Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Domino je film mnoha tváří, jeho přeplácaná přesluněná stylizace a rychlý střih jen dotváří Scottovo styl, ovšem zrovna tenhle kousek s neskutečnou Keirou Knightley sedne tak 3 lidem z deseti. Rozhodně ale nezapomenutelný thriller, který bohužel časem začne nudit, ale stále překvapuje mnoha neuvěřitelnými záběry...6/10 ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v Man on Fire sa ešte dalo hovoriť o vyrovnanosti medzi dôrazom kladeným na príbeh a jeho formálnym spracovaním, tak v Domino zachádza Tony v užívaní svojej epileptickej, vizuálne prefiltrovanej hyperdynamickej montáži záberov oveľa ďalej až do sféry pózerstva. Film je jedným dlhým videoklipom, zbesilo striedajúcim lokácie, farby ako aj zvukové podfarbenie. V totálnom područí vizuálnej opulencie je žiaľ príbeh, ktorý nemá šancu zviazať formálne besnenie, ale práve naopak, je ním trieštený a prekombinovaný. Výsledkom je na audiovizuálne receptory búšiaca kanonáda rôznorodého štýlu a výpovednej hodnoty, ktorej lacnosť a povrchnosť sa naplno prejaví v záverečnom, zlyhavajúcom snažení zviazať príbeh do hlbokomyselnejšieho celku. ()

Reklama

venus 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se dostal do ruky velmi poutavý námět, ze kterého mohl být filmový trhák... bohužel to nejzajímavější - samotný lov lidí, je ve filmu minimálně, vlastně téměř vůbec. Když to shrnu byly to 2 hodiny nedůležitých šarvátek, bláznivého střihu, divných barev, plné amerikanismu a rádoby drsných řečí. Takže plno sraček, co najde v kdejakém americkém akčním filmu... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Výborný náměť, celkem slušný scénář, nekompromisní Keira Knightley (když jsem se dozvěděl, že má hrát drsnou holku, tak jsem se zděsil, ale moc mile mě překvapila) a charismatický Mickey Rourke - to vše jsou jasná pozitiva. Bohužel Tony Scott mě svou režií tentokrát nenadchl, zatímco předchozí Man on Fire byl bravurní akční snímek, tak o Dominu to rozhodně říct nemohu. Střihačské orgie mi místy způsobily epileptický záchvat, filtrů bylo použito až nezdravě mnoho a kamera také nic moc. Navíc akčních scén mohlo být klidně jednou tolik a nic by se nestalo. Není to vyloženě zklamání, ale Scott to tentokrát přepískl....... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 4/10/// +drsná Keira v drsném filmu, našlápnutá hudba, akce -debilní kamera, a proboha ten střih, v závěru film působí natahovaně/// Rozhodně stojí za to vidět. Nejvíc mě těší, že jsem se v ději neztrácel a tu nepřehlednou a obsáhlou dějovou změť v pohodě stíhal. Horší je to s obrazem, který mi tady nevadil tolik jako ve filmu Muž v ohni, ale stejně je to k zblití. Nevím co si o sobě Tony Scott myslí, ale mě jeho režijní rukopis není vůbec pochuti. Naposledy si mi od něj nejvíc líbil film Poslední skaut a to už je pěkná řádka let. I tak ale ten film jde. Je pěkně našlápnutej, krvavej a drsnej. Keira je boží a nebýt to tak dlouhé, asi bych šáhnul i po 4*./// Celkem 67%/// ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)
  • Tetování "Tears in the Rain" na Dominině krku je odkazem na jeden z nejoblíbenějších snímků Tonyho Scotta. Jde samozřejmě o bratrovu kultovní temnou sci-fi Blade Runner. V něm ke konci filmu postava androida Battyho pronese v dešti slavnou větu: ""All those moments... will be lost in time... like... tears... in rain..." (DaViD´82)
  • Díky Gusmanovi Cesarettimu, který často spolupracuje s Michaelem Mannem, se podařilo do filmu dostat i skutečný pouliční gang – 18th Street Gang z Los Angeles. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama