Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Carellova prvá vlastná sólovka naplno predstavila jeho prednosti. Dokáže byť neskutočne vtipný aj v extrémne prehnaných komických scénach (scéna s depiláciou je bombová) a zároveň prirodzene pôsobí aj vo vážnych, vďaka čomu dokonale funguje romantická línia. V dnešnej politicky korektnej dobe poteší množstvo jak sprostých tak nekorektných vtipov. Dnes by už asi kopa dialógov do mainstreamovej komédie neprešlo. Veľkým kladom sú aj dobre napísané a obsadené vedľajšie postavy troch kamarátov. Film je doslova natrieskaný množstvom budúcich hviezd, ktoré stihnú zažiariť aj v krátkych výstupoch. Mihne sa tu dokonca aj Jonah Hill alebo Kevin Heart a to nehovorím o mnohých Carellových kolegoch z The Office. Len sem tam mi nejaký vtip pripadal prehnaný. Najväčšou slabinou je naťahované finále v ktorom sa ústredný pár nepochopiteľne poháda v umelej hádke, aby sa film povinne pred happyendom zdramatizoval. To už som sa fakt modlil, aby sa to čím skôr skončilo. Vyústenie línií všetkých postáv je našťastie uspokojivé na to, aby zahnalo rozpaky z naťahovaného záveru. Celkovo to je ale vysoko nadpriemerná komédia, ktorá celkom trefne nahliada na vzťahy medzi mužmi a ženami z mužského pohľadu a aj po rokoch ma rozosmiala. 7/10. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Človek by podľa názvu čakal, že sa bude jednať o komédiu plnú telesných tekutín, ktoré triskajú na všetky svetové strany. Omyl. 40 let panic je komédia o zdanlivej náročnosti zmysluplných vzťahov a o stupidite stupidných vzťahov. Nečakajte teda orgie, ale bohužiaľ ani salvy smiechu. Nenáročná oddychovka z ktorej si po dopozeraní budete pamätať maximálne tak depilačnú agóniu. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +výběr herců a především velmi příjemný Steve Carell, scénář se drží pevně nohama na zemi a obešel se bez fekálního nebo trapného humoru, bavili mě scény v obchodě -občas mi přišlo, že to mělo trošku pomalejší tempo a ani se nedočkáme nějakých vyhrocených zvratů/// Scénář, jež film a jeho námět nepohřbil, ale naopak udělal z něj příjemný, trošku lechtivý snímek. V době kdy jsem ještě Stevea Carella neznal, jsem o něm silně pochyboval. Zaujal mě až v seriálu Kancl a v tomto filmu mě utvrdil v tom, že je nejen výtečný, ale i zajímavý a zábavný. Film sice z rukávu nesype neustále nějaké drsné fórky a řehnit se pořád taky nebudete. Zde jde spíše o inteligentní a občas sprostý humor, který však nikoho neurazí. A propo: líbilo se mi to víc než Zbouchnutá nebo Superabad./// Celkem 86%/// ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lyle Workman: 1. A Life of Illusion - Joe Walsh ,2. Ain't No Mountain High Enough - Michael McDonald ,3. Virgin Man - Smokey Robinson ,4. Heat of the Moment - Asia ,5. Just Got Lucky - JoBoxers ,6. I Got Ants in My Pants (And I Want to Dance) - James Brown ,7. I'm Every Woman - Chaka Khan ,8. Hello - Lionel Richie ,9. Sharing the Night Together - Dr. Hook ,10. I Ran (So Far Away) - A Flock of Seagulls ,11. Jesu Joy - Apollo 100 ,12. Score (Shot Montage) - Lyle Workman ,13. Believe It or Not - Joey Scarbury ,14. Never Surrender - Corey Hart ,15. Search Is Over - Survivor ,16. Aquarius/Let the Sun Shine In ,17. The First Time - Steve Carell , ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

To nebylo vůbec tak blbý, jak jsme doufali. Nařehtala jsem se, ačkoli se nehádám, že chytrý a vtipný momentíky neměly proti těm stupidním až takovou převahu, ale prostě mi to sedlo a to o chlup víc než Zbouchnutá, tý jsem dala onehdy ounly za 3* (a půl, ale tady se na půlky nehraje) - asi záleží, v jakym to člověk vidí pořadí. A nebo v jakym "pořadí" je sám divák. Každopádně, co mě ještě hodně bavilo, byly songy, který do epizodek pásly jak prdýlka na hrneček. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)
  • Prodejna "Smart-tech" byla volně inspirována řetězcem "Circuit City". (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama