Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vidět Heatha Ledgera v takové roli je prostě paráda. Je plný života, je skvělý, je uvolněný a pořád vidíte, jak je to parádní herec. Lasse Hallström patří k mým oblíbeným režisérům, protože jeho filmy mě vždy dokážou tak příjemně pohladit po duši, že se pak cítím spokojený a svět zase vypadá o něco hezčí. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Iskrivý romanticko-komediálny príbeh ušitý na mieru tým najrozkošnejším kostýmovkám. V úlohe zvodného Casanovu, rozpútavajúceho v Benátkach hotové erotické šialenstvo, si nikoho iného okrem Heatha Ledgera neviem predstaviť a Jeremy Irons čoby konzervatívny inkvizítor mu vynikajúco nahráva. Prekrásne prostredie úchvatných Benátok, prekrásne oduševnelé scény medzi Casanovou a Francescou, nasiaknutých intelektuálnymi dialógmi o rôznych príchutiach lásky, komicky úžasné zamotanie situácie. Čakala som omnoho menej, ale Hallstrom zamával s mojou romantickou dušičkou a ja som pri šibalskom pohľade Ledgerovom nemohla namietať :-) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Spočiatku nevzrušivá, do tónov klasickej hudby zabalená rutina s nemastným-neslaným Heathom Ledgerom. No s rastom tempa, nástupom prefíkaných scenáristických uzlov a príchodom Jeremyho Ironsa a Olivera Platta (toho hlavne!) na scénu začne prihárať a z filmu sa vyklube náramne zábavná, takmer bláznivá, modernými fórikmi prešpikovaná komediálna chuťovka. Režisér Lasse Hallström exceluje, Irons a Platt svoje postavy exponujú do karikaturistických polôh. Pre štáb určite parádne spomienkové album na veľmi veselú filmovačku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako kostýmní romantická komedie, ale tvůrci zřetelně sázejí hlavně na část komediální. Ta je bláznivá až fraškovitá a všechna ta rádoby romantika vedle ní vypadá nezajímavě. Heath Ledger je v pohodě, ale film zachraňují Oliver Platt a Jeremy Irons, kteří se ovšem objeví až těsně před jeho polovinou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú historickú drámu (nečítal som pred vzhliadnutím žiadne recenzie),dostal som maximálne výživnú komédiu, skoro až frašku, pri ktorej som sa niekolkokrát schuti zasmial a vačšinou spokojne usmieval. Najviac sa mi páčila postava Olivera Platta, ktorá by bola vo vačšine filmov na konci odpísaná, tu sa to ale zvrtne trochu inak. Scenár je chytrý, ten záverečný zvrat je skutočne podarený. Sienna Miller je tu neskutočne krásna. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama