Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Staci si precist nazev filmu a kazdymu musi bejt hned jasny, ze tady nic inteligentniho nenajde. Co taky cekat od tvurce Beavise a Butt-heada. Budoucnost tu sice neni zobrazovana jako v Mad Maxovi a podobnejch filmech, vsichni jsou spokojeny, ale obcas clovek nevi, jesli je nema litovat. Ale je to aspon originalni. A nejlepsi na tom je, ze to tvurci vsechno nadherne vedecky vysvetlili. Luke Wilson sice neni nejakej uzasnej herec, ale roli vojaka prumernyho ve vsech smerech, jehoz prace byla cumet na televizi, zvladnul naprosto perfektne. Navic tu je spouta skvelejch vedlejsich postav, treba jeho "spolucestujici" devka Rita, chlapek z "Au, moje koule", pasak Upgrayedd, popravci Super Hovado nebo prezident-wrestler-pornoherec Komanco. Tvurcum behem tech 80 minut nedochazi napady a furt prichazi s necim zajimavym a vtipnym, takze jsem se po celou dobu dobre bavil a misty ziral, jak muze bejt nekdo tak vymastenej. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná komedie. Tento film je založen na zajímavé otázce, jak bude svět vypadat za 500 let. Je to zde sice zahnáno až trochu do extrému, ale je to komedie, takže to jistě nikoho nepřekvapí. Ale musím uznat, že nápad, že lidé časem zblbnou z přihlouplých filmů, seriálů, telenovel, reklam, atd, že ten nápad je velice odvážný, ale kupodivu to zde funguje. A z problému se jim snaží pomoct člověk, který byl zmražen a nějak se na něj zapomnělo a probouzí se ze zmražení jako nejchytřejší člověk na světě. Prostě geniální nápad. A ono to ale funguje! Je zde jeden skvělý vtípek za druhým, jedná se o perfektní zábavu, u které jsem se rozhodně nenudil. Luke Wilson zvládnul svou roli docela dobře a pobavil i Dax Shepard jako právník. Dějově je to prostě perfektně zvládnuté a herci to zahráli nejlépe jak mohli. Přesto v tom vidím jen mírně nadprůměrnou komedii, které ke čtyřem hvězdičkám ještě něco málo chybí, takže zůstávám u třech hvězdiček. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej a vtipnej začátek mě dost navnadil a já čekal, že se po delší době u nějakýho filmu zase pořádně pobavim. No problém je v tom, že všechny ty nejvtipnější momenty se ve filmu odehrajou během první poloviny a ten zbytek vypadá, že tvůrcům nějak došly nápady. Druhou polovinu jsem se něčemu zasmál spíš jen sporadicky. Naštěstí má film cca 80 minut, takže ten zbytek celkem rychle uběhnul. Jinak triky jsou strašný, chvílema u toho máte pocit, že sledujete kreslenej film. Holt je znát nízkej rozpočet... No viděl bych to asi tak, že první polovina by byla za 4, druhá za 2. Celkově teda 3 hvězdičky. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Ten humor ve filmu byl tak blbý, až byl dobrý. Například nejlepší snímek té budoucí retardované společnosti: prdel – 90 minutový záběr na půlky - nebo situace, kdy Wilsona u soudu zažaluje jeho vlastní obhájce. Jde o opravdu nenáročný humor a já s mírně skloněnou hlavou přiznávám, že jsem se smál, jako bych byl sám jeden z těch retardů. Moje plíce dostali pěkně zabrat, přesto se ale jen průměrnému hodnocení, které si zde Idiocracy vysloužil, příliš nedivím. Jde o specifický humor, který se pod kůži dostane řekl bych jen malé části publika. Jinak výkony herců byly příjemné, Luke své zírání na tupé mozky zvládl s přehledem a i Dax Shepard byl překvapivě zábavný. Odlehčené fóry nejdeme i v komedii Bláznivá olympiáda. Alternativa: Ringer. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Důsledky Idiokracie (tedy vlády podprůměru do které v současné realitě často přechází tolik propagovaná demokracie) dotažené do extrému zní jako zajímavý nápad... jenže mě poněkud uráží že je točená stylem právě pro ten typ lidí, které kritizuje. Že jde o komedii, a ne o inteligentnější vážný (a nutně kontroverzní... přece jen cokoli týkající se eugeniky ani jiné být nemůže) film by až tak nevadilo, ale že hruba polovina vtipů pozbývá břitké sarkastičnosti a spadá do bahna průměrné lacinosti a trapnosti už vadí dosti silně. Přes VELMI zajímavé téma je to tak stále jen průměrná, korektní(!) a patetická komedie... dokonce i s nezbytnou romantickou linkou. Sice až tak moc nenudí, ale... mám skoro chuť říci: Komedie o idiotech, pro idioty. Škoda že se podobného tématu nechytí třeba... Lars von Trier. 5/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)
  • Hoci sa Frito so svojou podpriemernou inteligenciou nelíši od ostatných ľudí 26. storočia, jeho predstaviteľ Dax Shepard v skutočnosti vyštudoval antropológiu na Kalifornskej univerzite. (AxelWers)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama