Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, slušnej příběh a dobrej herec v hlavní roli, kterej jako fakt umí a neni to jen nějakej srandahráč pro film, ale přece jen se to nevyhlo několika docela těžkejm klišé a to hlavně ke konci, ale s tim se dalo počítat a jinak zápasy vypadaly dobře, i když bych je možná ještě trochu víc zdynamičnil a použil trošku jiný kamery při zápase, ale jinak sem se fakt bavil a co je hlavní, i sem věřil, že by se to při shodě náhod mohlo stát, i když né zas na tak vysoký úrovnií jako je tady Newcastle united. Mimochodem docela potěší i česká stopa ve filmu, když dá Milan Baroš gól a Vladimír Šmicer se tam taky při zápase tu a tam objeví v dresu Liverpoolu. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Skvělý sportovní příběh, dokonce bych řekl jeden z nejlepších sportovních vzestupů na filmovém plátně. Chce to sice zachovat si trochu nadhledu, když se z podrž-tašky stává obletovaná hvězda, ale spokojen jsem byl nadmíru. Tvůrci přesvědčivě servírují všechny pasáže profesního růstu fotbalisty a tak né-celý snímek je jen krásná pohádka. Nechybí tvrdé prokousávání se rezervním týmem a emocionální vypětí. Nevíce bych ale ocenil zcela reálné a moc pěkné záběry z fotbalových utkání se skutečnými stadiony a spoustou světoznámých fotbalistů v cameo-rolích. O to víc film vtáhne a lépe se tomu všemu věří. Podobným sportovním from-zero-to-hero filmem je drama Nepřemožitelný. Alternativa: Invincible. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Športové drámy ma čím ďalej, tým viac prekvapujú a táto dokázala, že filmy o športe ešte majú čo ukázať. Samozrejme obrovskou výhodou filmu je, že je natočený v najreálnejšom športovom prostredí aj so skutočnými hráčmi. A ženské publikum sa určite potešilo ksichtíku Kuna Beckera, naopak ja z Anny Friel, ktorá bola veľmi príjemným doplnkom filmu. No a podľa tohoto všetkého sa teda ani nečudujem, že sa pripravujú ďalšie dve časti. Len tá spanilosť princeznovského príbehu by mohla byť viac v úzadí. Ale teším sa! 80%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Svůj komentář/ recenzi začnu přiznáním, že nemám rád fotbal. Byly doby, kdy jsem se o něj celkem zajímal, dokonce jsem svého času fandil Manchesteru United, ale to bylo ještě za starých časů. Tehdy hráli fotbal ještě chlapi a ne nagelované primadony, jejichž největším talentem je překvapivě herectví. Pokud bych se dnes musel dívat na fotbal, vybral bych si ten ženský; je sice pomalejší, ale nemůžu se zbavit dojmu, že holky dnes hrají tak jako kdysi kluci. Jde jim o vítězství, kašlou na sebeprezentaci (na hřišti) a po faulu nemusím sledovat dvacetiminutovou etudu na téma umírání se šťastným koncem pro původně umírajícího.  Ale to jsem brutálně odbočil. Při dnešní repríze jsem viděl sportovní pohádku o cestě exgangstera Santiaga (disponujícího strachem z jehel a astmatem) za štěstím v Nových Zámkoch. Cesta to jako v každé pohádce nebyla přímá; náš hrdina musel překonat řadu překážek a odolat mnohým pokušením, ale protože vzduchem kromě balónů svištěla i sportovní a životní moudra, nemusel jsem se o něj příliš bát. V tomto případě si nemůžu stěžovat ani na přítomnost klišoidů a patosoidů, jelikož jsou v takovýchto záležitostech nevyhnutelnými prvky, situaci pro mě navíc mocně vylepšovala jako vždy kouzelně roztomilá Anna Friel. Nešlo o žádný hluboký filmový zážitek, ale jako reklama na fotbal doplněná o mnohá morální poučení to bylo snesitelné. / Poučení: Proč už nemám rád fotbal? Proto: Ruud van Nistelrooy (tehdy), Arjen Robben (později). Jde jen o jeden z mnoha příkladů. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Američani si "soccer" představujou jak Hurvínek válku. I když vynechám takový drobnosti jako to, že hlavní hrdina stihne za tejden odehrát 2 zápasy za A tým + další 2 zápasy za rezervu a do toho ještě několik návštěv různejch diskoték a nočních klubů, tak je to hodně slabej sportovní film. Stejně je od začátku jasný, jak to všechno dopadne. Jinak mě teda dostala ta putyka kdesi v Los Angeles, kde má každej druhej na sobě dres Newcastle United. No možná až tady někde v ČR vlezu do putyky, kde bude mít půlka osazenstva na sobě dres New York Yankees, tak se smát přestanu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film měl režírovat Michael Winterbottom, ale z projektu odstoupil v momentě jeho rozběhnutí, když zjistil, že FIFA chtěla schválit scénář výměnou za to, že budou ve filmu použité jména reálných fotbalistů, týmů a stadionů. (don corleone)
  • Všimntěte si, že během zápasu Newcastle - Chelsea se mění barva míče ze žlutého na bílý. (don corleone)
  • Během natáčení scény, při které se hráči radují po výhře nad Liverpoolem, bylo hercům dovoleno vběhnout po filmovaném zápase mezi skutečné hráče. (Listeroman)

Reklama

Reklama