Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice kriminálníků, uprchlý vězeň a mladý zlodějíček, se chystá na společný, samozřejmě ilegální útěk za hranice. Dlouho unikají, dokonce se jim podařím proniknout na polské území. Směřují k pobřeží, odkud se hodlají přepravit do Švédska. Polské bezpečnostní orgány jsou však bdělé. Zřejmě mělo vzniknout napínavé vyprávění o náročné práci policistů, koordinovaných dokonce mezinárodně, avšak napětí i věrohodnost se vinou ochotnické režijní práce vytratily. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ladislav Potměšil nedostal moc hlavních rolí. Když vynechám nechvalně známou trilogii Byl jednou jeden fízl, tak mě snad žádnej jinej film nenapadá. Tady v roli uprchlýho trestance odved opravdu dobrou práci. Překvapivě docela slušně zahrál i Tomáš Vacek, kterýho si tak nějak matně pamatuju, že v 80. letech v několika filmech hrál vojáky základní služby a po roce 1990 se po něm slehla zem. Pokud by se děj zaměřil spíš na tuhle dvojici uprchlíků, mohlo to dopadnout určitě líp. Jenže ve filmu pořád sledujete, jak se tam fízlové o něčem vykecávaj (a že tam těch fízlů je jako psů) a k tomu navíc nějaký rádoby vtipný historky z jejich soukromí, kdy jeden např. řeší nějaký problémy se synem (Mimochodem přítelkyni toho syna hrála Anna K. Do teď jsem nevěděl, že Anna K někdy v nějakym filmu něco hrála.) a druhýmu třeba zase vyšetřování překazí rande. Ke konci se děj přesune do Polska, což přineslo jakýsi oživení a celý je to zakončený "akční" scénou, kdy se Potměšil pokouší unést celkem pěknou blondýnu (můžete se pokochat tady v galerii), která se najednou objeví na pobřeží Baltu v bikinách, zatimco ostatní tam choděj v bundách a kabátech :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bývávaly doby, kdy ještě Barrandov dával i docela zajímavé filmy a dalo se na něj dívat. Než si z toho udělal Soukup vlastní „ONE MAN SHOW“ proloženou nějakým tím Musilem. Tato dnes již vcelku zapomenutá kriminálka těží především z výkonu dvojice Potměšil (ten překvapil coby vrah) a Vacek. Místy to mělo dobrou atmosféru i akčnější momentky, ale nějak to nevybočilo z průměru. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná osmdesátková detektivka, s příšlušníky SNB a pár pacholky, kteří se je snaží vodit za nos. Z filmu sice malinko zavání socialistické oblbování, přesto není špatný, Potměšil hraje typ recidivisty, který se nehodlá zastavit ani před vraždou. Bojím se, že kolega kolega Tiiso je člověk, který za životní roli Ladislava Potměšila považuje jeho trapné působení v kanální Ordinaci... Pokud ne, nechť se na mě za můj špatný tip nezlobí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když jim kriminálník Ladislav Potměšil několikrát zdrhnul, tak proč ho tedy nechávali pracovat na venkovní stavbě, kde nebyl pod žádným dozorem? To jenom dokazuje policejní tupost. No nic, on by bez toho nemohl vzniknout tenhle příběh, který je standardní kriminálkou okořeněnou polskými reáliemi. Konečně jsem taky pod dlouhé době mohla vidět Miriam Chytilovou jako starší a dospělejší než, když hrála holčičku v Tajemství proutěného košíku. ()

krabatt76 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem dnes viděl poprvé a musím říci že to zase taková tragedie jak tady někteří píší nebyla.Byla to docela obstojná detektivka z osmdesátých let se známými herci.Pro někoho kdo film viděl poprvé a který se diví jak mohl o takovém filmu nevědět,tak i napínavý od začátku až do konce.Souhlasím s názorem,že v části s mnoha polskými dialogy mohly být titulky.Tam jsem se moc nechytal.... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V šesté až sedmé minutě filmu je záběr na náměstí v Mníšku pod Brdy, konkrétně na tamnější samoobsluhu. (optik)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Praze, Brně a Ostravě. V Polsku film hostila města Lodž, Varšava, Toruň a Ustka. (xisp)
  • V čase 17:50 při zastavování automobilu je vidět zepředu tramvaj číslo 27. O záběr později má tramvaj již číslo 42. (budivoj)

Reklama

Reklama