Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Ridick 

všechny recenze uživatele

venovane vsetkym, keri su pod osem. nebezpecne infantilny pribeh, moralizujuci so stastnym koncom a vsetkymi klise ake len vacsina animakov v poslednej dobe ma - hrdina, kt. je na zaciatku zly, ale na konci je dobry, par utaranych kolegov a vlastne je to zase len o zvieratkach :(( podla mna jedine ta biedna animacia to ako tak zachranuje. 35% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dětské, animované, mravenčí, spratkovsky americké (americko-spratkovské), poučující. Poslední půlhodinu jsem prospala, takže se moc omlouvám, ale nevím jak to dopadlo. Ale i přesto si dovolím hodnotit. Děj trochu chudší na animovanou pohádku, ale i tak dobrý. Velký výbuch v trávě následovaný malým obláčkem dýmu na celé parcele trávníku byla asi nejvtipnější scéna. sladké kameny, šílená babka, čaroděj, malej Zip, naivní mravenečnice, to je jediný co mi utkvělo v paměti. poučné rozhodně v tom smyslu, jako "nečiň druhým co sám nemáš rád", a že mravenci jsou taky živý tvorové. ..ale stejně se mi zdálo o tom, jak zabíjím upíry, tak kde to jsme.. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Já bych to nějak špatně nehodnotil, mě se to docela líbilo.Sice je film natočen spíše pro děti mladší dvanácti let, ale i přesto. Poslední dobou se s animovanými pohádkami roztrhl pytel, jedna je pomalu lepší než druhá. Mravenčí polepšovně nemám úplně co vytknout, nic zásadního, možná jen to, že příběh o mravencích je už trochu okoukanou záležitostí. Přesto se to řadí mezi ty lepší animované pohádky, pokud srovnám jiné takovéto animováky, tak tento má rozhodně lepší a zábavnější příběh.Celý film je zábavný, hodnotím ho kladně 4*. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji špatný animák. Stupidní děj, nepřesvědčivá animace, nulová zábava. Pořád to je ještě strašně moc práce, kterou na tom museli tvůrci nechat, ale výsledek prostě není dobrý ani tak. Pro mě už je tohle téma vyčerpané Mravencem Z a Životem brouka a tam, kde hrábne Pixar, už nikomu jinému nic neporoste. 35% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)
  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama