Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Diane Lane září v roli, za kterou byla nominována na Cenu Akademie, v erotickém thrilleru o vášni, jež je tak neovladatelná, že zničí vše, co se jí postaví do cesty. Edward a Connie Sumnerovi (Richard Gere a Diane Lane) mají na první pohled dokonalé manželství. Když ale náhodné setkání Connie s pohledným cizincem vyústí v sexem nabitý milostný vztah, touha se stává posedlostí a její důsledky jsou smrtelné. Film Nevěrná v režii Adriana Lynea (Osudová přitažlivost) nabízí strhující napětí, kterému vaše smysly neodolají. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

tron 

všechny recenze uživatele

Filmy Adriana Lynea nemusím. Mnohé z nich (ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, 9 ½ TÝŽDŇA, LOLITA) majú silné herecké obsadenie (Douglas, Closeová, Basingerová, Rourke, Irons), krásu obrazu (diametrálne odlišnú od „agresívneho“ Baya či bratov Scottovcov) a sexualitu. Zároveň sa ale nedokážu zbaviť „akademickej nudy“. Nevraviac o tom, že v príbehoch, plných sexu, je málo sexu. Ani NEVERNÁ, hoci sa možno jedná o jeden z Lyneových najvydarenejších filmov, sa nedokázala ubrániť týmto mínusom, čo je škoda. Hoci jej nemožno uprieť krásu obrazu ani hudby, podmanivú atmosféru či výborné herecké výkony (okrem skvelej Diane Laneovej prekvapivo i krásavci Gere a Martinez). Nevraviac o nečakanom zvrate, keď sa v polovičke drasticky zmenia žánre. Paradoxne, možno práve absencia otvorenej erotiky je vzrušujúcejšia, než porno... možno ale aj nie. Pocit, ktorý sa po dobrom rozjazde dostaví, však nemá ďaleko k stagnácii. Napriek tomu stojí NEVERNÁ za aspoň jedno pozretie. Je decentná, noblesná, aristokratická, elegantná - a priemerná. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Opustí Lyne někdy erotické pole? Zřejmě ne, protože by podle všeho jeho filmy neměly už co nabídnout. Nevěrná je klasická ukázka toho jak netočit erotický thriller. Ale má to být vlastně erotický thriller? Už si nejsem jist. Čyřitkrát hvězda za Diane Laneovou, jedna navrch za energetickou erotiku, tři dolů za ubíjející druhou polovinu. Skvělá látka, která neurazí v hodinovém televizním filmu, ale vyloženě naštve při dvou hodinách v kině. ()

Reklama

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ sa idete pozerať na film s tým, že nič o ňom neviete, častokrát vám vyrazí dych. To isté sa stalo v tomto prípade, kde zaujímavú dejovú podstatu kazia časté erotické scény, niekedy hraničiace s tým, čo možno ukázať v bežnom trileri/dráme. Tá sa ale úplne stráca nedomyslenou scénou v "knižnici", keď sa zvrtáva už do iného príbehu, mierne obaleného až nechutnosťou. Je však vidieť, že príbeh je predsa len iný ako bežné televízne filmy, cítiť to aj na hudbe a v tomto prípade aj zbytočne dlhom čase; no celkový dojem napokon zdvíhajú excelentné herecké výkony Gere - Lane. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Lyneovi vždycky náramně šlo vykreslení intimity a citové vazby ať už rodiny, či milenecké dvojice. Zde opět potvrdil v čem je jeho síla a v čem je opět jeho slabost - a to jest režie jako taková. Snímek je velmi nevýrazný a Herci ne vždy úplně přesvědčiví. Fantastická je klavírní hudba, která dodává mnoha scénám patřičnou sílu a osobitost. Erotika se sem zas až tak nehodí, ale to by nebyl Lyne aby to nějak patřičně neopepřil. Stejně tak motiv Connie (Diane Lane) je tak nějak mimo, protože v reálu by se tohle mohlo stát asi jen těžko přetěžko vzhledem k zázemí a finanční situaci, ve které se nacházela. Nicméně ve filmu je možné všechno. V tomhle případě je však výsledek jen okolo průměru. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

Rád by som videl Chabrolov originál "La Femme infidèle" z roku 1969 a moje hodnotenie tohto filmu by bolo možno prísnejšie a "objektívnejšie", ale dovtedy musím priznať, že týmto absolútne neoriginálnym a miestami klišéovitým filmom (hold osud každého "erotického thrilleru", ale vlastne KTORÉ ŽÁNROVÉ FILMY NEPOUŽÍVAJÚ KLIŠÉ??!! :-)) na mňa Lyne zapôsobil, herci ma presvedčili (možno až na amanta Martineza), kamera bola vydarená, hudba ma dojala a atmosféra bola zmyselná, obsesívna, preniknutá pocitom viny (Lane) a poníženia (Gere), naznačujúca neodstrániteľnú "čiernu škvrnu" na dovtedy normálnom, nudne-harmonickom, ale čistom a vernom manželskom vzťahu. Žiaľ, vždy bude platiť, že zvodnosť, lákavosť, nekontrolovaná emocionalita a dobrodružstvo hriechu (ublíženia) má vždy "navrch" v súboji s ubíjajúcou racionalitou, "nudou", stereotypom a asketickosťou (odriekaním, sebakontrolou) dobra ! .......ale musím sa priznať, že po tak kladnom prijatí tak obyčajnej romantickej "ženskej" drámy sa začínam cítiť ako "žienka domáca"... :) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Zda to byl záměr, ví zřejmě jen režisér obou filmů Adrian Lyne, ale jak ve filmu Nevěrná, tak ve filmu Osudová přitažlivost (1987), nabízí Paul Martel (Olivier Martinez) v Nevěrné a Alex Forrest (Glenn Close) v Osudové přitažlivosti, kteří oba stojí za hrozbou rozpadu manželství, nápoje ve stejném pořadí. Nejdříve skotskou a pak vodku. A oba představitelé nabízejí tyto nápoje  v situaci, kdy se návštěva neobejde bez nepříjemných následků. (selfesteem)

Reklama

Reklama