Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller(ek), který jakoby přišel z úplně jiné doby - z doby někdy kolem roku 1980, kdy mohl jeho námět být ještě neokoukaný a svěží. To je totiž největší nevýhoda Strážce - všechno, co ukazuje, jsme už někde viděli. Řemeslně je ale zvládnutý dobře a podívanou z něj dělají hlavně skvělí herci. Nadprůměr. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prezidentské ochranky a tajných služeb dává možnost divákovi nahlédnout do rituálů jejich činnosti a snímek tak dostává punc originality. Navíc je Strážce naprosto výborně obsazen a zahrán thrillerovými jistotami se jmenovkami Douglas a Sutherland, ruční kamera a dynamický střih celkově podkreslují spěch, hektičnost a napětí, které v tomto prostředí panuje, a jediným klopýtnutím je tak jen závěrečné rozuzlení, které je zajímavé akorát skutečností, že po tak skvěle rozehrané partii může opravdu někdo všechno zvorat tím, že usne na vavřínech a myslí si, že má úspěch v kapse zaručen dávno před závěrečnými titulky. Ne. Stejně jako v pokeru, i u filmu platí, že karty se ukazují až na samotný závěr. A někdy se neukazují vůbec... [srpen 2006] ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Svižný nástup, kdy se načrtne slibně zamotaná zápletka a představí sympatičtí hrdinové (Douglas se Sutherlandem se snad pro tyhle role narodili), bohužel bere za své s příchodem dějového zlomu v půlce, kterým odstartuje x-tá variace na Uprchlíka se všemi klišé, nevěrohodnými odpuštěními a mdlým finále jako bonus. Není pak ani divu, že se z vás těch sto minut, a pár drobných navrch, vypaří už se závěrečnými titulky. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vemte si Osobního strážce, zkřižte jej s Úhlem pohledu a dostanete tento film. Je to svižné, má to skvělé obsazení (Douglas na svůj věk hraje stále dobře, Sutherland si možná ani neuvědomil, že netočí dalšího Bauera :-)) a Eva Longoria Parker… no řekněme to tak, kde jí chybí něco navíc v herectví, tak tam je to vyváženo na kráse, takže taky spokojenost… :-) A čert vem nějakou logiku (opravdu jsou otisky prstů hotovy za 20 minut?) Pokud se vám fakt nechce přemýšlet, ale zároveň nechcete trávit čas u nějakého stupidního filmu, tak můžete zkusit tenhle. Myslím, že byste neměli být zklamaní… ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když ono je to pořád dokolečka a Douglas už je trošku starej na to, aby tomu dodal nějakej ten pořádnej nádech akční jízdy. Kdyby aspoň ta Sutherlandova postava nebyla tak příšerně napsaná.............nesnášim policajty, který se kouknou ze sta metrů na ho*no a je jim okamžitě jasný, že ho tam necha 50tikilovej blonďák. Aspoň že ta Eva vypadá tak nějak k světu. 40% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • Thriller debutoval na třetí príčce amerického žebříčku návštěvnosti (21. – 23. 4. 2006) s výdělkem 14,3 mil. dolarů a celkový obrat nakonec překročil jen 36 milionů. (imro)
  • Režisér Clark Johnson si sám zahrál postavu agenta, který má velmi důležitou informaci. Dřív než ji ale stačí předat, je nemilosrdně zavražděn. (Siriuss)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama