Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (247)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sugar baby love.. Někteří herci čekají na životní roli celý život a nikdy se nedočkají, ovšem Cillian, ten již má splněno. Těžkopádnější rozjezd se zvrtne do skvělé druhé poloviny, v níž bezelstné irské koťátko Paddy začne v Londýně poznávat, kam se mu vlastně z domácího pelíšku zakutálelo klubíčko zvané život.. Perfektní soundtrack a na konci hřejivý pocit, že lišit se znamená být konečně normální. "I love to talk about nothing. It's the only thing I know anything about." Oscar Wilde si asi často pročítá komentáře na čsfd.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je to normální chlapec, který má zkrátka jiné touhy a musí za to místy trpět nebývale moc. Ale přes to všechno se dokáže zmátořit a dosáhnout svého cíle, objevit svou vytouženou Lady a především odkrýt své pravé já. Nádherná podívaná, která peláší k finiši bez jediného zaváhání, s božským Cillianem Murphym, na kterého nedám dopustit. Společně se Skandálními zápisky nejsilnější dramatický zážitek roku, nekecám. ;) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Patrick je zaujímavá postava nielen preto, že je transvestita a jeho image a orientácia tu slúži najmä ako kontrast k násilnostiam "normálynch občanov", tak typických pre írske a britské reálie vtedajšej doby. On sa totiž rád smeje, neberie nič vážne, dokonca sa usmieva aj po teroristickom útoku, ale čo je v skutočnosti vnútri jeho duše a hlavy sa nikto skutočne nedozvie, pretože to samotný Patrick nedovolí a pretože ani nemá inú možnosť. Minimálne teda aspoň do záverečného aktu. Murphymu sekundujú vynikajúci Neeson, Rea, Gleeson a ďalší a práve ich účasť vyzdvihuje Murphyho výkon a zároveň dotvárajú jeho postavu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ten film mne úplně minul. Plyne tak nějak divně, epizodálně, postavy přicházejí odnikud, po chvíli mizí nikam, děj nikam neposouvají... Zpětně jsem si ani nebyl jistý, co to mělo být - jestli příběh sirotka hledajícího svou matku, nebo transsexuála hledajícího sebe sama... nebo ještě úplně něco jiného... 50% ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Kde bolo, tam bolo alebo nebolo? ........................... Nikdy predtým som si nepomyslela, že ma Cillian Murphy môže tak dostať!!! Zaručene a dvestopercentne je to tým, že som nad tým nepremýšľala :), ale ešte predtým je to tým, že som Cilliana rešpektovala v mužskej koži a nedostala žiadne echo, ako mu svedčí rúž, t. j. rtěnka. A ako s ňou vie narábať! Úžasne vtipný, gurážny, dojemný a 5* film. Ťažko zabudnuteľné príbehy tvoria ťažko zabudnuteľní herci. Už dnes je jasné, že Raňajky na Plute nebudú zabudnuté. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)
  • Původem irský spisovatel Par McCabe si ve filmu zahrál postavu učitele. (imro)
  • I když Eva Birthistle ztvárnila ve filmu matku Cilliana Murphyho, ve skutečnosti je jen o dva roky starší. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama