Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Charles Bronson v roli, jež jej vynesla ke slávě: zabiják z podsvětí, který vraždu povýšil na umění. V dalších rolích se objevují Jan-Michael Vincent a Jill Ireland.  V akčním snímku, za jehož scénářem stojí Lewis John Carlino, spolupracoval Charles Bronson již podruhé s režisérem Michaelem Winnerem. Jejich prvním společným projektem byl nedoceněný western Chatova země, o dva roky později pak spolu natočili akční drama Přání smrti. Bronson zde ztvárnil Arthura Bishopa, „mechanika“ neboli nájemného vraha, schopného zabijáka pověstného svým chladným přístupem k „práci“. S Bishopem se seznámí mladý a dychtivý Steve McKenna (Jan-Michael Vincent), který doufá, že jej Bishop naučí řemeslu. Ten se tomu nebrání, se Stevem absolvuje nejednu akci a mezi jeho učitelská moudra patří věty typu „vražda je jenom zabíjení bez povolení, a zabíjejí všichni – vojáci, policajti...“. Mezi akčními scénami se ve snímku objeví také Bronsonova manželka Jill Ireland, a to v roli atraktivní prostitutky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson je prostě Charles Bronson a jako „mechanik“ pan Bishop je zkrátka neodolatelný (kam se na něj hrabe Statham ve velmi volné remaku). Pan Bishop nespravuje auta ani jiné věci, ale za peníze zabíjí lidi a jde mu to sakra od ruky, což divák v tomto stominutovém opusu může vidět nevlastní oči hned několikrát. Jako elitní nájemný vrah dodržuje bedlivě souhrn pravidel, která jej drží naživu. Ovšem ani ledový klid a patřičný odstup jej neuchrání před svědomím, které hlavního hrdinu pěkně pomalinku stahuje do pekel. Více se nemá smysl k ději rozepisovat, všichni jej známe, ať tuto původní verzi nebo výše zmíněný remake. Technické stránce dílka nelze prakticky nic vytknout, příběh je vystavěn bravurně, herci jsou bezchybní, výbuchy, honičky, přestřelky naprosto parádní. Nuda zde nemá šanci. Samozřejmě nechybí krásné ženy, řada nezapomenutelných scén, místy pořádně hustá atmosféra a kvalitní hudební doprovod. V celkovém dojmu sto minut kvalitní akčně thrillerové filmařiny ve společnosti Charlese Bronsona, kterou nemůžu hodnotit jinak než plný počtem. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Herecká kombinace Charles Bronson a Jan-Michael Vincent se mi moc líbila. Prakticky už tyto dvě jména v titulcích mě navnadila se na film mrknout. Jakmile ale film spustil přišlo pár "vtipných momentů" které mě rázem nutili si "překalibrovat" měřítko hodnocení filmu na "nebrat tolik vážně". Přece jen pokud hned na začátku (v rámci ukázky co je "pan Mechanik" za machra) když se vycapí celý z okna, aby ho bylo vidět všude okolo + tak trochu naivní předpoklad že se nepřijde na to kde požár začal mě hodně zklamal a táhlo se to celým filmem. Takže mrzí mě to opravdu moc, ale tady jde logika stranou až příliš :(. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

All in one pre začínajúceho zabijaka. Neberte to doslovne, ale vedzte, že úzkostlivý grobian Arthur Bishop tu rad radom zosmiešňuje niekoľko modernejších, zbrojným arzenálom vyspelejších najomných vrahov. (SPOILER) V cynickom ťažení snajpruje na krátku vzdialenosť, odčíta z pier ešte lepšie než Chuck Norris, roztápa obete v kyseline, riadi terénnu Crossu na rovnakej úrovni ako Robbie Maddison, hádže časované bomby pod kolesá, traktorom s vysunutou radlicou prekacuje autá do priepasti, odpaľuje byty, lode...autá. (KONIEC SPOILERU) Samozrejme bez mihnutia oka a s precíznosťou zbehlého opravára starožitných hodiniek. "Mechanic" je vábne rozvoniavajúce dobové žrádlo, ktorého prenikavú chuť mierne zastiera len priveľa prílohy. Inak relevantný dôkaz o nesmrteľnosti/nenapodobniteľnosti 70's a o tom, že z postu školiteľa nadchádzajúceho mechanika sa môže kedykoľvek stať riadna fuška. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Příběh osamělého zabijáka.¬         Tenhle příběh není hloupý. Jde vlastně o snímek s akčními prvky a psychologizujícím pozadím. Nenudí, obrazy na sebe navazují samozřejmě a logicky; pravda, nic překvapivého asi neobjevíme, proto také dodávám, že nejde o žádný trhák, nad nímž by zaplesalo srdce příznivce filmového kumštu, ale pouze o dobře udělaný a dobře koukatelný snímek, jenž je ale tak dobrý, že na něj nezapomenete a možná se k němu i vrátíte. Co víc si přát, že?! Budeme si snad donekonečna pouštět kultovní snímky, omleté jako oblázky v říčním nánosu? Tenhle snímek doporučuju (samozřejmě těm, co se nechtí dívati zrovna na komedii nebo romantiku...).¬                 Snímek navíc doprovází velice zvláštní hudba pana Jerryho Fieldinga, zdá se mi s atonálními vložkami; působí opravdu zvláštně ač vhodně a je výborně vladěna do záběrů. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +Charles Bronson a Jan-Michael Vincent, slušná akce, napětí -vadí pomalejší tempo/// Rok vzniku je na filmu velice znát, především na jeho tempu, které se s dnešními akčňáky nedá vůbec srovnávat, proto budu hodnotit s přihlédnutím k tomuto faktu. Charles Bronson hraje zápornou postavu nájemného zabijáka, který se s ničím nemaže a ke všemu přistupuje s chladnou hlavou, prostě na všechno má času dost. Přesto za výsledky které za sebou nechává by se nemusel stydět ani ten největší zabiják z největších. Potěší závěrečná akční sekvence v Itálii, takhle nějak měl vypadat celý film. I tak dobrá zkušenost, protože se chystá remake, tak alespoň budu mít s čím srovnávat./// Celkem 71%/// ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Začátek filmu je zcela bez dialogu. Nikdo nemluví celých 16 minut. (ČSFD)
  • Názov filmu - Mechanik - je americký slang, ktorým mafia pomenúva nájomných vrahov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Slyovo krveprolévání neskončilo

Slyovo krveprolévání neskončilo

08.02.2008

Kolem nového Ramba je pořádně rušno. Nebude z toho sice superhit (přece jen, to maso je pouze pro silné žaludky), ale 50-milionová produkce se v pohodě zaplatí a DVD prodeje budou nepochybně vysoké.… (více)

Reklama

Reklama