Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Páni. A to mi řekněte, že Jude Law ani Sean Penn nebyli ani nominováni na Oskara. Je něco shnilého ve státě Dánském. Strhující výkony hlavních představitelů diváka vrhnou doprostřed dění a na svobodu jej vypustí až v samotném závěru. Precizní obrazová stránka je vkusně doplňována stránkou hudební (jako vždy vynikající James Horner) a ani ta dějová nezůstává příliš pozadu. Já neměl tu čest shlédnout originál, a to je možná pro remake to nejlepší, co se mohlo stát. S čistým svědomím házím do ringu čtyři hvězdy a až se někdý k původnímu filmu dostanu, tak se uvidí, kdo z bojiště odejde jako poražený. Já se klaním pánům hlavním představitelům a můžu usnout s blaženým úsměvem na tváři, že jsem zbytečně nepromrhal dvě hodiny života. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Kultivovaný politický film s důrazem na atmosféru, dusnou jak před bouří, a na herecké výkony. Tou pěknou vizuálně vytříbenou stránkou se asi nejvíce odlišuje od starší verze. Ta vypadala obyčejněji, jinak příběh byl stejný, až na malé odlišnosti. Zatímco v této verzi má více prostoru řidič – bodyguard, ve starší má hodně prostoru guvernérům syn Tom, jehož zápletka se zde kamsi vytratila. Taktéž mi chyběla scéna zřícení schodiště s dětmi, jinak je převážná většina scén v obou prakticky naprosto totožná. Guvernér v původní verzi je tlustší a zdál se mi mnohem aktivnější, a přátelství jeho a novináře Jacka silnější. Poctivé tři hvězdičky oběma filmům. ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Napriek vynikajúce hereckému obsadeniu, sa pre mňa jedná len o priemerný film. Ale neberte to až tak vážne, lebo mňa osobne tá téma nijako nezaujala. Ak vás teda zaujme, kľudne si pridajte dve hviezdičky. Pri mnohých miestach som sa neuveriteľne nudil a film som dopozeral len tak na zotrvačník. Čo sa mi naozaj páčilo a za čo nedám ** boli strhujúce prejavy Seana Penna. Aj vizuálna stránka bola veľmi pekná, hudobná zložka vôbec nezaostávala a celkovo spracovanie filmu nebolo vôbec zlé. Druhýkrát by som to však ťažko dopozeral. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený snímek se silnou hereckou sestavou a především skvělým scénářem. Což mě na tomto filmu upoutalo nejvíce a myslím, že je to i jeho nejsilnější stránka. Samozřejmě, Sean Peann, Jude Law, Kate Winslet, Patricia Clarkson, James Gandolfini jsou výborní, stejně jako Jackie Earle Haley ve vedlejší, ale díky jeho osobité tváři, opět výrazné roličce. Ale samotný scénář pro mě jistým způsobem ve svých vlastních kvalitách dokázal jejich výkony překonat. Kdyby byl jiný, nejspíš by mě Všichni královi muži, i přes výskyt silých hereckých es, nejpíš tolik nezaujali. Obsahuje spoustu působivých a podnětných proslovů a myšlenek. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jenže někdy chce možná člověk něco až příliš.." A možná kdyby znal skutečnou podobu svých snů, nejspíš by si mnohdy svoje tužby i rozmyslel.. Totéž lze nakonec říci i o navýsost skvostném scénáristovi Stevenu Zaillianovi, který sice píše oscarové skripty, jako režisér ovšem podobných kvalit nedosahuje ani náhodou.. Škoda !! Všichni královi muži totiž mohli platit za úžasný film, ne za chladný snímek plný úžasně rozmáchlých Pennových gest a přepjatých proslovů, jakkoliv se jeho herecké kreace hodně blíží skutečnému Starkovi.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama