Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Wes Craven už je minulost a musím uznat, že jsem se kurva mýlil. Méa culpa Wesi, natočit takhle svižný thriller umí málokdo. A tím svižný myslím, všechno. Například bitka maniaka s kudlou proti hlavní hrdince s baseballkou byla fakt namakaná. Navíc herecké obsazení bylo výborné, Cillian Murphy a jeho psychopatickej ksicht nezklamou nikdy a Rachel McAdams to slušelo a opravdu si získala, mé sympatie. A ještě jedna pochvala pro Cravena, konečně někdo natočil film s odpovídající stopáží a zbytečně to nenatahoval na úkor spádu a švihu. Prostě v rámci žánru excelentní dílo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Naprostá bezmoc, beznaděj a další emoce. Tento film je, co se týče rozpočtu menší, ale vůbec mu to neublížilo! Chytrý a hlavně chytlavý příběh, bravurně je zde zahrán záporák a k tomu jedna kladná (a jak jinak) také hezká herečka. Film vás nepustí od začátku do konce. (I když některé pasáže v domě mohli vynechat). ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další (co se atmosféry týče) brilantní thriller, který využívá jako hlavní motiv neustálou komunikaci mezi vrahem a obětí (podobně jako třeba Collateral a Telefonní budka). Především první hodinka napíná až k prasknutí a je obdivuhodné, že někdo jako Craven (tedy autor, který ve svých filmech neustále střídá prostředí) dokáže tak schopně rozehrát drama prakticky jen na dvou sedadlech. Po opuštění letadla sice upadá kvalita o stupínek dolů, ale to není vina Cravena (který se naopak s přechodem vyrovnal srdnatě), nýbrž scénáristů, kteří ve finále využívají podstatně lacinějších berliček. Nicméně, i tak mi finále nevadí (naopak mi to přijde jako roztomilý odkaz na úspěšnou vřískající trilogii) a neshazuje mi celkový dojem z Nočního letu. Akorát není výsledek natolik precizní, aby byl film podobně nezapomenutelný, jako třeba právě Telefonní budka. A Cillian Murphy je ďábel, ze začátku hraje slaďouška přesně podle gusta dámského publika, aby následně tohle klišé hezkých herců zadupal do země, je to prostě frajer! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Krátké, jednoduché, ale údérné stylistické cvičení s úsměvně naroubovaným a Cravenovsky přetaženým finále. Craven pumpuje adrenalin do žil po litrech a mimochodem krásně ilustruje, o kolik mu komorní příběhy o pár lidech a z toho plynoucí psychologické hrátky svědčí víc, než tuny digitálních vlkodlaků a desetimetrových stříkanců na bílých zdech. Matematika kolem postav a hádanky, kdo je vrah, dostaly po dlouhé době volno a příběh je narýsovaný jako podle pravítka - a právě proto leží snad úplně prvně hlavní tíha na hercích... a ti jsou prostě brilantní. Rachel McAdams už se ze škatulky "pěkný, ale nepříliš známý přívěšek k hlavnímu hrdinovi" vymanila naprosto s přehledem a Cillian Murphy... roste a roste! Tenhle uhrančivý chlapík toho má ještě HODNĚ před sebou. Stačí jediný pohled a lezu pod stůl ;). Suma sumárum - až na pár logických nesrovnalostí, krátkou stopáž a zmiňované finále je Noční let současná absolutní špička žánru a prvotřídní ukázka toho, že i s malém se dá vyrobit hodně hutný heavy-metal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na minimu prostoru maximum muziky. Tvůrcům se podařilo z brakového scénáře udělat solidní atmosferickou zápletku, kde dominuje vynikající záporák Murphy, který pobral charizmatu až to hezké není a Rachel McAdams se svým rozkošným kukučem sem zapadne rovněž výborně. Dokud se motáme ve stísněných prostorech letadla, kde herci kouzlí v rychlých dialozích a psychologické bitvě, je to ok. Jakmile se to blíží ke konci a z letadla se vystoupí, začne klišé na klišé a kvalita jde dolů. Je to na i tak na slušné úrovni. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

Reklama

Reklama