Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Zathura: Vesmírné dobrodružství" je rozhodně zajímavý film. Autor literární předlohy - Chris Van Allsburg - je v Americe velmi známý a oblíbený autor dětské literatury. Známe především jeho knihy z filmového plátna. Kromě "Zathury" vám určitě něco řeknou snímky jako "Jumanji" nebo "Polární expres". "Jumanji" je můj oblíbený film, a tak jsem se na snímek "Zathura: Vesmírné dobrodružství" docela těšil, protože vychází ze stejného předpokladu jako "Jumanji". Postavy začínají hrát stolní hru, která kolem nich ale ožívá a oni prožívají neskutečné dobrodružství rovnou ve svém domě. A že to jsou dobrodružství skutečně nápaditá. Nebo alespoň "Jumanji". Přiznám se, že mě "Zathura" celkem zklamala. Kromě toho, že má dobré momenty, jsou zde i momenty, které vás naprosto odradí. Bratři spolu soupeří a postupně se má jejich vztah dostat do takové fáze, kdy zase budou bratry skutečnými. Jenže jejich soupeření je protivné od začátku a příliš mu nepřidají, když se o to víc hádají. Místy je to v kontrastu s tímhle zase až příšerně dojemné a sladkobolné. Jon Favreau si natočil film, který dospělým neublíží a děti na chvíli zabaví, a když nic jiného, tak alespoň rozvíří jejich představivost. "Jumanji" však bylo rozhodně nápaditější a zajímavěji provedené. "Zathura" je ze začátku pojata poměrně komorně, vše se odehrává vlastně jen jako zvuky, stíny, apod. Na jednu stranu velmi příjemná změna, na druhou stranu dvojice bratrů za chvíli omrzí. A myslím, že už jsme se několikrát přesvědčili, že Josh Hutcherson umí být pořádně otravný. S věkem se to příliš nemění. V jeho případě určitě ne. Pokud nemáte rádi bombastická sci-fi a "Jumanji" se vám líbilo, bude se vám líbit i film "Zathura: Vesmírné dobrodružství". Já jsem ale neměl nijak velkou touhu si tuhle hru zahrát. Tolik mě neoslovila. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/10/ong-bak-pad-treti-rise-bolt-zathura-3g.html ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

CD/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +příběh, hudební doprovod, efekty, některé scény, pár zvratů, Kristen Stewart -která je však v celém filmu jen pár minut, dialogy, herci, a pozor: film co jsem viděl měl 97 minut!, nikoliv 113 jak uvádí ČSFD!?/// Už je to dlouho co jsem viděl Jumanji. To jsem byl ještě dítě, kterému se to relativně líbilo. Kdybych však z pohledu dítěte měl hodnotit oba filmy, asi bych dal přednost Zathuře, protože má poutavý příběh, pěkné herce, zajímavé prostředí. Ovšem jako velký kluk mohu snad jen ocenit parádní vizuální efekty, a dobře poslouchatelnou hudbu, která fajně dotváří až hororovou atmosféru. Děti se možná budou i bát. Ovšem film velice shazují infantilní výkony všech herců, a rovněž jejich český dabing. Celkově tedy pěkná fantasy pohádka, která je však určena především dětem./// Celkem 62%/// ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech a zhlédnutí v angličtině musím jít dolů na milosrdné 2 hvězdy. Co je příčinou? David Koepp je brán jako jeden z nejlepších hollywoodských scénáristů, ale tady se skutečně nevyznamenal. Naprosto příšerně napsané, zrežírované i zahrané situace a reakce na ně. Dům pod palbou meteoritů, ocitnutí se ve vesmíru, setkání s robotem. Na všechny tyto události reagují děti naprosto podivně, nevěrohodně a hloupě. Místo emocí jako je strach či panika sledujeme sérii podivných rozhodnutí nebo hádek. Ale co je opravdu nejhorší, jsou ty hrůzostrašné dialogy. Už dlouho jsem nezažil takové peklo: "Nebudu si s tebou hrát, protože už je mi 10 a mám holku..." Vyobrazení střetu generací mezi otcem, dospělou dcerou, dospívajícím synem a malým klukem je tu zobrazováno těmi neprimitivnějšími dialogy a dalšími filmovými nástroji. Opravdu za tím stojí David Koepp? Kristen Stewart je asi jediná obstojná herečka na place, ale i ona časem sklouzne k přehrávání, protože musí citovat neuvěřitelné věty. Dvě hvězdičky dávám pouze za vizuální stránku a pointu s astronautem. PS: Rozdíl mezi Jumanji a Zathura, jakožto rozdíl mezi jejich kvalitou, je zřejmý. Zatímco Jumanji je film pro celou rodinu, tady se cílí pouze na děti. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Jumanji nás zavede do rodiny rozhádaných brášků, kteří najdou tajemnou hru zvanou Zathura a díky ní se dostanou do vesmíru i se svým domem a zmrzlou sestrou. Potkají podivného robota, tajuplného astronauta a nebezpečné cestovatele vesmírem, kteří je chtějí zničit. Vcelku napínavé, předvídatelné, ale i podařené dobrodružství s dobrými efekty a triky. Hudba: John Debney ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý fantasy rodinný film. Sice sem tam pořád viděla tu podobnost s Jumanji, ale jinak dobré. Toto byla ais teprve druhá vedlejší role, ve které jsem viděla Kristen Stewart. Trochu jsem nechápala na konci to, že astronaut byl dospělý Walter, když si přitom přál něco jiného, takže ani ta časoprostorová dimenze mi tam nezapadala, ot už bylo navíc a nedávalo to smysl. Jinak vcelku jsme se bavila, zvláště když Kristen coby zamrzlá sjela ze schodů a bráškové ji poté museli dostat opět do koupelny. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Danny (Jonah Bobo) a Walter (Josh Hutcherson) vstoupí do gravitačního pole planety Tsouris-3. V jazyce jidiš znamená slovo "tsouris" problém, úzkost, potíže apod. (Cheeker)
  • V přípravě byl kromě Zathury také třetí díl, scénář k němu napsal Don Rhymer (Agent v sukni), ale vzhledem na vlažný komerční ohlas na snímek se ho zřejmě nedočkáme. Hlavní postavou tu měl být viceprezident USA, který našel tajemnou hru. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama