooligans. Je to méně pohádka a více realita anglického "chuligánství". ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Povedzme si pravdu, Green Street Hooligans boli lepší film. Viac rozpútal diskusiu, viac ho ľudia majú radi. Bol krajší po všetkých stránkach. Toto bolo drsné, bolo možno aj podľa skutočnosti, ale nemalo to taký skvelý dej. Bolo to síce presvedčivé, anglické, ale neskôr keď Danny Dyer robil dokument som mal pocit, že zistil, že toto bol len slabý odvar. Deťom a mládeži neodporúčam, aby sa na to nehrali, lebo môžu skončiť ako na konci. Samozrejme, že od tých časov sa veľa v boji proti chuligánom zmenilo, prakticky ich v takom Anglicku utlmili na najnižšiu úroveň, ale je to stále pohľad do minulosti, ktorý stojí za to. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Právě tímto filmem se Danny Dyer dostal do povědomí mnoha fotbalových chuligánů, což mu připravilo dobré podmínky k proniknutí mezi skutečné chuligány ve svém dokumentu Hooligans - Zákon tribuny (od r. 2006). (FCBLFC)
  • Natáčalo sa na autentických miestach po celom Londýne vrátane lokalít ako Surrey Quays Station či Piccadilly Circus. (MikaelSVK)
  • Poslední film, ve kterém se objevil herec John Junkin, který hrál postavu Alberta. (don corleone)

Reklama

Reklama