Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (263)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdeže ty loňské sněhy jsou. Zorrův comeback naprosto postrádá to úžasně dobrodružné kouzlo zábavné a akcí nabité jedničky, která patří dodnes k mým vůbec nejoblíbenějším žánrovkám. Cambell se do toho tentokráte pořádně zamotal, celý příběh totálně přeplácal a "obohatil" ho protivnou rodinnou krizí, která se sem absolutně nehodí. Jediné, co se snímku nedá upřít, je povedená vizuální stránka a pár zajímavých akčních scén v čele se samotným vlakovým finále, kterému nechybí potřebný šmrnc a náboj. A samozřejmě také Catherine Zeta-Jones, která je stále tou nejhezčí herečkou současnosti. 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol fantastický,určite 5 hviezdičiek.Po všetkých tých recenziach ktoré som čítal o druhom dieli,musím povedať,že sa s nimi shodnem.Technicky velmi dobre natočené,fajn humor/opitý Zorro na koni/,ale príbeh je nejaký predvídatelný,akoby scénar napísali za dva dni.Druhý diel narozdiel od prvého postráda napätie,ktoré tu chýba kvôli tomu,že k neporaziteľnému Zorrovi sa pridala šikovná manželka a šikovný synáčik a preto dopredu vieme,že všetkým nakopú zadky.Ale ako som spomenul,všetko zachraňuje dobrý humor.Za pozretie určite stojí,pre fanúšikov prvého dielu vlastne povinnosť.60%. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Excelentní řemeslník s lehce nevyrovnanou výkonností Martin Campbell dostal do ruky i druhý díl rutinní (ale drahé) nevážné zábavy, které vévodily kordy a ritmo latíno gitáro (a korzet Catherine Zety-Jones). A natočil v podstatě totéž co prve, ale bez Sira Anthonyho, zato s natahováním se o odvaze a vzorovosti rodičů pro svá dítka, což Banderas daleko zábavněji předváděl v prvních Spy Kids, a hlavně se zápletkou, která jako by vypadla z Wild Wild West. Rufus Sewell tu neuvěřitelně mrhá svým talentem, a divák si říká, proč vlastně takovýhle naivní za každou cenu líbivý výplach sázející na romantiku té doby a geografického zasazení vzniknul - a nemůže dojít k jinému závěru než že rozhodně ne pro jeho potěchu, ale pro peníze:P A nemůže necítit jisté zadostiučinění z toho, že hrubý kalkul producentské sebrance nevyšel. Tyhle příhody šlechetného dona s kreací žárlivého Španěláka jsou naprosto zbytečné, a proto i přes svoje nesporné řemeslné kvality nedostanou víc než první díl - proto 50%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nejsympatičtější herecké výkony podali koně, kteří představovali Zorrova hřebce zvaného Tornádo. Ne že by ostaní hráli špatně - naopak, snažili se, seč jim síly stačily, leč příběh za moc nestál - zápletka byla vážně DOST děsivá a její zpracování celkovému dojmu moc nepomohlo. Komediální prvky nebyly špatné, možná by byl výsledek daleko lepší, kdyby tvůrci film natočili jako parodii. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel se druhý díl prvnímu vyrovnat nemůže ani omylem. Spíše jde o krkolomnou a značně provařenou akční jízdu, než o plnohodnotný dobrodružný film. Herci jsou fajn (obrovské mínus je samozřejmě neúčast Hopkinse a dalších tahounů z prvního dílu), scénář je jedna velká ulítlost a slepení všech smyslů i nesmyslů, které scénáristé za těch sedm let dokázali vyplodit. Hornerova hudba je velice podobná prvnímu dílu, aneb sázka na jistotu. Akce je špičkově natočená, leč by se leckdy dala nazvat spíše cirkusovm vystoupením. Z nostalgie a lásky k prvnímu dílu 3 a 1/2. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • První díl si v US kinech vybojoval slušný výdělek (93 milionů) v létě 1998 navzdory tomu, že se zároveň promítaly také trháky Smrtonostná zbraň 4, Armageddon a Zachraňte vojína Ryana. Producenti ve snaze vytlouct ze svého franchise co nejvíce proto přesunuli premiéru sequelu až na „nudnou“ podzimní sezónu. (imro)
  • Banderas utrpěl při natáčení spoustu šrámů, vážněji zraněný ale nebyl. Zato jeho 8 dablerů skončilo se zlomenými zápěstími a přeraženými čelistmi. (HappySmile)
  • Zorro znamená ve španělštině „liška“. (imro)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama