Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jo do polepšovny? Tam by mělo jít hodně lidí. Hlavně do té mravenčí. Další z nekonečné řady animáků, které se na nás chrlí jak houby po dešti. Snímek nenadchne, ale ani neurazí. Je to poučení pro všechny malé děti, aby nemířili vodní pistolí na mravence. Je to animák spíše pro mladší diváky. Petr Rychlý zde dabuje skoro mistrně a po Pavlu Rímském (Freeman, Stallone) ho řadím mezi mé nejoblíbenější dabéry. Jen škoda, že se ztrapňuje v růžovce. Co se týče animace, tak ta je na úrovni. I když v dnešní době to už ani tak nepřekvapí. První polovina filmu trochu nudí, protože vidíme jen, jak mravenci přijímají malého hrdinu z říše lidí mezi sebe. Za to druhá půlka snímku je podstatně lepší, protože děj začíná nabírat patřičné obrátky a oko diváka ani na chvíli nemrkne. Je škoda, že animáky vznikají až v dnešní době a já jsem už dospělý. Kdybych Mravenčí polepšovnu viděl v dětství, tak bych hodnotil více než 60%. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

venovane vsetkym, keri su pod osem. nebezpecne infantilny pribeh, moralizujuci so stastnym koncom a vsetkymi klise ake len vacsina animakov v poslednej dobe ma - hrdina, kt. je na zaciatku zly, ale na konci je dobry, par utaranych kolegov a vlastne je to zase len o zvieratkach :(( podla mna jedine ta biedna animacia to ako tak zachranuje. 35% ()

Reklama

verbst 

všechny recenze uživatele

Přátelé, je to tak... Původně jsme měli jít se Shimitzem na Monster House ale byly volné jenom jenom poslední dvě řady od plátna... Takže k jádru věci: Je to film, tak ubohý, kostrbatý a snadno předvídatelný až je vám z toho nanic... Oba jsme skoro usínali a myslím, že příště radši vezmu ty 2 spodní řady... PS.: Nebýt posledních 15 minut je to na odpad.... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Příběh zasazený do života hmyzu se mi (jako studentovi biologie) velice líbil. Animace je také dobrá, ale jinak je film jedno obrovské klišé a všichni, včetně toho nejmenšího drobečka v hledišti od začátku vědí, jak to nakonec dopadne. Supr voice sestava. Animované filmy obecně se začínají neskutečným způsobem množit a lidé zákonitě nemohou stíhat sledovat všechny. Vybírají si tak ty kvalitní (většinou Pixarovky), a proto na sebe Ant Bully, jenž posbírala v drtivé většině průměrnou kritiku, v kinech jen tak tak vydělala. 70% 50 miliónů dolarů(rozpočet)/55 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dívám se, že tato animárna má poměrně nízké hodnocení. Zřejmě dnešní nejen mladé publikum potřebuje ke štěstí, aby to všude jen bouchalo, rámusilo a střílelo. Přitom v tomto příběhu je krásně ukázáno, jak důležitý je týmový duch a jak vše funguje, když každý ví, co má dělat a když své úkoly bezezbytku plní. Proto jsou mraveniště tak důmyslná a obdivuhodná. Samozřejmě jsem také zastáncem individualismu. Přece jen jsou ale obory lidských činností, které se bez týmové práce neobejdou. Tento pěkný a roztomilý příběh by mohl být pro mladé publikum i velice poučný a obohacující. Jenže se tam prostě nestřílí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Sladké kameny, na které mravenci ve filmu nedají dopustit, jsou slavné americké pochutiny Jelly Belly. (imro)
  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama