Reklama

Reklama

Pani Wilberforceová je výstredná stará dáma, u ktorej si prenajme priestor pätica hudobníkov, aby mala potrebný pokoj na skúšanie. Netuší, že domnelí členovia sláčikového kvinteta sú v skutočnosti zločinci, ktorí plánujú ďalšiu lúpež... (STV)

Recenze (81)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie, jejíž druhá část se mi líbila více. Komedie není postavená na P. Sellersovi, jako třeba "panteři", ale všichni herci jsou skvělí. Přestože zahrála paní Rosůlková výborně otravnou paní domácí ve Čtyřech vraždách, je stále oproti paní Wilberforceová slabý odvar. Ta byla na "zabití" už od prvních scén. Pobavil jsem se dobře. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie. Vtipná, řádně absurdní a černá zápletka, dobré dialogy, dobré herecké výkony. Ale je to hodně starý kus a je to poznat. Je to věc osobního vkusu; někdo na taková díla asi nedá dopustit, ale mně to připadalo přece jen poněkud rozvleklé. Film určitě stojí za remake, ale ten od bratří Coenů by se mi asi nelíbil. Není nutné příběh významně přepisovat, stačí ho trochu svižněji převyprávět. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Celkem se tomu divím, ale ve srovnání s remakem bratří Coenů to u mě originální Ladykillers prohráli. Ne že by film nebyl zábavný, ne že by Alec Guinnes ultrasllizkého gangstera neztvárnil dobře, ne že by ostatní herci hráli špatně (nejvíce mě, sorry pane Sellers, bavil Herbert Lom, jehož vrahounský pohled je prostě jedinečný) a ne že by stařenka nebyla na zabití... Jen jsem se zkrátka smál méně než jsem čekal. Dost možná za to ovšem mohl i otřesný televizní dabing vyrobený v TV Nova, což připouštím. Film si nicméně čtyři hvězdy zaslouží. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Že bych při tomto předchůdci Reservoir Dogs padal smíchy ze židle, to se říct nedá. Na to je tato komedie příliš konzervativní a ,,milá". Přesto má i dnes co nabídnout - především perfektní obsazení a hezký konec. A mě osobně nakonec k nadprůměru donutila ta senzační babička v hlavní roli. Pro mě dost možná nejroztomilejší filmová postava vůbec. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Alec Guiness je neskutečný chameleon. Já už jsem to tedy věděl, protože snímek "Šlechetné srdce a šlechtické korunky" je toho jedinečný důkaz, ale stejně mě tenhle film, jemuž novější remake nesahá po kotníky, mile překvapil a ukázal mi, že Alec Guiness se narodil skutečně pro každou roli. Stejně jako Peter Sellers nebo Herbert Lom. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se o poslední slavnou komedii studia Ealing. (Pavlínka9)
  • V roce 2004 natočili bratři Coenovi remake tohoto filmu. Avšak sám Ethan Coen přiznává: "Vzali jsme z něj pátěř příběhu a vše ostatní zcela přepracovali. Charakterové rysy postav i prostředí se od originálu docela liší." (venus)
  • Je možné si všimnout, že v tomto filmu má Herbert Lom v postavě z jednoho padouchů vyholenou hlavu. Je to z toho důvodu, že souběžně hrál divadelní hru „Král a já“, ve které v roli siamského panovníka musel mít vyholenou hlavu. Herbert Lom se nabídl, že by klidně nosil paruku, ale tvůrcům se jeho vyholená hlava zalíbila, protože tak vypadal, jako by opravdu právě vylezl z vězení. Zdroj: Zdeněk Bauer - kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama