Reklama

Reklama

Silent Hill

  • Francie Silent Hill (více)
Trailer 2

Rose, která má smrtelně nemocnou dcerku, se chopí poslední šance a vydá se za starou léčitelkou. Bohužel však zabloudí do tajemného a opuštěného městečka jménem Silent Hill, kde nakonec svou holčičku ztratí. Rose se při jejím hledání stále hlouběji zaplétá do ponuré historie města, které je mrtvé jen na první pohled. V temných koutech totiž něco číhá… a nemá to zrovna dobré úmysly. Silent Hill je ve světě počítačových her jednou z nejpopulárnějších herních sérií survival hororů, do níž patří např. i Resident Evil. Silent Hill však nestaví na zombies a roztrhaných vnitřnostech, mnohem raději diváka straší po vzoru klasických japonských hororů a představuje mu monstra jak z deníčku nejslavnějších kubistů. Výsledkem je vysoce originální herní koncept, který učaroval i Rogeru Avarymu (scénárista Pulp Fiction), který se rozhodl sepsat scénář, s podporou autora původní hry, Akiry Yamaoky z Konami. Silent Hill režíruje Christophe Gans, zodpovědný za Bratrstvo vlků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 092)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, jak se budu bát a ono nic. Role Radhy Mitchell by sa dala shrnout do dvou pokynů: "Hezky křič." a "Koukej u toho dobře vypadat." Otec (Sean Bean) byl jak páté kolo u vozu. Ovšem velkým pozitivem byla malá Jodelle Ferland - očividně jí šlo lépe její horší "já" a byla radost se na ni koukat. Ale na záchranu děravého scénáře to stejně nestačilo. Odpustila bych to, kdybych se aspoň mohla trochu bát. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hlavne v prvej polovici vizuálne úchvatný horor. Všetku silu čerpá z pôsobivej výpravy, zvuku a solídneho herectva. Ale čím viacej skrytého napokon odkrýva, tým viac sa stáva obsahovo predvídateľnejším, stavaným iba na efekt. Medzi hernými adaptáciami ako Resident Evil alebo Doom však jasný víťaz. Napokon, ide o solídnu áčkovú produkciu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hru Sillent Hil jsem hrál v několika verzích a podobách. Takže vím docela dobře, v čem spočíval děj, atmosféra a zápletky. Proto musím uznat, že film je jednoznačně nejlepší převedení videohry na plátna kin. Všechny herní předlohy všech následujících filmů jsem v minulosti hrál a to počínaje "mlátičkou" "Street Fighter", tak "Silent Hillem" a "Resident Evilem" konče. Zatímco podobná hra Resident Evil se dočkala naprosto nepodobné, hloupé a trapné filmové verze, to co převedli tvůrci Silent Hilla je naprostý skvost!! Miluju tento film, považuji ho za jeden z nejlepších horrorů vůbec. Jednak musím ocenit naprosto geniální převedení hry do filmu, jednak pak všechny atributy filmu jako je zejména atmosféra, scénář, výtvarná stránka, grandiozní finále atd. Slabší byly herecké výkony, to uznávám, ale nic nemůže být zcela dokonalé. Totálně stísněná atmosféra, temnota, sirény, příšery z temnot, příšerné zvuky, podivný pocit z neznáma a neustálé domýšlení, co to má všechno znamenat ... to je Silent Hill v celé své parádě jak ve videoherní, tak filmové podobě. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Můj první opravdový horor, který jsem vlastně strachy málem ani nedokoukal. Ne třeba dodávat, že jsem ještě v té době nebyl zcela zocelen, ale i tak Silent Hill považuji za jeden z nejlepších strašidelných hororů všech dob. Námět je skvělý a napětí by se dalo krájet. Ještě několik týdnů po shlédnutí mne siréna vyvedla z mé komfortní zóny i v reálném světě. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak pro začátek nehrál jsem pořádně žádný z dílu SH. Pomalý rozjezd filmu, který nám pomalu a v klidu představí malou holčičku, její adoptivní matku a jejího manžela. Poprvé a naposledy spolu a divák ještě neví co ho čeká. Krásný kamerový let nad propastí a jdeme na to. Vše začíná nenápadně, hledání městečka, pak honička s policistkou a jsme v cíli naší cesty Silent hill. Z nebe stále něco padá a celý film je laděn do šedé velmi depresivně a mrazivě. Holčička se ztratila a matka se vydá na cestu za jejím hlasem a nalézá opravdu hrůzostrašné městečko plné všeho co peklo má rádo. Dokonalá stylizace filmu přidává hodně procent. Hlavní hrdinka se do postavy perfektně vžila a vše působí realisticky(když pomineme pekelné potvory:)). Film je nečekaně drastický, což zrovna pro mě je velké plus a závěr s ostnatým drátem je opravdová labužnická pochutina. Jen škoda, Hollywoodského stylu "řekni co si naznačil" a film tak dostává 5-10 minut vysvětlovacího času pro méně chápavé a vnímavé. Co lze filmu vytknout? podle mě nic. Atmosférou, jde o nejlepší kousek natočený tento rok a jako adaptace hry je Silent hill možná to úplně nejlepší, co bylo zatím natočeno (fanoušci Dooma snad ani nedoufali :)). Už nevím, jak se rozplývat nad snímkem, který splnil moje očekávání jak jen to šlo a nebýt mé malé pochybnosti hluboko v hlavě, tak bych dal drtivých 5*. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (31)

  • V Christabellině (Alice Krige) kostele je místo oltáře obrovská malba znázorňující upálení čarodějnice. Tváře jednotlivců v davu pod hranicí jsou ve skutečnosti tváře členů štábu. Obličej upalované je namalovaný tak, aby vznikla určitá podobnost s herečkou Deborah Kara Unger (Dahlia). (Othello)
  • Kromě písně „Ring of Fire“ od Johnnyho Cashe je každá nota hudby převzatá z původní videoherní série "Silent Hill". (imro)
  • Původní verze scénáře, ve které byly jen samé ženské postavy, byla režisérovi Christophu Gansovi vrácena s poznámkou, že tam nejsou žádné mužské postavy. Postava Christophera Da Silvy (Sean Bean), která se měla objevit pouze na začátku a na konci filmu, tak dostala více prostoru a byla přidána postava Thomase Gucciho (Kim Coates). (imro)

Související novinky

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

Metal Gear – první Solidní videoherní adaptace?

31.08.2012

Videohry jsou obrovský byznys, který se zisky vyrovná filmovému. Hollywood se proto úporně snaží něco z toho vytřískat. Už dlouhá léta. Bohužel, nedaří se. Kvalitní herní adaptace sečtete na prstech… (více)

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Christophe Gans mění plány

Christophe Gans mění plány

30.03.2008

Onimusha se odkládá. Adaptace videoherní samurajské fantasy se už rýsovala ve velmi konkrétních konturách (Takeši Kaneširo v hlavní roli, stanovený rozpočet, lokace i termíny natáčení), ale několik… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama