Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tento film je vlastně tvořen dvěmi částmi. 1. část je velmi dobrá atmosférická podívaná,ve které se naplno využívá prostředí letadla. Režie je výborná,protože režisér ví na co má. Herci jsou též vynikající. Lepší základní trio než Foster-Sarsgaard-Bean si režisér nemohl přát. Všichni tři hrají výtečně a o Sarsgaardovi ještě určitě hodně uslyšíme. Všechno tedy dobře vychází a je to vynikající thriller jenže pak přijde ta část 2. Scénarista se zřejmě pořádně zhulil,když to psal, protože tak odfláknutej konec (nebo spíš skoro celou druhou polovinu filmu) jsem už dlouho neviděl. Tolik absurdit a scénaristických berliček by nedokázal zvládnout kdejaký režisér a Schwentkemu to v té druhé půli taky velice selhávalo. Ale to byla vada toho scénáře, on se totiž snažil jak mohl aby to s úctou dotáhl do konce. To se jemu i hercům nakonec podařilo, akorát s hodnocením musím kvůli tomu scénaristickému patlalovi o hvězdičku dolů. Díky němu se totiž ze slibného nadprůměru vyklubal zase další průměr. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu se mi velice líbila. Přesně takové psychologické filmy s hádankou mám ráda. Jenže najednou se grázl divákovi odhalí a začíná obrovská a ohraná nuda. Ona se snaží, bla bla bla...on je jí v patách..a ona mu nakonec uteče. Je za hrdinku. Až na ten nesmyslně odfláklý konec pěkná podívaná. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po filme Non-Stop s Liamom Neesonom som dostal chuť, na ďalší tajomný let a natrafil som na tajomný let. Musím povedať, že atmosféra je celkom slušná, tak isto aj herecké obsadenie a príbeh, no miestami mi v tom filme vadili nič netušiaci cestujúci. Nechcem spoilerovať, ale keď si nikto nevšimne, že Jodie Foster bola na palube zo svojou dcerou. No čo už. 80% - 4* ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka filmu mě nadchla, má skvělou atmosféru a buduje napětí. Výkon Jodie Foster také stojí za zmínku, protože jako máma "lvice", která bojuje o své mládě, je úžasná. Druhá půlka sice není tak skvělá, rozluštění zápletky bylo odhaleno možná příliš brzy, ale Peter Sarsgaard si se svojí postavou vskutku dobře poradil. V vedlejší roli (palubní kapitán) mě potěšil i Sean "Boromir" Bean. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Neuveritelný priemer zložený z dvoch polovíc, tej výbornej a tej príšernej. Skoro som neveril, že v roku 2005 sa premieta v kinách so špičkovým obsadením film s tak klišovitým scenárom, typickým pre predchádzajúce desaťročia. Skôr by som zožral nejakých mimozemšťanov alebo nadprirodzenú pointu. Na to, ako sporadicky Foster hrá, by si mohla vyberať lepšie. Videl som v kine v období, keď som mal v ňom šťastie na samé kraviny. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Diváci lačnící po Jodie Foster, která se předtím v amerických kinech objevila naposled v hlavní roli ve filmu Úkryt (2002), zanechali během úvodního víkendu (23. – 25. 9. 2005) pokladnám 24,6 mil. dolarů, přičemž během následujícího měsíce se výdělek ztrojnásobil. (imro)
  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)
  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno