Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Film dostal od MPAA původně ratingové omezení přístupnosti R, nakoneč však bylo zmírněno na PG-13. (jezurka42)
  • Pes, sedící u Lisy (Meryl Streep) ve scéně, kdy jí s manželem sendvič, je ve skutečnosti její vlastní pes Digby. (jezurka42)
  • Autorem obrazu, který Rafi (Uma Thurman) považuje za svůj nejmilejší, je americký malíř lotyšského původu Mark Rothko. (venus)
  • Na začátku filmu jdou hlavní představitelé do kina. Na programové tabuli je napsáno Blow-up (Zvětšenina) a Zabriskie Point (oba filmy jsou dílem známého režiséra Michelangela Antonioniho), jenže ve scénách v kině zjistíme, že ve skutečnosti promítají nějaký animovaný film. (Rodriguez)
  • Bryan Greenberg je ve světě celovečerních filmů v podstatě nováčkem, neboť Prime je zatím jeho třetí projekt po Žalobě (r. Steven Zailian, 1998) a Perfektním skóre (r. Brian Robbins, 2004). (imro)
  • Ben Younger připravoval scénář k Prime osm let, a začal ho psát ještě před svým debutem Riziko (2000). Younger vystudoval politologii a mimo režie se věnuje také psaní pro noviny The New Yorker. (imro)
  • Hlavní roli měla původně ztvárnit Sandra Bullock, ale žádala výrazné zásahy do scénáře. Když to režisér Ben Younger odmítil, vzdala se účinkování ve filmu. Jen dva týdny před plánovaným začátkem filmu za ni zaskočila Uma Thurman. (imro)
  • Během prvních třech dnů promítání (28. – 30. 10.) vydělala 22-milionová romantická komedie 6,2 milionu dolarů a celkový obrat se v kinech USA vyšplhal na 22,7 mil. dolarů. (imro)

Reklama

Reklama