Reklama

Reklama

Proposition

  • Austrálie The Proposition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v drsném a neúprosném prostředí australského vnitrozemí na konci 19. století. Proposition je ohromujícím příběhem oddanosti, odplaty a hledání spravedlnosti v zemi bez pravidel. Charlie Burns (Guy Pearce) je odpadlík, žijící se svými dvěma bratry mimo hranice zákona. Artur (Danny Huston) a Mikey (Richard Wilson) jsou hledaní pro znásilnění a vraždu. Když se kapitánu Stanleymu (Ray Winstone) podaří zatknout Charlieho a Mikeyho, udělá Charliemu složitý návrh - skoncovat s brutalitou, jež je obklopuje. Aby Charlie zachránil svého bratra před oprátkou, musí najít a zabít Arthura, svého psychopatického staršího bratra, o němž si Stanley myslí, že je hlavním viníkem násilí. Oba muži čelí nemožnému morálnímu dilematu, které vede k vražednému vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

movie 

všechny recenze uživatele

Výrazný western tomuhle desetiletý zatraceně chyběl. Skoro mrtvý žánr, ale rozhodně ne vyčerpaný a PROPOSITION je toho jasným důkazem. Nechybý zde atributy klasického komorního westernu, ani silného dramatu. Příběh je vesměs originální, snímek hodně kvalitně natočený a herecké výkony jsou skvělé - netřeba jmenovat. Na PROPOSITION se určitě podívejte. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Snaha vystavět emoce na brutálních záběrech násilí u mě vedla spíše k odtažitosti. Vzpomněl jsem si dokonce na Umučení Ježíše Krista (bičování) a Sin City (rozdrcená hlava - několikrát). Navíc první půle byla dějově nudná. Ale zase musím uznat, že herecké výkony jsou skvělé a film má několik zajímavých momentů. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Dost netradičně pojatý western, až bych se tomu označení skoro bránila. Zasazení děje do Austrálie je velmi zajímavé ( krajina, domorodci, všudypřítomné mouchy, prach, krev... vytvářejí neskutečně realistické prostředí). Zločinecká banda bratrů je podaná velmi zajímavě a chvílemi se přistihnete, že jim i fandíte.Ti správní strážci zákona a ctihodná maželka šerifa se dokážou chovat jako pořádní zmetci, jakkoliv je k tomu vede spravedlivý hněv. Film je plný obrovských emocí, námětů k zamyšlení, barevných obrazů, výborných herců a skvělé hudby. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pearce oprášil fúzatý look z Ravenous a prikývol dohode. Brata za brata, dobro za zlo v prachom a krvou (doslova) presiaknutom westerne, kde nehrá prim počet vystrielaných nábojov, ale dusná atmosféra doladená dokonalým vizuálom a ešte lepšiou hudobnou stránkou. Nick Cave tento krát boduje nielen ako hudobník, ale aj ako scénarista a Guy sa konečne vracia tam kam patrí. Do kvalitných filmov. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ultradrsná, australoidní, špinavá a depresivní odnož westernu. Stejná deka, jakou vás přikrývá Caveova hudba. John Wayne by v tomhle univerzu nestačil říct ani "nazdar", Clint Eastwood by ještě možná sáhnul po koltu, ale přežít déle než pár minut - to by zde zvládnul nanejvýš Chuck Norris. 75% Zajímavé komentáře: Adrian, Tyler, rawen, YURAyura, crackonosh ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Nezávislé australské drama vydělalo distributorovi First Look během prvních třech dnů promítaní (5. – 7. 5. 2006) v USA 32 681 dolarů ve třech kinech. Celkový obrat se zastavil na sumě 1,9 milionu. (imro)
  • Kapitán Stanley (Ray Winstone) použil vo filme citáciu Dorothy Parker "What fresh Hell is this?", keď vravel o Austrálii, no v dobe, kedy sa odohráva dej snímky, nebola ešte na svete. (vander19)
  • Kostýmy včetně knoflíků byly vyrobené ručně, aby vypadaly co nejvíce autenticky. (imro)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Shia LaBeouf na odstřel?

Shia LaBeouf na odstřel?

14.08.2010

Vskutku podivuhodné spojení – Shia ve filmu australského drsňáka Johna Hillcoata, tvůrce Cesty a nelítostného kenguru-westernu Proposition? Ale ano. Prozatím nic není oficiální, ale údajně už spolu… (více)

Tahle země není pro kanibaly

Tahle země není pro kanibaly

17.01.2008

...aneb Viggo Mortensen versus lidožrouti. Ne, nejste sami, kdo má pocit déja vu. Jsou tomu zhruba dva týdny, co jsme psali o připravovaném historickém dramatu Vanikoro, mapujícím tragický konec… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno