Reklama

Reklama

Příběh o legendárním mongolském vojevůdci, sjednotiteli kočovných kmenů a utlačovateli Západu. Film ho ukazuje jako malého chlapce, odvážného vůdce partyzánů, spojence čínského vládce a zachránce říše proti nájezdným barbarům. Čingischán, to je nelítostný boj, luxus a nekonečná touha po moci. (oficiální text distributora)

Recenze (60)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatný, i když od velkofilmu jsem čekal víc. Čingischán je tady vybarven jako mírotvůrce bojujícího za práva žen, což si nejsem tak úplně jistý. Chápu, že se ve Velké Británii v šedesátých letech asi nenacházelo moc Číňanů, ale udělat z Jamese Masona a Roberta Morleyho asiaty, to bylo fakt moc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek se neuměle pokouší o velkolepé kulisy a vyskytuje se v něm množství komparsistů, kteří se přemisťují koňmo i po svých … a stoprocentně nejsou digitální. Dalo by se říct, že je na svou dobu přiměřeně výpravný, ale málo platné: Čas si dávno vzal zpátky kouzlo, které mu kdysi propůjčil jako velkému historickému dobrodružství ve vzdálených exotických krajích, takže dnes nevyhlíží nijak zvlášť autenticky a nepřináší ani žádnou nadměrnou porci zábavy - nejenom zpodobnění bitevních scén je poněkud hračkovité. Kromě toho musím přiznat, že sympatie jsem k velkému sjednotiteli Mongolů pociťovala pouze a jenom do té doby, než začal mít přehnané dobyvatelské ambice - ale to je čistě můj soukromý problém, nehledě na to, že kdo tehdy neprokázal svou sílu a neexpandoval, patrně silně riskoval, že jeho vlastní území zabere někdo jiný ... 2,5* ()

Reklama

quixote 

všechny recenze uživatele

Snad kromě toho souboje muž proti muži na úplný závěr působí úplně všechno v tomto velkofilmu nevěrohodně, diletantsky a neautenticky: casting, story, exteriéry, kostýmy… Na jedné straně bombastická výprava, na druhé straně kostrbatý scénář přetékající nejrůznějšími klišé a ve výsledku NUDA, jako by film trval čtyři hodiny a ne "jen"dvě. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Čingischán je kravina, která nemá s historií vůbec nic společného kromě pár jmen. SPOILER závěrečná hrdinská smrt při souboji je vrchol toho, jak si tvůrci historii upravili. Navíc všichni jsou tu skoro všichni bílí a tvůrci se ani příliš nenamáhali maskovat herce jako Mongoly, pokud to zkusili u Číňanů, výsledek je katastrofální. Na druhou stranu je Čingischán na poměry velkofilmů poměrně krátký, výprava sice není oslnivá, jsou tu slušně hrající herci (Wallach, Mason, Boyd, v menší roli Savalas) a Omar Sharif ač Arab toho Mongola uhraje bez problémů. A hlavně má to spád korunovaný vynikající závěrečnou bitvou a bitkou 1 na 1. Proto smířlivé 3*. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Na filmu je špatné úplně všechno, kostýmy kulisy, herci, kteří se vydávají za mongoly nebo číňany, prostředí, kde je film točen( první polovina filmu mě připomínala Vinetoua), historie, trapný děj, děsná hudba ...chápu, že film je starý, ale i tak... Po shlédnutí dokumentu nebo Mongol-Čimgischán je tohle děsná bída, i když jsem to čekal, přesto jsem do toho šel a stěží dokoukal až do konce. Dvě hodiny zabitého času. ()

Galerie (12)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama