Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nevim proč, ale tenhle film na mě nijak extra silně nezapůsobil. Výkon hlavního představitele byl ohromnej, o tom žádná, ale jinak si nemůžu pomoct, průměrné drama, na Jižní Koreu bych řekl snad až trochu nudné. Spousty zbytečných záběrů a pro mě jen pár silných scén. 87 procent mi přijde jako hodně nadhodnocených. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok vyvolávajúci úsmev na tvári, súcit, rešpekt ale i pokoru zároveň. Ako rodič dieťaťa sa pasovať s obdobnými problémami, neviem neviem, či by to bolo v mojich vnútorných silách. “Malaton” je príbeh o chlapcovi, ktorý mení “uhol pohľadu na vec”, v ktorého závere sa len sťažka ubrániť dojatiu. Zaujímavé, ako sa človek vžil do JEHO role, ako prežíval JEHO každú, šťastnú chvíľku .. Krásny film. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná a pozoruhodná záležitost, ve které se umně snoubí několik filmových žánrů a dotýká se mnoha témat, ať už se jedná o sportovní drama, rodinnou/vztahovou psychologii či nahlédnutí do individuálního světa mladého autisty, k tomu jako bonus nadhled a jemný humor (vyjma trenéra, ten místy přitvrdil). Moc se mi to zamlouvalo, matčina láska i pochyby, včetně výčitek svědomí, Cho-won (úžasný Seung-woo Jo), který má rád běh, těstoviny a zebry a v neposlední řadě velmi nestandardní trenér, pod hrubým zevnějškem srdce na správném místě. Krásný film. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Po pár letech od prvního zhlénutí musím ty dvě hvězdy ubrat. To co mi prvně přišlo jako krásně melancholické a hlavně citlivé drama o autistovi mi teď přišlo tak do očí bijící nedorozumnění. Prostě tuctový Rainman, kterého jsme viděli už trilionkrát + obyčejná sportovní historka. Existuje něco méně originálního? Opravdu jsem nečekal, že se budu takhle napodruhé nudit - to se mi ještě u korejského filmu nestalo. 60 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoje nohy?" milión dolárov..."Tvoje telo?" zabiják...Nie, nebavíme sa o žiadnom šampiónovi v behu, hoci Cho-won behá veľmi rád. Je autista a jeho mama a ani jeho nový tréner (inak pekný kvietok) to s ním nemajú ľahké. Je takmer nemožné, aby ste si hlavného hrdinu svojím spôsobom neobľúbili a neuznali jeho kvalitný herecký výkon. Všetky postavy sú pekne prepracované, na nič sa nezabudlo a film rozdáva emócie vo veľkých dávkach. Asi v polovici filmu, maximálne zaujatý, som si musel zahrešiť a vyhlásiť: "Kurva, tí Kórejci robia fakt úžasné filmy." Humor je nevtieravý a príjemný a miestami som sa naozaj dobre zasmial. Vtipné sú takmer všetky scény s povaľačským trenérom, no hlavne dávno som sa tak dobre nezasmial pri tak otrepanom fóre ako je prd (pred dverami). Divák, ktorý má napozerané s prehľadom profesionála odhadne, že tu o žiadne víťazstvo v maratóne nejde. Ten je iba tmelom príbehu a vzťahov medzi postavami. Film sa porovnaniu s Rain manom nevyhne. Výkon Hoffmana je oscarový, ale kórejský herec to zvládol minimálne rovnako dobre. Mne bol jeho výkon dokonca sympatickejší, ale to je skôr pochvala pre filmárov. Čo sa týka filmu ako celku, tak kórejský maratón sfúkol Rain mana ľavou zadnou, pretože ako celok je podstatne kompaktnejší a dojímavejší. Cho-won má rád tri veci. Zebry, jedlo a beh. No a mňa strašne bavia kórejské filmy. Už dlho som nevidel tak príjemný film. Jednoznačne 100%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama