Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Podařený minimalistický thriller, který táhne ústřední herecké duo, hlavně padouch Cillian Murphy stojí za to. Nejpůsobivější je určitě pasáž v letadle, ale snímek funguje perfektně jako celek. Je pravda, že závěr už na originalitě trochu ztrácí, ale napětí tu zůstává, takže nějaké drobné chybičky lze snadno odpustit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Herecké naděje Rachel McAdams a Cillian Murphy rozehrávají pod taktovkou tvůrce legendárních sérií Noční můra v Elm Street a Vřískot nadprůměrný thriller, kde jsou karty obstojně rozdány, ale jak už to tak bývá, stejně jako na mobilu v tu nejméně vhodnou dobu dojde baterie, tak i v tomto případě vše sklouzne a doklopýtá k nijak oslnivému rozuzlení, které připomene „vřískotovou“ hru na schovávanou. Ale zpět na začátek. Pokud ONA neudělá to, co ON chce, její tatík zemře. Přitom její kroky ovlivní život důležitého politika. Na palubě letadla má pramalé možnosti a minimální útočiště, nicméně na dusné dialogy a úderné jednání jí i jeho (Murphy solidně děsí) prostor je. Po opuštění letadla bohužel napětí klesá a dostává se k nám docela jiný film. Přesto i když krátké, tak účinné. ()

Reklama

mysicka 

všechny recenze uživatele

vcelku průměrný thriller, který válcuje cillianovo charisma.. po jeho odečtení by zbyly hvězdičky jen dvě..:o) ten kluk je talent.. může hrát transsexuála, vědce přes slunce, psychopata a nebo třeba posledního bojovníka se zombíkama a pokaždý na sebe strhne veškerou mojí pozornost.. takže cilliane, tímto tě vítám ve svojí topce..;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie v mojom dome.“ Čertovsky originálna vec kráčajúca v stopách najlepších psychotrilerov. Na podobných zápletkách mi vždy strašne vadia nepremýšľajúci hridnovia. Vždy si ťukám prstom do čela a mudrujem v štýle "No dobre, ale prečo neurobila to alebo ono?". No, tak tu nie vážení. Tu je ústredná hrdinka nielen sympatická, rozkošná a statočná, ale v rámci možností (a žánru) jej to páli a jej spôsoby na záchranu sú pomerne realistické, aj keď divák asi nemusí byť Sherlock Holmes, aby vedel, že žiadny z jej plánov nevyjde, lebo by to bol krátkometrážny a nie celovečerný film. Áno, miestami som nevedel, či je to také inteligentné a rafinované, alebo proste, hm, blbé, ale nakoniec som sa rozhodol pre možnosť č. 1. Parádne komorná záležitosť, hravá a vynaliezavá a ak aj nie je priamo inteligentná, tvári sa tak a vy jej to pravdepodobne uveríte. Poctivo vystavaný scenár sa spolieha na erotické teroristické dusno medzi obeťou (zjazvená Rachel McAdams) a jej väzniteľom (fascinujúci krehký írsky psychopat Cillian Murphy). Medzi týmito vynikajúcimi mladými hercami to fantasticky iskrí a do pozície obete (ktorá, ako to už u Wesa býva, zďaleka nemusí zostať obeťou až do záverečných titulkov) si dokáže divák ľahko predstaviť sám seba. Mnohým sa nepáčilo akčné finále, ale mne nerobilo problém. Prostredie klaustrofobického, nie-príliš-luxusného lietadla fajn. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rachel McAdams je kost, Cillian Murphy úchyl a spolu jim to děsně sekne. Až by někteří diváci mohli během rozehřívací seznamovačky nabýt dojmu, že sledují romantickou komedii s atypicky chytrými dialogy. Jenže sotva se aeroplán odlepí od země, hrdinčin strach z létání začne být odůvodněný. Jakožto film založený na trošku vypjatější konverzaci dvou herců mnoho kilometrů nad zemí má Noční let neskutečné grády. Především, ti herci jsou velmi talentovaní a jejich postavy nejednají dle tradičních klišé podobných filmů (jinými slovy: používají hlavu, což má u Jacksona dvojí význam). Velmi dobře zde také funguje stísňující pocit člověka uvězněného ve velké železné krávě, ze které nelze prostě utéct. Komorní, místy vtipné „škádlení“ se teprve s dosednutím na zem mění ve stále ne zcela tradiční thrillerovou pronásledovačku. Dočkáme se sice sípajícího maniaka a hrdinky, která již stihla odhodit dva ze svých svršků, ale důvod jeho sípavosti, zbraně, jež ona použije i samotný fakt, že ke všemu dochází za bílého dne, je nevšedně osvěžující. Stejně jako jiné „post-eleven“ filmy spjaté s létajícími objekty a teroristicky orientovanými původci zla, lze si i sledování Nočního letu zpestřit hledáním paralel k 11. září. Lisa, zocelená dřívější traumatickou zkušeností, opakovaně nasazuje krk, aby již k ničemu podobnému nedošlo. Má sice větší strach, ale svět je pro ni díky tomu o něco bezpečnější. Dvojakým způsobem lze také chápat jiné rozložení sil na zemi a ve vzduchu (kde je oběť bezbrannější).Tyto boční proudy nijak nenarušují proud hlavní a nebrání vám vnímat Noční let coby tak akorát vydatnou žánrovou jednohubku. Čili dobré, v porovnání s takovým Firewallem dokonce hodně dobré. 75% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Adrian, Marius, tron, Tommy987, klerik ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Pro filmování byly vytvořeny falešné letenky se všemi náležitostmi jako jsou například řady pro cestující. (imro)
  • Režisér i scénárista si ve filmu střihli cameo – Carla Ellswortha uvidíte v letištní hale, kde se o něho opírá jedna ze třech spících žen, zatímco Wes Craven skončil na podlaze ve střižně – nedokázal totiž udržet kamennou tvář během scény v letadle. (imro)

Reklama

Reklama