Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +výběr herců a především velmi příjemný Steve Carell, scénář se drží pevně nohama na zemi a obešel se bez fekálního nebo trapného humoru, bavili mě scény v obchodě -občas mi přišlo, že to mělo trošku pomalejší tempo a ani se nedočkáme nějakých vyhrocených zvratů/// Scénář, jež film a jeho námět nepohřbil, ale naopak udělal z něj příjemný, trošku lechtivý snímek. V době kdy jsem ještě Stevea Carella neznal, jsem o něm silně pochyboval. Zaujal mě až v seriálu Kancl a v tomto filmu mě utvrdil v tom, že je nejen výtečný, ale i zajímavý a zábavný. Film sice z rukávu nesype neustále nějaké drsné fórky a řehnit se pořád taky nebudete. Zde jde spíše o inteligentní a občas sprostý humor, který však nikoho neurazí. A propo: líbilo se mi to víc než Zbouchnutá nebo Superabad./// Celkem 86%/// ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaná komediální záležitost, která zaujme především svým humorem a kvantem bizarních postav a postaviček. Režisér Judd Apatow hlavního hrdinu s mimikrami Steva Carella dostává do zcela absurdních situací, u nichž se buď musíte smát nebo znechuceně odvracet zrak. Nic mezi tím zkrátka a jednoduše není. The 40 Year-Old Virgin je tedy v rámci “pokleslých” komedií povedeným zástupcem, ke kterému se určitě ještě někdy vrátím. Skvělá práce! (Netflix) „So, tell me, Montel. Why weren't we invited to the party? What are we, Al Qaeda?“ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ teda chcete zažiť príjemný večer v spoločnosti 40 ročného panica Andyho môžem vám to len odporučiť. Nebudem vám však tvrdiť, že sa budete celý čas iba smiať, že 40 rokov panic je najlepšia komédia, ktorú som v živote videl. Nie je. Neviem vám ani zaručiť, že sa vôbec budete baviť, ale o tom komédie sú, každý sme iný ako náš zmysel pre humor. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keby tu bolo trochu menej sprostosti, mohla to byť vydarenejšia komédia s romantickými prvkami. A hlavne to mohlo byť kratšie. Dobré vtipy sa dajú nasekať aj do 90 minút a keby to zobrali štýlom hláškovania namiesto ukazovania holých ceciek, čo vtipné vôbec nebolo, tak by určite urobili lepšie. Inak ženské obsadenie za to naozaj stálo, a to vo všetkých vekových kategóriách. Naopak, Steve Carell bol vynikajúci v The Office, lenže toto bol trocha krok vedľa. Kadencia vydarených žartov bola tak raz za 20 minút. Dosť slabé. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Nahláškovaný to je neskutečně. Obsazení to táhne kupředu, improvizované dialogy nešustí scénářem a vše hrozně dobře drží pospolu. Fakt jsem se dlouho takhle nezasmál. Jen ta stopáž byla zbytečně smrtící... to však nic nemění na faktu, že Apatow tu byl na pomyslném vrcholu a vůbec se nedivím, že se v USA z téhle taškařice stal takový fenomén (a u nás se klasicky ukazuje, že to nepobíráme - vážně 62%?). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)
  • Režisér Judd Apatow prozradil recept na nečekaný úspěch filmu. Při preview filmu si nahrál reakce publika na magnetofon a pak podle nich film upravil ve střižně. Scény, které měly chladnější odezvu buď zkrátil nebo úplně vypustil. (don corleone)
  • 25-milionová produkce zaznamenala nečekaný úspěch, když za první tři dny (19. -21. 8. 2005) promítání diváci zanechali v pokladnách amerických kin 21,4 mil. dolarů. Po měsíci promítání se film stal třináctým v tomto roce, který v tržbě překročil magickou hranici 100 milionů. (imro)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama