Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výkonný pracovník v reklamní agentuře Charles Schine (Clive Owen) je jen dalším člověkem z Chicaga, který každé ráno běží na vlak v 8:43, aby se dostal včas do práce. Když jej ale jednou nestihne a díky tomu se setká s Lucindou Harris (Jennifer Aniston), jeho život se nenávratně změní. Lucinda je šarmantní, krásná a svůdná. Přestože jsou oba v manželském svazku a mají děti, jejich vzájemná přitažlivost je neodolatelná. Společné obědy brzy přejdou v koktejly po práci a zanedlouho se už oba ocitají v hotelovém pokoji. Jejich zdánlivě bezchybný vztah se však radikálně změní v okamžiku, kdy do pokoje vtrhne brutální cizinec LaRoche a začne oba milence ohrožovat pistolí. Poměr se brzy změní v noční můru, která je mnohem nebezpečnější a násilnější, než si dokázali představit. Charlesův život začne být brzy plný podvodů, vydírání, násilí a zločinu. Vzhledem k nemožnosti svěřit se své ženě nebo kontaktovat policii se stává vězněm ve světě, který nepoznává, a v němž není po jeho předchozím životě ani památky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (327)

genetique 

všechny recenze uživatele

Na začiatok musím povedať, že ma trošku prekvapila Aniston. Film si zakladá na pekných pár prekvapivých momentoch. Niektoré sú ozaj kvalitne spracované a husté, no pár z nich zaváňa klišovitosťou. Zo začiatku sa tvári dosť vážne no postupom prejde na sčasti popcornovku, čo sa mi ale celkom páčilo. Námet primitívny, no amíci z neho vymačkali maximum. Ale zaujímavý je samotný záver, človek by povedal, že klasika, ale ono to tak celkom nie je. A dobrý doplnok na odľahčenie filmu bol RZA, naopak Xzibit sa mi sem absolútne nehodil. 80%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý thriller s Clivem Owenem v hlavní roli. Místy má pozornost trochu upadala, ale vždy, když se na scéně objevil Vincent Cassel, šlo to nahoru. Jo... a celou pointu jsem odhadl už po znásilnění, což mi trochu znehodnotilo moment překvapení, ale těžko říct, zda je to problém můj či tvůrců. :P ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Námět a pointa celého příběhu byla velmi dobře a dynamicky zpracována. Odhalení skutečností pro mě bylo docela překvapivé a lehce šokující. Mnozí zřejmě vytušili již dříve, jak se věci mají, ale mě vše bylo vyjasněno až teprve v oné scéně. Film obsahuje spoustu skvělých scén a dialogů. Uvažuji však, jaká by Hra s nevěrou byla bez přítomnosti Clivea Owena a Vincenta Cassela. Pánové jakoby se předháněli v tom, kdo bude skrze obrazovku vysílat silnější charizmatické výboje:) Oba jsou uchvacující, ale Vincent, to je prostě démon. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný thriller, který je konzumovatelný především díky Clivovi Owenovi v hlavní roli, slušnému tempu a několika zdařilým momentům. Seriálová hvězda Jennifer Aniston je překvapivě nevýrazná a zaměnitelná. Film se dá pojmout jako scénáristické cvičení plné dějových zvratů, které se dají rozdělit do dvou skupin. Ty první jsou pro fanouška žánru snadno předvídatelné a klišovité, ty druhé nečekané, ale o to nedůvěryhodnější a nepravděpodobnější. Divákovi zvyklému používat mozek začnou potom vrtat hlavou otázky typu: "Jak je možné, že...?", případně "Jak věděl, že..?" Celkový dojem: 50%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o nevěře, důvěřivosti a vydírání s příjemnými hereckými výkony. U Jennifer Aniston jsem měl z počátku problém, protože Rachel je ve mě silně zakořeněná, ale časem si to sedlo. Owenovi a Casselovi pak není co vytknout. Škoda nastavovaného přeplácaného konce, ale ani ten mi celkově dobrý dojem příliš nepokazil. 75% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Producent Lorenzo di Bonaventura čítal obsah knihy Jamesa Siegela počas vianočných sviatkov. Nemohol sa od nej odtrhnúť a hneď si ju predstavoval ako film. Keď zistil, že práva na sfilmovanie sú ešte voľné, hneď ich zakúpil. (ash99)
  • Švédský režisér Håfström snímkem v podstatě debutoval v mezinárodních vodách. Do té doby natočil několik televizních projektů, drama Ondskan (2003) s nominací na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film, či zatracovaný horor Duch jezera (2004). (imro)
  • 22-milionový thriller je první snímek, který uvedli na americký trh bratři Weinsteinovi po tom, co se odtrhli od Disneyho Miramaxu, který řidili před založením vlastní společnosti. Své zkušenosti zúročili hned o úvodním víkendu (11. – 13. 11. 2005), když film vydělal 12,2 mil. dolarů a celkem poté 36 milionů. (imro)

Reklama

Reklama