foto

Dennis Dugan

  • nar. 5.9.1946 (71 let)
    Wheaton, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Diváci, kteří jdou na mé filmy nechtějí poselství. Nechtějí vidět mojí obnaženou duši, nebo obraz mého života. Chtějí se jen zasmát.“ - Dennis Dugan

Americký herec a režisér, který se narodil a vyrůstal ve městě Wheaton. Vystudoval školu Wheaton Central High School. Je známý především spoluprací s komediálním hercem Adamem Sandlerem. Sandler si ve většině Duganových filmech zahrál hlavní roli a některé i produkoval. Byl dvakrát ženatý. Poprvé si v roce 1973 vzal herečku Joyce Van Patten, manželství vydrželo 14 let. V současné době je ženatý s Sharon O'Connor.

Svoji filmovou kariéru začínal Dennis Dugan jako herec, když se v roce 1971 objevil ve filmu NEMOCNICE. Jeho asi nejvýznamnější herecká štace byla po boku Petera Falka ve filmovém zpracování seriálu COLUMBO s podtitulkem Poslední pocta komodorovi. Později si s radostí zahrál i v některých filmech, které sám režíroval.

Jeho prvním režijním, filmovým počinem byl snímek TEN KLUK JE POSTRACH z roku 1990. Prvním filmem, který režíroval a ve kterém se objevil Adam Sandler byla komedie RIVALOVÉ, ve které Sandler co by Happy Gilmore zjistí, že je neúspěšný hokejista a díky svému švihu se pokusí prosadit v golfu. Další "Sandlerovkou" byl film VELKÝ TÁTA z roku 1999. O dva roky později natočil Dugan teenagerovskou komedii s Jasonem Biggsem s názvem PEKELNÁ ŽENSKÁ. Následuje rok 2003 a sním komedie ve které se objeví dvojice Martin Lawrence a Steve Zahn co by POLICAJTI NA BATERKY. Dalším Duganovým režijním počinem je sportovní komedie (o jejíž produkci se postaral Sandler) s názvem (J)ELITA ZE STŘÍDAČKY s Robem Schneiderem v hlavní roli.

Dalším filmem z produkční společnosti Adama Sandlera Happy Madison je "ulítlá" komedie z roku 2007 KDYŽ SI CHUCK BRAL LARRYHO o dvou brooklynských hasičích, kteří předstírají homosexuální vztah a ve kterém se po boku Adama Sandlera objevili také Kevin James, Jessica Biel, či Steve Buscemi. V roce 2008 Dugan se Sandlerem opět spolupracovali a to na komedii ZOHAN: KRYCÍ JMÉNO KADEŘNÍK. O dva roky později, zase spolu natočili rodinnou komedii MACHŘI, ve které si kromě jiných zahrála i Duganova bývalá manželka Joyce Van Patten a romantickou komedii ZKUS MĚ ROZESMÁT, ve které se vedle Sandlera objeví Jennifer Aniston. Zatím posledním Duganovým počinem je, jak jinak než komedie, JACK A JILL z roku 2011.

Jeho přezdívka je "Duge". Rodinné filmy Dennise Dugana vydělaly přes 1,5 miliardy dolarů. V roce 2009 byl jeho syn Kelly Dugan, který hraje baseball draftován týmem Philadelphia Phillies.

Očko "Mičl" Szyslak

Režijní filmografie

Filmy

2013 Machři 2
2011 Jack a Jill
Zkus mě rozesmát
2010 Machři
2008 Zohan: Krycí jméno Kadeřník
2007 Když si Chuck bral Larryho
2006 (J)elita ze střídačky
2004 Vánoční koleda pana Karrolla (TV film)
2003 Policajti na baterky
2001 Pekelná ženská
1999 Velký táta
1997 Tlouštík z Beverly Hills
1996 Rivalové
1994 The Shaggy Dog (TV film)
1993 Columbo: Motýl v šedých stínech (TV film)
1992 Půjčovna mozků
1990 Ten kluk je postrach

TV seriály

1999 Shasta McNasty (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Opět sama (S01E22)
1995 Znamení růže (TV seriál)
1994 Burkeho zákon (TV seriál)
Byrds of Paradise, The (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Traps (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)
1985 Měsíční svit (TV seriál)
1971 Columbo (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(129)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace