Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlieho Bartletta (Anton Yelchin) vyhodili z další soukromé střední školy, a tak se musí uchýlit na státní. Ne že by tam zrovna zapadl, ale dostane nápad - otevře si psychiatrickou poradnu pro spolužáky. Jenže pak se sám zakouká do ředitelovy dcery…  Soukromá střední škola - prachy kam se podíváš, všichni študáci tu důvěrně znají alkohol i drogy. Charlie Bartlett (Anton Yelchin) do takového prostředí nezapadá a navíc ho ze školy vykopnou, což ovšem není poprvé. Zazobanému mládenci, který žije s neurotickou matkou, tudíž nezbývá než se snížit k docházce na státní střední. Ani tady sice nezapadne do kolektivu, ale časem zjišťuje, že zdejší teenageři se zase tak neliší od těch, co poznal dřív - i oni mají své problémy, se kterými nejsou schopni se vypořádat, i oni tápají. A tak Charlieho napadne spásná myšlenka zahrát si na školního psychiatra. Neoficiálně si otevře “kancelář” na pánských záchodcích, kde ostatním spolužákům radí ohledně rodičů, školy či lásky. Sám posléze zaměří svou pozornost na jednu půvabnou dívku. Bohužel to je ale Susan, dcera školního ředitele (Robert Downey Jr.)... a ten Charlieho bytostně nesnáší. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Spíš příjemně úsměvná než "semenně vychlámaná" komedie z Améru plná dětí na prozacu a valiu, která se nás snaží přesvědčit, že střední škola je vlastně super místo, i když jste šikanovaný a ignorovaný outsider z lepší rodiny. Nicméně - stačí stát se drogovým dealerem a je z vás rázem rocková hvězda klátící říďovu prvorozenou... Yelchin je talent, Downey hraje zase sám sebe, Hope Davis je sympaticky mimo. Bavil jsem se, byť je to čirá, hollywoodskými barvami malovaná, utopie. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie, která pobaví, ale taky hlavně drama, které poukazuje na rodinné vztahy, kterých je také dobré si v tomto filmu všímat. Mé čtyři hvězdy jsou nejen proto, že já mám rád filmy ze školního prostředí a i někdy o lidech tohoto věku, ale i velikou mírou k tomu přispěl Robert Downey Junior, kterej v tomto filmu vážně válel. Za něj jsou to jasný čtyři hvězdy, bez něj, by to byli tři, nedejbože dvě. Jinak jsem byl celkově z filmu docela potěšen, ale znovu bych se na něj chtěl zase podívat, až za hodně dlouho. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nápaditá komedie se skvělým obsazením. Robert Downey coby ředitel školy je na míle vzdálen charakteru sebevědomého a egoistického Tonyho Starka, kterým si později získal davy fanoušků a světovou popularitu. Při pohledu na Antona Yelchina hodně zabolí, když si člověk uvědomí, že už prostě není... Kat Dennings je krásná. Z ostatních postav mě zaujal Mark Rendall coby introvertní Kip. Škoda, že nedostal alespoň nějaký prostor ten metalista oblečený v černém kabátu ála Matrix. Asi dvakrát jsem ho ve snímku zahlédla, ale nedostal žádný "screen time". Zrovna ten by mě zajímal:) Postavy si člověka získají tím, jak jsou lidské, chybují, trápí se, mají vlastní obavy. Kdyby byl na nějaké škole takový Charlie Bartlett, určitě bych k němu zašla. Sice nejsem student, ale třeba by vzal i externí zájemce:) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plno teen komedií i dramat a zaráží mě, jak moc jsou někdy takové filmy zbytečně kritizované. Ovšem tady je to přesně naopak, protože absolutně nechápu, jak se tohle mohlo dostat na červenou barvu. Že může být dospívání těžké je ukázáno hodně trapným a nereálným způsobem. Nejde ani o to, že by se nejednalo o celkem dobrý námět, ale zpracování je prostě blbé po všech stránkách a i když si to celé hraje na originální film, využívá úplně stejné stereotypy, které vidíte ve všech filmech z prostředí amerických škol. Zvláštní, že tady to nikomu nevadilo a ještě se tu dočítám, jak je to vlastně chytrý a zábavný snímek. Nelíbilo. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal byť neobjektívny, tak dám 5 hviezd len za jednoducho úžasnú(nielen výzorovo, ale aj herecky a tu dokonca aj spevácky!) Kat Dennings. Film má síce niečo do seba, ale keď to porovnám napríklad s jej Nick and Norah's Infinite Playlist, tak predsa len trochu stráca. Trochu dlhšie som si musel zvykať na herecký prejav predstaviteľa Charlieho a očakával som trochu iný typ filmu(skôr nejakú typickú teen komédiu), aký sa z toho nakoniec vyvŕbil. Nakoniec to však vôbec nebolo na škodu a príbeh Charlieho Bartletta možno len odporučiť. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Charlieho limuzína je sběratelský kousek Mercedes-Benz Pullman 1969 kterých bylo vyrobeno pouze 200. (Hal_Moore)
  • V poslední scéně je jméno psychiatra P. Sarossy, stejné jméno nese i kameraman filmu Paul Sarossy. (Hal_Moore)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama