Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh Tommyho Johnsona, kterému je něco přes dvacet a jediné pro co žije jsou víkendy. Jeho víkendy vyplňují náhodný sex, drogya občas se někde s někým porvat. Vlastně kdekoliv a s kýmkoliv. Tomyho život se odehrává mezi bitkami a sexuálními scénami. Obsese z násilí u něj pomalu přechází v noční můra a Tommy se dostává do stavu, kdy se sám sebe ptá, jakou cenu má jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

baruss 

všechny recenze uživatele

Možno by sa tento film obyšiel aj bez komentára. Ale to by nemohol byť pre mňa strašlivým sklamaním. Z dvoch "rovnomenných filmov" som skôr zhliadol amercikého mladšieho bratčeka. Hooligans s Eliahom Woodom (takzvané Green Street Hooligans). Bol to pekný film. Nie však o ňom som chcel. Po zhliadnutí amerického filmu o futbale a chuligánoch som mal zmiešané pocity. A keďže ako správny ultra fan navštevujem futbalové zápasy a z času na čas mám nutkanie si aj zabékať, dostal som avízo o filme Hooligans... V požičovni ma tento film vždy lákal, ale nejako som nikdy nemal náladu požičať si film s lebkou na obale... Po tomto avíze (geniálny film a iné superlatíva padali) som začal zháňať.. Zohnal som...Pol roka som čakal na tú správnu náladu, kedy si konečne film zapnem. chyba prechyba ! ! ! film sa mi absolútne nepáčil, celý bol nejaký podivný, akoby bez dejovej línie a s futbalom nemal nič spoločné. Film absolútne nezachytáva realitu futbalového chuligánstva, tvári sa drsne, absolútne sa mi nepáči. Degraduje celý futbal.. Kludne sa ten film mohol volať Fight Club. Tie podivné sny.. Tie podivné sny majú s chuligánstvom veľmi málo spoločného... Nechápem čo kto na tom vidí, hlavne ľudia čo sa pohybujú do futbalu, ultras, hooligans.. Ďaleko lepšia v tomto smere príde americká "hračka" s Eliahom Woodom. A ešte jedna úsmevná zaujímavosť... Tak ako aj vo filme Green Streeet Hooligans, kde bol úhlavným rivalom West Hamu - Millwall, aj v tomto filme je úhlavným nepriateľom Chelsea - Millwall. V oboch filmoch sa stratnú v FA cupe a hrá sa na ihrisku Millwallu. V oboch je to finálne bitka... : )) (zdá sa mi málo pravdepodobné, že by oba kluby mali úhlavného nepriateľa Millwall, aj keď všetko je možné, veď všetko sú to mestské časti Londýna).. A NEDÁ MI NEZAKONČIŤ VETOU: a možno sa o futbale dobrý film ani natočiť nedá.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Obdoba našeho Non Plus Ultras, ale daleko lepší a mnohem líp propracovaný. jestli budete čekat že uvidíte nějaký bitky na stadionu nebo záběry ze zápasů, tak se mýlíte, fotbal je tam jenom jako záminka výjezdu do nějakýho města a někomu tam rozbít pořádně hubu, nejlépe hooligans toho druhého klubu. Celej film je vlastně vyplněn různejma malejma bitkama a čeká se na tu pořádnou finální bitku s největším nepřítelem z millwallu a ta stojí za to. Všechny bitky jsou udělaný celkem reálně, občas se objeví i rozkopnutí držky a nějakej ten rozmlácenej ksicht a do toho hraje skvělá muzika a dokonce je tam i nějakej ten děj a někdy i vtipný scény, což film příjemně zpestří. Možná to neni úplně na plný hodnocení, ale mezi sportovníma je to jeden z nejlepších filmů a ještě ten vostrej konec. "Koule mam natržený takže si nejmíň měsíc nevrznu. Po tom všem by se člověk měl zeptat sám sebe jestli to stálo za to. Jasně že stálo!" ()

Reklama

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Film přesně v tom stylu, jakej mi vyhovuje. Formou mi nejvíc připomínal asi Trainspotting, kterej je sice kvalitativně o něco lepší (to bude spíš už v knižní předloze), ale tohle byla zase větší prča. Nebo taky Human traffic. Naštěstí chybí jakýkoli pitomý moralizování, který by mě fuckt sralo. Film co zmlátí každou blbou náladu. Oi! ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jestli lze tento film brát jako věrohodnou sondu do života hooligans, ale každopádně si myslím, že jde o dost lepší film než třeba Non Plus Ultras:-) A také o moc zábavnější (pomsta za playstation, zavolání na ukradnutý mobil atd...) Film mi ovšem občas až příliš připomínal Human Traffic. A nejen proto, že v něm hraje Danny Dyer. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí jsem přehodnotil hodnocení o jednu hvězdičku méně. Byli chvilky, kdy jsem se trochu nudil,a le přesto je todle film, který se mi trefil do gusta. Všechny podobné snímky mám rád. Football factory je možná i lepší, než herecky lépe obsazený GSE hooligans. Je to méně pohádka a více realita anglického "chuligánství". ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Danny Dyer zde hraje jednoho z hooligans Chelsea FC, ale ve skutečném životě je velkým fanouškem West Ham United. (Kryton)
  • Rod hraje ve filmu v jedné scéně hru "Grand Theft Auto: Vice City", kterou produkuje firma Rockstar Games. Jde o společnost, která se podílela na produkci filmu. Danny Dyer mimo jiné pro ně namluvil i hlas Kent Paula ve této hře. (don corleone)

Reklama

Reklama