Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Napoprvé docela pecka, napodruhé mnohem menší; úvodní směšnotragické minidrama stárnoucího manželského páru už další dvě povídky nepřekonají. Nejslabší je natahovací prostřední třetina s nezajímavým námětem a přepálenou nadsázkou – příliš zhýralý playboy v příliš šílené paruce příliš okatě balí příliš naivní dívčinu. Na konci se sice vrátí spád i elegance, ale už ne psychologický rozměr první části, a laskavě drsný konverzační humor tou dobou jednomu začíná lézt ušima. Ještě potěší třeba prokoumaný přechod mezi první a druhou povídkou, ale to je pořád trochu málo. Čtvrtou hvězdičku si škrtám. ()

IrisHelenka 

všechny recenze uživatele

Všechny tři hvězdy dávám za poslední, nejlépe sehranou část. První dva příběhy neměly šťávu, nudila jsem se, třetí naprostá bomba, skoro jako kdyby se člověk díval na dva různé filmy za sebou. Úplné nebe a dudy. Viděla jsem divadelní hru těsně před shlédnutím filmu, která byla perfektní, takže mám možná zkreslený pohled. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Vlna životních komediálních rolí Waltera Matthau od Průvodce ženatého muže, přes Hello Dolly, Kaktusový květ až k Apartmá. Komediální talent Matthaua (ve všech těchto filmech bez Jacka Lemmona !) je mimořádný a zakládá se na skvělé mimice a pohybech zdánlivě nemotorného čahouna. Tři rozdílné charaktery v povídkách hry Neila Simona jsou ztělesněné Matthauem pokaždé v jiné poloze, ale pokaždé skvěle ( poslední povídka musí pochopitelně být nejlepší !) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Mě nepotřebuješ. Potřebuješ nosorožce se sbíječkou, protože nikdo jinej se do tý koupelny neprobourá."___První povídka 3*, druhá slabé 2*, třetí takřka bezkonkurenční 4,5*. Filmu neublížila epizodnost, spíš divadelní základ. Walter řádí jak černá ruka. Ke skvělému původnímu dabingu bych jenom doplnil, že jakkoliv Eduarda Cupáka považuju za hlasově nejlahodnějšího dabéra všech dob, postavy, jež v příběhu hrál WM, mu tentokrát neseděly. Přesto, skvělý výkon jeho i zbytku dabérské sestavy. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas není zcela od věci si trošku zašmírovat. Nedávno jsem se zrovna schovával za závěsem v apartmá č. 719 v hotelu Plaza a to byste nevěřili co se tam dělo. Nejdřív se tam ubytoval starý smutný smilník s hysterickou manželkou, pak je vystřídal bohatý nadrženec se starou známou a po nich přijel cholerický otec se sobeckou manželkou a zmatenou dceruškou. Jelikož jsem celkem bystrý, tak bych si dovolil tvrdit, že všichni tři chlapi byli jenom jeden a ten byl hodně podobný Walterovi Matthauovi. Pokaždé sice vypadal jinak, pokaždé se choval jinak, ale já jsem mu pokaždé rozuměl. Všechny příběhy byly samy o sobě dostatečně zajímavé, ale mne nejvíc oslovily přechody mezi povídkami, kdy končící postavy odjížděly a nové v témže záběru přijížděly. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama