Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (179)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne ne ne, tenhle druhý díl je typický zakomplexovánek, který zbožně vzhlíží na svého staršího bratříčka a do důsledku opakuje jeho vtípky. A protože víme, že opakované se buď: a) stává vtipným, nebo za b) přestává být vtipem, máme tu šanci 50:50. Tenhle film je bohužel skoro celý za a). Výborným momentem je krátké a svěží vystoupení Williama Shatnera v roli kapitána základny Alfa Beta, leč tím je seznam pozitiv skoro vyčerpán. Škoda, protože vesmírné prostředí skýtalo mnoho možností k nejrůznějším parodickým skopičinám, jenže film si vystačil pouze s několika povrchními vtípky. V zásadě je dvojka nabitější gagy nežli jednička, jenže většina z nich je velice trapných a průměrně natočených. A kvantita značí kvalitu, jak známo, hlavně v socialismu. Nikoli ve vesmíru. Takže průměrná parodie... ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

"But that's not important right now". Najznamejsia hlaska prveho filmu. Spomenul som si nan a dufal, ze opat dostanem vnipne, teraz uz "nekorektne" sceny. Vedel som, ze som v suchu, ked uz v stvrtej minute: "No dogs, are allowed on the shuttle, son, I'm afraid, Scraps will have to be shot". :) Mnamka, z tejto sceny by sa mnohi sucasni mileniali, ci mladsi doseru v ich jazyku "trigernu". :D Teda aspon na dobu 4-och sekund. :) Taktiez, gay Jacobs z riadiaceho centra, opat chrli hlasky prakticky kazdych 10 minut. Informacie..."should I fake my orgasm?" "Yes, next!" Casopis ministrant, ktory cita knaz a sleduje plagatik :) "Place your head between your knees" "Between your OWN knees, father!". hehe. Prakticky akoby ste sledovali dokrutku prveho filmu. A to je zrejme to, co budu jedni ludia vnimat pozitivne, kym druhi opacne. Mne sa pacilo pritvrdenie v humore, ale zamrzela nizsia originalita. Opat kvantum vtipnych drobnosti v pozadi, musite byt pozorni. 65% Odporucam. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování a nepochopitelný recyklát situací z originálního Airplane. Finkleman sice pochopil, v čem tkví kouzlo humoru bratří Zuckerů a Abrahamse, jenomže znáte to - když dva dělají totéž, není to totéž. Komika ZAZ je podstatně chytřejší, zde si tvůrci spíše vystačí s jednoduchými narážkami, které sice pochopíte, ale ani se moc nepobavíte (E.T. u telefonního automatu). Ani ti herci už nehrají tak dobře, jak v původním filmu. Dvě hvězdy dávám za pár novátorských prvků, jinak film spíše nudí. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu kvalitní režijně, scénáristicky, narážkově a především a bohudík gagově. Zajímavé i z hlediska hereckého obsazení, když si tu zahrál i nepříliš úspěšný zpěvák a pozdější republikánský kongresman Sonny Bono. Lloyd září, ale Leslie bohužel chybí, proto je to poněkud málo dědkovské, což částečně napravuje alespoň svůdná spolupilotka. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Snaha odpojiť hlavný počítač, ktorý sa bráni a nebojí sa zabiť každého, kto sa o to pokúsi, je odkazom na film 2001: Vesmírna odysea (1968). (ČSFD)

Reklama

Reklama