Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Přísahejte na ústavu Spojených států, že budete mluvit pravdu a nic než pravdu, k tomu vám dopomáhej Bůh ... Jasná páka"___"Jak byste popsal, vlastními slovy, co se stalo tehdy v noci?" ___"Ts to byla hlína, ale chlápek to spíchnul, nevyměk joo, ale maníci Ti magořili, to ti teda povim, a droškaři šli s náma málem do penálu. Ale on se na to nevys**l a šel kočírovat. Šoupnul toho prcka na ranvej jako máma do peřinky, k***a jemináčku, hehe" ;-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný sled gagů, trapasů, nedorozumění a parodií na filmy jako Star Trek, Letiště, Rocky a kupa dalších, především ty, která mají něco společného s létáním. Film kupodivu drží pohromadě, ačkoliv mnohé scény jsou sami o sobě debilní. Jsou totiž následovány výtečnou hláškou nebo až tak absurdní scénou, že jsou sami o sobě vtipné. Pár scén je i přesto hodně ujetých až zbytečných. Ve srovnání s novými parodiemi typu Scary Movie však i tak baví celou dobu a i po téměř 30ti letech je spolehlivou zábavou pro všechny, kdo fandí tradičním parodiím typu Žhavé výstřely. Hudba: Elmer Bernstein ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože se režisér a scénárista změnil, jde o slušné pokračování v podobném duchu, jako byla jednička. Téměř identické obsazení, ale tentokrát se vypravíme do vesmíru. Tvůrci se krom situačních gagů, inspirovali u Vesmírné odyssey, ale třeba taky u Star Wars. Pro zahraniční, nebo mladší diváky je film vstřícnější...těch popkulturních odkazů je tady méně. Málo je ale oproti předchůdci i dobrých fórů; moc dobře nefunguje skoro celá poslední třetina. Ale i když je dvojka slabší, jsem vcelku spokojený. ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Jednou se na to kouknout dá, a je tam i pár výborných fórků, naprostá většina jsou ale slaboučké gagy, hluchá místa a do posledního puntíku okopírované vtipy z prvního dílu, u kterých spíš začnete přemýšlet nad recyklací, než nad tím, že byste se měli bavit. Dva puntíky za Lloyda Bridgese, Petera Gravese a hlavně Williama Shatnera, jehož nástup se rovná pěti originálními vtipy nejnabitějším minutám filmu. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Připoutejte se, prosím! 2 je pořád vtipné parodické pokračování skvělého prvního dílu. Na rozdíl od jedničky se děj odehrává v lunárním raketoplánu a počítač (parodovaný HAL 9000 z Vesmírné Odyssey) pošle všechny na cestu do Slunce... Gagů je více, ale slabších a někdy v obměnách opakujících vtipy z jedničky, rovněž struktura filmu je podobná předchůdci. Patrně už nechtěným vtipem je závěrečná reklama na film Připoutejte se, prosím! 3, který nebyl nikdy realizován. Krátké ukázky: http://www.youtube.com/watch?v=MFvsCgv1C2s a http://www.youtube.com/watch?v=3HDTWnyYPE4&feature=related ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)
  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Muž, ktorý si na palubu raketoplánu doniesol bombu, ju má v kufríku, na ktorom má nálepky z miest Hirošima, Nagasaki, Pearl Harbor a Drážďany (Dresden). Všetky tieto mestá boli zničené bombami. (ČSFD)

Reklama

Reklama