Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Triptych minipovídek, které jsou hereckou exhibicí Waltera Matthau a jeho partnerek. Radost pohledět, i když ten komediální prvek je postupně zatlačen vážnějším podtextem. Ale ani hořká příchuť pointy nebrání tomu, aby si divák užil skvělý konverzační debl. V první povídce je Maureen Stapletonové (Karen) víc než vyrovnaným soupeřem Samovi. "Kapky se do oka kapou a ne cpou. Proč myslíš, že se tomu říká kapátko?" V druhé se zdá, že Jesse hravě přehrává Muriel (Barbara Harris), ale ta ho svými bezduchými dotazy dostane. A v třetí povídce je Roy neskutečný živel, takže Norma (Lee Grant) hraje pasivnější roli. "Čeho se bojí? Že budou jako my..." ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá konverzační komedie, která místy nudí, místy je geniální. První povídka o manželském páru, kde chlap sice ženu miluje, ale zároveň má bokovku, pobavila především břitkými dialogy a výborně aktivní Maureen Stapleton. Druhá povídka o hollywoodském producentovi, který si chce užít a sbalit svou bývalou přítelkyni a neustále ji překecává, je mírně řečeno nudná a nejslabší ze tří povídek. Poslední povídka o chystající se svatbě, která však málem neproběhne, protože nevěsta je zavřená na záchodě a nechce poslechnout své rodiče, je suverénně nejlepší a dialogy včetně děje nejvypracovanější. Komedie, která potěší, jen je potřeba mít trpělivost s délkou filmu. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Film složený ze tří různých povídek, které mají společné jedno: všechny se odehrávají v apartmá č. 719 v hotelu Plaza na Manhattanu a ve všech exceluje Walter Matthau. Ale ani jeho ženské herecké protějšky nezůstávají pozadu! Ba právě naopak! Zvláště v té první o stánoucím muži, který zahýbá své ženě se svou sekretářkou ho ženská herecká kolegyně zasťiňuje ( je to především proto, že zde dostala daleko více prostoru vyniknout). Je opravdu vynikající! V druhé povídce se W. Matthau představí jako neodolatelný svůdník, hollywooodský producent, leč již dost " vyčpělý " snažící se vyplnit svůj volný čas v hotelu avantýrkou se svou kamarádkou z mládí. Použije všech možných dostupných fint , aby dosáhl svého. Opravdu úsměvná povídka. V té třetí, vystupuje Walter jako otec, jehož dcera se zamkla na hotelové toaletě, zatímco dole na ni všichni ( včetně snoubence ) čekají. Toto je pro změnu koncert pro Waltera, který v roli otce, neurvalého, hysterického cholerika exceluje! Celý film je především o dialozích a ty jsou ( ve všech 3 příbězích ) napsány opravdu BRILANTNĚ! Co stojí ještě určitě za zmínku je vynikající dabing! Opravdu parádní zážitek. p.s. většina z vás zde zmiňuje nevyrovnanost povídek a především fakt, že třetí povídka o hodně vyčnívá nad předešlými dvěma. Jsem jiného názoru a pro mě osobně byla tou nejlepší hned ta první a to především díky koncertu hlavní ženské představitelky. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Mě nepotřebuješ. Potřebuješ nosorožce se sbíječkou, protože nikdo jinej se do tý koupelny neprobourá."___První povídka 3*, druhá slabé 2*, třetí takřka bezkonkurenční 4,5*. Filmu neublížila epizodnost, spíš divadelní základ. Walter řádí jak černá ruka. Ke skvělému původnímu dabingu bych jenom doplnil, že jakkoliv Eduarda Cupáka považuju za hlasově nejlahodnějšího dabéra všech dob, postavy, jež v příběhu hrál WM, mu tentokrát neseděly. Přesto, skvělý výkon jeho i zbytku dabérské sestavy. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence povídek, scénář v mnoha ohledech nepovedený. Vsadit na ústřední dvojici a strukturu divadelní hry se režisérovi Arthuru Hillerovi sice povedlo, jenže scénář s kterým se tady pracuje není z nejpružnějších ani z nejvybroušenějších, což je na film, který stojí především na scénáři vcelku problém. Za první a nejlepší povídku 80% za zbylé dvě 60%, ač ta poslední s přemlouváním nevěsty je jednoznačně nejhorší, celkově 65%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama