Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (488)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Človek by podľa názvu čakal, že sa bude jednať o komédiu plnú telesných tekutín, ktoré triskajú na všetky svetové strany. Omyl. 40 let panic je komédia o zdanlivej náročnosti zmysluplných vzťahov a o stupidite stupidných vzťahov. Nečakajte teda orgie, ale bohužiaľ ani salvy smiechu. Nenáročná oddychovka z ktorej si po dopozeraní budete pamätať maximálne tak depilačnú agóniu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Komedie, která mě kdysi moc mile překvapila a i napodruhé je to velice dobrá záležitost. 40 let panic hodně těží z fakt sympatického hlavního hrdiny. Je to nerd a samotář, který má trochu problém s navazováním přátelství (protože je takový nerd a v té době ještě nebyl moc rozjetý internet) a samozřejmě i romantických vztahů. Je to ale fakt milej týpek, který má spoustu koníčků. I když samozřejmě spíš těch nerdských. Skvěle ho hraje Steve Carell, který si umí získat srdce diváků. I když tady mám menší výtku - Carellovi jsem věřil to, že je ňouma, ale to jeho nerdství bylo trochu navíc. Bylo to i ve scénáři hodně vidět ve chvíli, kdy se možná až moc lehko zbavuje své nerdské sbírky. Tenhle film je dobře namíchaný mix realističnosti (výborně vystihnuté nějaké ty vztahové problémy) a přepálené ulítlosti (různé vtípky, hlavně ty sprosté). Na rozdíl od dalšího filmu Juda Apatowa Zbouchnutá tu má hlavní hrdina fakt super kamarády, kteří si sice občas ze sebe střílí, ale několikrát dokážou, že se vyplatí je mít ve svém životě. 40 let panic je milá a vtipná komedie, a na to, že je na komedií delší, je celou dobu zábavná a má výborné tempo. (8/10) ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No tohle byl taky můj skoro 40 let vroubek, který jsem si chtěl doplnit. Upřímně? Tehdy v době Ace Ventury (1994) a Já, mé druhé já a Irena (2000) jsem prakticky zažíval zlaté období komedií a filmů. Myslím, že by se vůbec nic nezměnilo, kdybych film viděl tehdy. Nedokázal mě nadchnout ani teď. Je to zajímavě obsazené a vsadím se, že mnoho těch herců poznáte z jiných rolí. Ale jako romantické komedie bych vybral mnohem kvalitnější favority. Za mě silný průměr. (50 %) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Svého štěstí můžete dosáhnout v 10, 15, 30 ba i 40 letech. Tak jako Andy, který za pomoci kamarádů (,,tvůj pták je od teďka i můj pták“) překonal trauma z mládí..... . Je třeba podotknout, že to není jen o oplzlých kecech o sexu. Má to taky trochu romantický děj. Bohužel mi to do sebe moc nepasuje, i když to nepůsobí vyloženě špatně. Horší je, že se občas 40 ti letý Andy chová jako pitomec a stejně často je to trapnej. Přimlouvám se ponechat tento žánr teenagerům. Pubertální vtipy od nich příjmu daleko snadněji. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

R-ková komedie? Po úspěchu Nesvatbovích už nic nečekaného (a je to jen dobře). Apatow s Carellem totiž napsali parádní scénář plný "dospělého" humoru a stvořili "teen" komedii se 40 letým hrdinou (což zní absurdně). Každopádně první velká role Carellovi sedla na jedničku, stejně tak výborní jsou jeho kolegové, komici Paul Rudd, Romany Malco a Seth Rogen... Jo, v zásadě se snímkem nemám žádný problém. Možná trochu na škodu je, že zatímco první půlka je R-kově nespoustaná a pořádně "tvrdá", druhá polovina se už drží v otěžích žánru romantické komedie, což znamená že už to tak nešlape. Přesto 3-4 hvězdy, na a za geniální závěrný song dávám nakonec i tu 4tou You know what? I respect women! I love women! I respect them so much that I completely stay away from them! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Celá scéna "You Know How I Know You´re Gay" byla improvizací Paula Rudda a Seth Rogena. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama