Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Popravdě, než se podíváte na tenhle snímek, možná raději mrkněte na "Mrtvou zónu". Ten film má podobné téma, navíc je napínavý a strhující, pokud vám nevadí lehce nadpřirozené prvky. "Všichni královi muži" jsou nudní, a to i přesto, že se zde sešla skvělá herecká skvadra. Steven Zaillian z nich nedostal vůbec nic. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je podmienkou povšimnutia si hercov akademikmi úspech filmu? Pretože nech bolo úspech tohoto akýkoľvek, Law a hlavne Penn trhali herectvo tigrími pazúrmi a na scéne pôsobili ako ozajstné šelmy, snažiace sa o záchranu filmu pred divákmi. K veleúspechu to možno nepomohlo, ale človek si aspoň vychutná toto skvostné divadlo podporené len slabším scenárom o politike. Ktorý nie, že by nebol strhujúci, ale tu už bol a ničím neprekvapil. Po celej plejáde hercov však ešte pomohla hudba a ultimátna kamera. Šéfko kameraman sa so svojim nástrojom naozaj vyhral. A ešte stále nemám jasno ako je to so stopážou, keď na HBO dávali 121minútovú verziu, na IMDb je uvádzané 128minút a tu dokonca 141? A pritom nie je uvádzaný žiadny director's cut. 75%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Teprve třetí celovečerní film Stevena Zailliana je místy zbytečně překombinovaný a místy ještě zbytečněji nudí. Představuje nám praktiky vysoké politiky v první polovině 20. století, kdy muži v nažehlených oblecích a zahalení v kouři rozehrávají nebezpečné hry, aby nám z toho vzešla nosná linie, tedy osudy guvernéra Willieho Starka. Mezi plejádou hereckých ikon nejvíce zaujme Sean Penn, který je v posledních letech po herecké stránce neomylný (I Am Sam, 21 Grams, Mystic River) a jeho několika minutové pasáže proslovů k lidem mají neuvěřitelný náboj (bohužel i místy teatrálně přehnaný), podpořený navíc Hornerovou hudbou. I nápaditá kamera Polanského Pawela Edelmana odvádí velice slušný nadprůměr, stejně jako pečlivá práce s dekoracemi, kulisami, zvukem apod. Jenže dokonalá režie neznamená jenom dokonalost záběrů. Obsahově je drama dosti nevitální a místy utahané, vedlejší postavy se ukazují býti nefunkčními. Opět se potvrzuje to známé, že forma zvítězila nad obsahem. Což je hlavním problémem celého filmu, v jednotlivých složkách je zcela bezchybný, ale jako celek ve svém boji o divákovu přízeň marně prohrává. ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Hrdinové filmu se každý po svém vyrovnávají se ztrátou nevinnosti. Novinář Jack Burden se pomalu upíjí k smrti a sleduje, jak se Stark stává guvernérem a mění se v podobné monstrum jako ti, proti nimž na začátku kariéry vyrazil. Přestože se Burden i Stark namočili do „špíny“, jejich pochyby a otevřené zhodnocení vlastních selhání je nakonec očišťuje. Naopak Adam, držící se svých zásad, ale doopravdy jen odmítající vzdát se zjednodušeného pohledu na svět, se v závěru stává nic netušícím nástrojem těch nejhanebnějších pohnutek. Svět nelze měřit očima dítěte, ale zavřít je zcela, znamená odumřít zevnitř. Sean Penn v roli sofistikovaného primitiva exceluje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Politické drama z USA tuším 50. let, kdy se jeden chlápek (Sean Penn) snaží stát guvernérem a posléze za každou cenu, i přes mrtvoly. Má dvě prodloužené ruce, z nichž jednu hraje Jude Law, také se zde sem tam pro okrasu mihne Kate Winslet, ale celé je to dlouhé, zdlouhavé a nudné, a skončí přesně tak, jak si člověk na začátku myslel. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama