Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

swamp 

všechny recenze uživatele

První celovečerní počin Judd Apatowa sice nedosahuje kvalitou a úderností na následující Knocked up, ale dosti jasně naznačuje, jaký potenciál v sobě režisér nese a jak šťastnou ruku má při výběru herců. Steve Carell (v době natáčení 42 let:) se do role skvěle hodí, protože když nasadí ten svůj 'žádný' výraz, je vám hned jasné, že přesně takový člověk by mohl být 40 let bez sexu. Nechápu některé okolní komentáře, že 'Carell je moc neznámý na hlavní roli'.. Jasně, možná by se do role panice hodil známější Brad Pitt nebo tak, hmm?! :D Já se pobavil grandiózně a už se těším na další film od Apatowa..mezitím zkouknu alespoň něco z jeho produkce (což btw. stojí taky za to). ;) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemně oddechová komedie, která byla k mému velkému překvapení i místy docela dost vtipná. Veškeré vedlejší postavy mají neskutečné hlášky a Steve Carell je sympaťák a navíc mi neskutečně připomínal jednoho profesora, a to vzhledem i vystupováním, kdoví jestli není taky panic. V rámci žánru pokleslých komedií je těžké cokoli vytýkat. Trošičku to možná chtělo zkrátit, vystříhat ty romantické nesmysly a mohlo to být klidně za 4*. Komediie je určitě jako šitá na míru veškerým panicům i tomu nepočetnému zbytku, co se mezi zdejšími hodnotiteli vyskytuje. Vše je zde maximálně přetaženo za vlasy, ale to se v komediích dělat musí. Lepší 3 *. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Judd Apatow, Steve Carell .. Andy Stitzer je chudák. Ve svém věku je stále panic a více méně se s tím už smířil. Na(ne)štěstí na to dojdou jeho kolegové v práci a rozhodnou se mu pomoci. Celkem slušný námět ubíjí nezvládnutá stopáž, film se místy táhne a nápadů není zas tak moc, aby vyplnily všechna hluchá místa. Slabé jako romantický film a ještě o něco slabší jako komedie. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film sráží občasné perverzní a nechutné výlevy, které ze sice hrubozrné, ale přesto velmi solidní a „dospělé“ komedie dělají teenagerskou sprosťárničku! Naštěstí takových momentů není moc a často jsou i vtipné! Carrell mi k srdci zrovna moc nepřirostl, ale tady předvádí parádní výkon a i přes jeho nablblost jsem mu držel palce a zároveň se v něm trochu viděl! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie toha nabízí opravdu hodně. Jejím problémem je, že toho možná nabízí až moc. Zde platí, že méně je někdy více. V závěru jsem se nemohl zbavit pocitu, že už mě další zkomplikování děje opravdu nezajímá. Vypustit pár zbytečných scén, byl by to stejně vydařený film jako Knocked up. I tak je 40 Year Old Virgin důkazem toho, že komedie o ztátě panictví lze natočit jinak, kvalitně a důstojně. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • 25-milionová produkce zaznamenala nečekaný úspěch, když za první tři dny (19. -21. 8. 2005) promítání diváci zanechali v pokladnách amerických kin 21,4 mil. dolarů. Po měsíci promítání se film stal třináctým v tomto roce, který v tržbě překročil magickou hranici 100 milionů. (imro)
  • V 18. minutě Andy Stizer (Steve Carell) v českém dabingu pronese větu: „A teď ti udělám stříbrný kalhoty místo modrých.“ Přitom reálně ze stříbrných dělá modré a správně je to vyjádřeno i v originálním znění. (Petsuchos)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama