Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já mít rodiče, který mě dají pojmenovat bezpohlavním jménem DOMINO, tak bych pak asi udělal něco moc zlýho. Z tohoto důvodu mám obrovský pochopení , že z Dominy / krásné skloňování co ? :) / Harvey se nestala domina , ale lovkyně lidí. Dále je mi zcela jasné, že lov lidí trénovala Domina na svých rodičích, pokaždé když se koukla do svého rodného listu a jelikož jí ten lov šel velmi dobře, trénovala na nich asi často. No ono se zdá, že celej hereckej ansábl hodně trénoval na své role, protože hlavně Mickeyho jsem žral s náramnou chutí. A Keira, Keiřička ? To je tak, film jsem si dal v období mé platonické zamilovanosti do této krásné herečky na které, při pohledu na její postavu, se jistě dá hodně penízků ušetřit za jídlo, nicméně ta její tvář a ty oči, to je prostě první liga. Navíc tady má roli holky, která tancuje v černém sexy prádélku na klíně tlustýho negra, rozbije držku kdekomu a používá úžasnej make up. Zkrátka takhle si představuji moderní emancipovanou dívku 21. století. Radost z filmu mi trošku kazil střihač. Za 127 minut musí být každému jasné, že je to případ pro psychiatrii. Je to škoda, protože jinak by Domino mohl, mohlo, mohla v klidu dominovat na poli akčních filmů. MÉ PŮVODNÍ HODNOCENÍ Z 22.9. 2006 - ***. Původní komentář z 22.9. 06 stál za hovno a tak jsem ho nahradil novým, který sice taky stojí za hovno, ale je delší. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až neuveriteľne moc preštylizované, samoľúbe a vyslovene "americké. Nudiť som sa však (väčšinu času) nenudil, za čo možno ďakovať predovšetkým skvelej chémii týmu lovcov ľudí a.. a bohužiaľ, to je asi tak všetko. Z ľútosti by som veľmi rád prihodil aspoň tretiu hviezdu, keďže dve mi prídu ako mierne kruté hodnotenie, ale vzhľadom na to, že na festivale dostali filmy rangu Čti mi ze rtů (2001), Cizinka (2010), s ktorými sa Domino nemôže kvalitatívne rovnať (i keď sú žánrovo odlišné) taktiež tri hviezdy, ostaneme radšej pri dvoch. Holt uprednostňujem odlišný druh poňatia akčného filmu.. [MFF Cinematik 2011, PN] ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Domino není pouhý klip. Je to nový grafický establishment a způsob (nespolehlivého) vyprávění celého příběhu skrze zkratkovitý dynamický sekvence. Za celý dvě hodiny se nic neděje, přesto se něco děje. Rozumíme si? Film je prost akčních scén, ovšem díky formálnímu kulinářství Scotta - dědka jednoho práskanýho - to cítíme opačně. Nesuďme obrazy rámem. Do chaotičnosti a nepřehlednosti může tomuhle dílu nadávat leda individuum, který má prohozený dráty v duši a není tknutý estetikou, básnictvím a komiksem. Keep it moviN´, Tony! ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v Man on Fire sa ešte dalo hovoriť o vyrovnanosti medzi dôrazom kladeným na príbeh a jeho formálnym spracovaním, tak v Domino zachádza Tony v užívaní svojej epileptickej, vizuálne prefiltrovanej hyperdynamickej montáži záberov oveľa ďalej až do sféry pózerstva. Film je jedným dlhým videoklipom, zbesilo striedajúcim lokácie, farby ako aj zvukové podfarbenie. V totálnom područí vizuálnej opulencie je žiaľ príbeh, ktorý nemá šancu zviazať formálne besnenie, ale práve naopak, je ním trieštený a prekombinovaný. Výsledkom je na audiovizuálne receptory búšiaca kanonáda rôznorodého štýlu a výpovednej hodnoty, ktorej lacnosť a povrchnosť sa naplno prejaví v záverečnom, zlyhavajúcom snažení zviazať príbeh do hlbokomyselnejšieho celku. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . >madrfakrbič< . . . 8-o . . . Hůůůůů, vydechl diváček Igráček... Tahle hříčka se dědouš(cool)ovi T.S. povedla, jako když bičem mrská... ;-) Hoďte za hlavu výmluvy na "skutečné události", tahle obsahově i výtvarně stylizovaná - klipovitě proklatá a proklatě klipovitá - smršť (byť trošku(!) formou připomíná jiného mistra S. jinou skvělou vizuálně >poe(pate)tickou< hříčku "Natural Born Killers") vás prostě právě tou nadsázkou a neustrojeností strhne a nenechá vydechnout. Režisér formátu Tonyho Scotta je dostatečně zkušený a v žánru brilantní tvůrce, že si může dovolit natočit (dle do scénáře brilantně sepsané zápletky) takto formálně experimentální >postaninevímjaký< film, který přes jistou >pulpovitost< a scénáristickou >šarmantnost< skvěle odsýpá, skvěle vypadá, skvěle je odehrán, natočen a následně i zpracován a (cituji moudro z díla ;o) "...jestli se ptáte, co je pravda a co ne, jděte s tím do hajzlu... Nikdy vám neřeknu, co to všechno znamenalo... Všechny nás čeká pád..." Inu - jak koho, milá Domino... ;-) Každopádně skládačka z kostek tak důmyslně postavených vytvořila skvostný >dominový efekt< a Tony Scott tímhle více než dvouhodinovým - a přesto dle mého zbytečně krátkým (ú)letem snad již definitivně se vznesl do filmového nebe. I když - jak sám říká ve filmu o filmu (na dvd otitulkované bonusy hodny shlédnutí!) - "Příště to bude už 3D a linoucí se vůně..." - Tož Tony, zrovna od TEBE to chci fakt vidět... ;-)) - - - P.S. Kdyby možno bylo by dát navíc jednu speciální hvězdičku, bezezbytku by si ji zasloužilo studio Asylum, právě za ty vizuální efekty a animace. - - - P.P.S. POZOR! TENHLE FILM SI NESMÍTE PUSTIT JINAK, NEŽ S ORIGINÁLNÍM ZVUKEM! Tenhle film si prostě MUSÍTE prožít se vším všudy - A NEJLÉPE VÍCEKRÁT (třeba i s malým odstupem :-). Každopádně, právě kombinace originálního obrazu a zvuku (tak jak si tvůrci přáli!) vytváří tu nedělitelnou a působivou atmosféru téhle bizarní zkazky. Chápu, že leckdo může mít k takto rozporuplnému filmu nějaké své subjektivní výhrady, ale dát téhle netradiční a famózní podívané méně jak tři hvězdičky mi připadá dost nefér. Zvláště když člověk vidí, jaké pitomosti (formou i obsahem - a nejen zde na čsfd) jsou často vzývány v superlativech... Leč všeho do času. Tenhle film má prostě STYL! Předpokládám, že právě proto se jednou poprávu stane tím, čemu se říká KULT. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Film bol skutočnou Domino Harvey inšpirovaný len voľne, preto aj na začiatku filmu môžeme vidieť titulok "Based on a true story... sort of.", teda "Inšpirované skutočnými udalosťami... tak trochu." (Tch9721)
  • Tetování "Tears in the Rain" na Dominině krku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších snímků Tonyho Scotta. Jde samozřejmě o bratrovu kultovní temnou sci-fi Blade Runner. V něm ke konci filmu postava androida Battyho pronese v dešti slavnou větu: ""All those moments... will be lost in time... like... tears... in rain..." (DaViD´82)
  • Akčňák za 50 mil. dolarů vydělal za úvodní víkend (14. – 16. 10. 2005) v USA slabých 4,6 milionu. Celková tržba se vyšplhala na 10,1 milionu. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama