Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (341)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a hezké dílo:) Uma Thurman i její (herecký) partner Bryan Greenberg spolu vytvořili přirozený, americky pohledný a věkově rozdílný pár. Meryl Streep jako rozvážná psycholožka je rovněž výborná. Její klid a potěšení nad pozitivním vývojem klientky se však začne postupně vytrácet, když zjistí, že ten muž, s kým si začala, je její syn. Začnou se rozvíjet komicky nechtěné situace a humorné scénky. Zároveň se však vztah Rafi a Davida začne potýkat s prvními problémy a nastupujícím stereotypem. Konec filmu vyznívá otevřeně a ne jeden divák si možná říká: "Co jako teda?":) Rozhodně vydařená, konverzační vztahová komedie. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že rodiče vašeho vyvoleného by nemuseli být vaší osobou nadšení? Žádné strachy, pokud jste se nic netušíce nerozvalovali po pohovce v ordinaci s vaší potenciální tchyní a nevykládali jí podrobnosti z vašeho vztahu, tak to tak hrozné určitě nebude. Scénu, kdy nevinně nevědomá Rafi líčí zuby skřípající Lise své nadšení z jisté části těla Lisina syna, jsem proplakala smíchy. Ovšem nutno říci, že jakkoli je Uma herečka více než schopná, nebýt Meryl, byl by to nanejvýš slušnější nadprůměr. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Skôr než komédia je to taká úsmevná (do akurátnej hĺbky ponorená, filmárskych podrazov prostá) sonda do nevyrovnaného vzťahu a tej romantiky je tam asi toľko, koľko jej hlavným hrdinom život dovolí. Aj preto vzhľadom na žáner a môj vzťah k nemu vzácne štyri hviezdičky, podporené výkonom šarmantných dám a hlavne - ZÁVEROM! Je osviežujúce, keď ná(s)m aspoň z času na čas ne(s)klamú. ()

Ender66 

všechny recenze uživatele

FIlm, ktorý krásnym spôsobom ukazuje, že niekedy ľudia nemôžu byť spolu nech sa už akokoľvek milujú. Tým, že ho v súčasnosti môžem aplikovať na vlastný život získava pre mňa špeciálnu rovinu a ako pri iba málo filmoch vyznieva jeho "posolstvo" aj pre môj každodenný život aplikovateľne. Nádherná záverečná pesnička od Rachael Yamagata!!! ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Musím zdôrazniť, že nebyť velezábavnej mimiky Meryl Streep a rozkošného výkonu pôvabom prekypujúcej Umy Thurman, šla by som určite na ***. Bola by to len (?) ďalšia neškodná, milá komédia o vzťahových patáliách, nespôsobujúca výrazné brušné otrasy, ale zato uspokojivo úsmevná, s jednou dementnou vedľajšou postavou, no zato s veľmi ľudsky, trefne a vydarene napísanými ústrednými charaktermi (Rafi, Lisa). Lenže, skvostná mimika Meryl Streep a rozkošný Umin výkon tu sú. Obsadenie tu hrá i trikrát zásadnejšieho činiteľa, aký predstavuje scenár. Fakt. Tieto dve ženy sú alfou a omegou (príde iba mne humorný tento výraz?:)) príbehu, celý film z nich čerpá a visí na nich aspoň tak ako sa to deje u ústredného páru. No a na tieto dve ženy je tu radosť pozerať. Široké slnečné úsmevy Umy rozžiarenej ako americký vianočný stromček v strihu s bezradnými kukučmi a zúfalými rozpakmi Meryl robia zo sedení, ktoré by iste mohli byť aj zábavnejšie či vyhranenejšie, skvelú zábavu. Streep a Thurman dodávajú "Prime" úprimnú iskru a kúzelný elán. Preto je to tak príjemná- aj keď štipku natiahnutá- NADpriemerná oddychovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní roli měla původně ztvárnit Sandra Bullock, ale žádala výrazné zásahy do scénáře. Když to režisér Ben Younger odmítil, vzdala se účinkování ve filmu. Jen dva týdny před plánovaným začátkem filmu za ni zaskočila Uma Thurman. (imro)
  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)
  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)

Reklama

Reklama