Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[85%] Prvotřídní thriller; nervy drásající, napínavý až do konce. Pointa nebyla vyřčena úplně ve finále, ale ještě nějakou dobu před tím, takže v tomto ohledu jsem nadmíru spokojený. Veškeré to prostřední v letadle (postavy, zvyky, různá zákoutí letadla) – to vše bylo pojato na výbornou. Filmem hlavně dominuje skvělá Jodie Foster, která si jde odhodlaně za svým – najít za každou cenu svou dceru a to i navzdory tomu, že jí ostatní v letadle považují za blázna. V pokročilé cca třetině filmu trochu ztrácí dech ta pointa – tam je trochu děravý scénář, ale není to nic extra nelogické, aby mě to naštvalo. To neskutečné napětí a i pár chvilek emocí se na závěr našlo. Musím pochválit i vydařenou hudbu od Hornera, která té ponuré atmosféře dodávala ten správný šmrnc. Krom Foster mě bavil Sean Bean a Peter Sarsgaard. No, víc k tomu asi nenapíši, bavilo mě to dost. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film začína rozvíjať svoje thrillerové vlatnosi až druhú polovicu. Prattovej hľadanie svojej dcéry v prvej polke je síce kvalitne spracované, no celkovom vyznení to vyznie príliš rozťahane. Naopak, druhá polka filmu je skvelá a výborne zapadá s prvou do seba. Dobré je aj spracovanie lietadla a skombinovanie s konštruktérkou. Škoda, že sú rozvité postavy, ktoré absolutne nezasahujú do deja. 65%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pokud je ještě člověk na vážkách, jestli se jedná o výplod zármutkem zkroušeného mozku, či se v tom letadle, které připomíná vestibul hotelu Hilton a docela se v něm plýtvá místem, odehrává nějaké spiknutí, v kterém jedou všichni včetně plakátu Raquel Welch, dokáže Schwentke pomocí atmosféry jakž takž udržet pozornost. Jenže.. Jakmile přijde křečovité odhalení, John McClane v sukni vykráčí z dýmu s nejcennějším pokladem v náruči, Boromirovi vletí do otevřených úst všechny newfoundlandské mouchy a arabský občan uvědoměle pomůže se zavazadlem, řeknete si - není nejlepší některé lety prospat? Spoiler: Mám rád akční hrdiny, kteří dokážou spojit rozhodnost s ekonomickým myšlením - tak jako Jodie, která jedním tahem zlikvidovala padoucha a ušetřila za manželovo zpopelnění.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne zajimavej a docela propracovanej film se zajimavym nametem, sice neco na podobnej zpusob sem uz nekolikrat videl, ale neodehravalo se to na palube letadla. Hlavni problem je, ze se scenarista ze zacatku krotil a budoval slusne napeti az do zaverecneho rozuzleni, ktere je pro me v 45 minute filmu. Tech dalsich 45 minut je jen tezko uveritelna a krapet prehnana historka, nicmene nakonec to vse zapadne. Jodie Foster je jako vzdy perfektni, jen by se nemusela furt tvarit tak psychopaticky. Sarsgard byl taky vostrej a osobu, kterou nakonec ztvarni, byste do nej nerekli. Takovyhle typy tajemnejch a napinavejch filmu mam rad a tenhle je rozhodne nadprumernej, ale na 5* se nedostal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Morbidní začátek s divnou holčičkou a smutnou Jodie Foster mě příliš nezaujal, jakmile ale dcera zmizela vše začalo být opravdu napínavé a já se jen modlil, aby to konec nepohřbil. Bohužel mé motlitby nebyly vyslyšeny a takhle překombinovaný film se spoustou nelogičností, které jsou servírovány s naprosto vážnym ksichtem jsem už dlouho neviděl. Aspoň, že je to opravdu velmi dobře zahrané všemi zůčastněnými a Jodie Foster ten film dokáže utáhnout naprosto s přehledem. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Letoun je ve filmu označován jako "AALTO Air E-474". Žádný takový stroj ale ve skutečnosti neexistuje. Vzhled letounu zvenčí se nejvíc blíží obřímu "Airbusu A-380", vnitřek kokpitu pak "Boeingu 787 Dreamliner". (curfew77)
  • Režisér německého původu Robert Schwentke se díky úspěchu snímku posunul o něco výše na hollywoodském žebříčku. U nás ho mohou diváci znát jako scénáristu seriálu Místo činu. (imro)
  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama