Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory, miluju starý béčka a obdivuju Elkayema, kterej to vzal, přidat pár galonů humoru, kopu mizernejch hereckejch výkonů, špetku parodie, zamíchal to a udělal z Pavoučího teroru jednu z nejstylovějších a nejzábavnějších poct béčkovému braku, jakou jsem kdy viděl. Je to svižný, je to blbý, je tam spousta obrovskejch pavouků a hlavní hrdinové jsou i přes své herecké výkony sympaťáci až na střechu obchoďáku. Obchoďáku? Moment, to mi něco připomíná :-) Jen by mě zajímalo, jestli to takhle režisér, s přihlédnutím k jeho pozdější tvorbě, takhle opravdu zamýšlel, nebo to je nečekaný důsledek jeho kvalit. Když ale koukám, jaká jména se podílela na produkci… Není to ale jedno? Jen je škoda, že mám nakoukáno málo monster movies a ještě míň filmů s roztomilými pavoučky. Ženy přece milují snídani do postele. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Milá blbůstka odkazující na staré monster-movies. U nich i u tohoto filmu se člověk neubrání pobaveného úsměvu, pavouci reagují na lidské volání ("Hey, Spidey!"), po kousnutí do vycpané trofeje jelena si odplivnou a vydávají mlaskavé pazvuky. Celým filmem prostupuje veliká nadsázka, záměrná béčková stylizace a parodickou náladu snímku dokresluje rozjuchaná "elfmanovská" hudba a pár drobných odkazů na klasické béčkové horory. A ta jedna scéna s puštěnou televizí, ve které jsou záběry z filmu Them! v rámci MONSTER-MOVIE MARATHON je takovým malým milým režisérovým připomenutím, které fandy starých béčkových scifáren pohladí po duši :o) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Monster-movie zabalené v arachnofólii humoru. Okrajový žánr o přerostlé, přemnožené (nejlépe obojí) a krvelačné fauně se obyčejně vyznačuje mizernou formou, triky i obsazením. Samozřejmě je to většinou otázka peněz a pak až autorských schopností, nicméně o Osminohých stvůrách lze říct, že se ve všech těchto aspektech dostaly nad průměr a navíc je s těmi toxickými tkalci občas i prdel. Nevím, čím to je, snad tím náhlým jarním oteplením, ale při pohledu na mamá Wuhrer a dcerušku Johansson mou mysl zaplavily myšlenky na číslovku spojovanou za jistých okolností s jedním skandinávským státem.. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obyčejná parodická monster-hororová komedie - fáze, než všichni uvěřili v existenci přerostlých pavouků, dost trvala, nicméně následný "mayhem" v městečku a nákupním centru už docela šlapal. Těch únavných klišé se ovšem vyrojilo více, než z nich vyplývajících vtípků a narážek, čili se dá říct, že tvůrci nedokázali přiznanou nadsázku uspokojivě využít. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina docela nuda, ale ta druhá šlape už celkem dobře. Dokáže to být napínavé a občas to dokáže i pobavit (asi nejvíc mě bavil ten konspirátor Harlen (btw úžasné jméno...)) nicméně i tak jsem z toho ve finále měl jenom průměrný dojem. A jestli to měla být parodie, stejně bych čekal víc, navíc poctu monster movies jsem v tom moc neviděl. Ale tak jako tak je to příjemný film na jedno zhlédnutí. Vyšší ambice tu nejsou, ale svůj účel to splní. 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Při souboji s pavouky v obchodním centru je jeden z obyvatel města vybaven hokejovou maskou jako Jason Voorhees ze série Pátek třináctého. Místo typické mačety však jako zbraň používá motorovou pilu po vzoru konkurenčního Leatherface ze série Texaský masakr motorovou pilou. (Israha)
  • Na začátku filmu, když Johny vidí skákající pavouky na pavoučí farmě, tak řekne: "They call it an Arac-Attack" ("Říkají tomu Pavoučí útok"). To je odkaz na původní název tohoto filmu. (viperblade)
  • Ve scéně, kdy lidé utíkají před pavouky do obchodního domu, tak Sam (Kari Wuhrer) střílí z pušky. Když se hlavní vchod pomalu zavírá a naposlední chvíli se zkutálí pod dveřmi, tak v ruce nedrží pušku a hned v dalším záběru ji opět má. (OndrejKW)

Reklama

Reklama