Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (751)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem čekal katastrofu (a nejsem valným fandou počítačové předlohy), jsem teď mile překvapen. Po celou dobu zábavný sci-fi horor trochu ve stylu Resident Evil, také nakonec s hordou zombíků a zmutovaných monster. Film má asi celkem štěstí na herecké obsazení, protože nebýt Rocka, Urbana a slečny Pikeové, těžko si ho dovedu představit. Nevím ale, jak moc je odlišná zkrácená kinoverze, mé hodnocení se týká té na DVD. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Někde jsem kdysi četl, že Dwayne Jonson je důstojným nástupcem Arnolda Schwarzeneggera. Hovno! Kdyby Arnie hrál ve stejných sračkách, jako tenhle Skála, nikdy by se z něj guvernér nejmocnějšího státu USA nestal, protože by fanoušky nezískal. Nevím, jaká česká společnost do toho dala prachy, ale měli by se zamyslet, jestli je nechtějí raději vkládat do něčeho smysluplnějšího. Postavy plytký, děj o ničem prokládanej akcí pro oko, která je vložená čistě jen kvůli zrychlení děje. Jedinej mě zaujal Karl Urban, ale to možná bude tím, že jsem ho viděl v Riddickovi. No, pohoršil si. Film nemá děj a to je to nejhorší, co se filmu může stát, přestože u filmů podle počítačových her je to pravidlem. Je to škoda, mohl to bejt dobrej SF akčňák, takhle to je jen nuda. Jedna lepší scéna je téměř finále, který je natočený jak ve hře (první osoba, střídá zbraně, zabíjí mrchy apod.), ale to na dobrej film nestačí. Nevadilo by mi ani tak, kdyby postavy nebyly nijak moc prokreslený, příběh ohranej a herci jaloví, ale muselo by to být zábavný. A to to není. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kultovní hru Doom (hlavně Doom a Doom 2) považuji spolu s Duke 3D za jedny z nejlepších her, jaké kdy dokázala lidská mysl stvořit. Před dávnými léty jsem v jejích chodbách strávila nespočetně mnoho času, obdivovala jsem nápaditost nepřátel, jejich zbraně, ztvárnění celé hry a celkovou originalitu. Filmový přepis Doomu však nedisponuje ničím z této legendární hry. Atmosféra, strach, hudba. Nic z toho tu není. Příšery jsou jen digitální pobíhající hroudy čehosi, příběh taktéž velmi slabý. Stále čekám, kdy se dočkám filmového zpracování, ve kterém se dostane důstojného ztvárnění Impovi, Baronovi of Hell, Cacodemonovi, démonickému Cyberdemonovi a dalších pekelných protivníků. V perfektně provedeném filmu, při němž by si diváci s nostalgií připomněli hru Doom. A ne v tomto, při němž spíše zatoužíte si ji opět zahrát, pohodlně se usadit a zapnout si třeba epizodu Inferno... ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

občas sama sebe překvapuju, jaké všemožné krávoviny jsem schopná dokoukat až do konce a co všechno mě dokáže pobavit.. rozhodně to nebyla taková tragédie, jak jsem předpokládala.. hodnotím z pohledu někoho počítačovými hrami nepolíbeného.. a ty dvě hvězdy jsou myslim tak akorát.. vetřelec je vetřelec...:) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří naprosto nejvíc cool a jakž takž se mu to i daří. Bartkowiak pojímá film s lehkou nadsázku, což je jedině dobře) a rozvíjí zajímavě rozjuchaný akční nářez, který se z počátku zdá být temnou atmosferickou podívanou. První průměrná až podprůměrná hodina filmu je právě stylizována zásadně do temných chodeb, takže nevidíme skoro nic, a to ani monstra, která se sice mihnou někde ve stínu a občas oddělají nějakého toho vojáčka, ale tím to hasne. Naštěstí v závěrečné 40 minutovce se konečně rozjíždí akce, kdy se to mrtvolami zombíků v záběru jenom hemží, padají ty "nej" cool hlášky a objeví se pořádně i nějaký ten Imp. K tomu se rozehraje naprosto super tvrďácká hudba, která k takovému filmu zkrátka patří. Vrchol ovšem nastupuje od chvíle, kdy se objeví očekávaná first-person akce, tedy, kdy po vzoru hry vidíme akorát zbraň hlavního hrdiny jak kropí hromady šmejdů olovem. Nebudu zapírat, tahle scéna na mě dost zapůsobila, jelikož je vážně pěkně udělaná. No a samotný bombastický závěr face to face, kdy si Rock a Karl Urban dají pěkně přes hubu rozhodně spoustu lidí uspokojí. Ovšem zároveň s tím vynikají nedostatky právě již zmiňované první hodinky. Scénář bych ani moc nekritizoval. Je sice fakt, že jediné slušné postavy jsou pouze Rockův Sarge a Urbanů Reaper a ostatní jsou tu jen proto, aby zařvali hodně stylově, ale o to tu přeci jde. Snad jen BFG mohlo být využito trochu víc než jen na to , aby Rock pronesl hlášku stylu "to je fakt velká bouchačka". Herci hrají solidně, čímž myslím, že hlášky říkat umějí, Karl Urban je celkem slušný hrdina a Rosamund Pike vypadá dobře i zašpiněná od krve. Takže když přimhouříte obě oči tak tohle poměrně poctivé béčko přijmete, i když dalo se z toho vytěžit mnohem víc. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Dwayne Johnson měl původně ztvárnit Johna Grimma (Karl Urban), ale vybral si Seržanta, neboť se mu zdál být zajímavější. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 44. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama