Reklama

Reklama

Miláčku, zmenšil jsem děti

  • Česko Co je malý, to je hezký (více)

Obsahy(1)

Wayne Szalinski je nadšený domácí kutil a současně notně roztržitý vědec. Jeho dům je plný technických zlepšováků, ale jinak je dosti nedbalý, zejména pokud jde o zanedbanou zahradu, což je trnem v oku jeho souseda Eusse. Na půdě svého domu Wayne právě dokončil celoživotní dílo, přístroj na zmenšování předmětů, o kterém má právě referovat na univerzitě. Přednáška však dopadne katastrofálně. Posluchači jej totiž považují za blázna. Mezitím jeho geniální přístroj uvede do činnosti sousedův syn Ron, když jeho baseballový míček vletí na půdu k Szalinským a trefí se přímo do startovacího tlačítka. Jeho starší bratr Russ toho hned využije, aby se mohl vidět se Szalinského dcerou Amy, a donutí bratra, aby se šel omluvit. Společně s Amy a jejím bratrem Nickem se Ron a Russ vydají na půdu pro míček. Dostanou se do zorného pole zmenšovacího paprsku a náhle jsou velcí jako mravenec. Domů se však vrací rozzlobený otec, zničí dálkové ovládání přístroje, zamete a odpadkový koš vynese za plot na konci zahrady. A protože zametl i zmenšené děti, čeká je teď dlouhá cesta neproniknutelnou džunglí neudržované zahrady. (TV Nova)

(více)

Recenze (99)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neviděla ani když jsem byla malá. Úplně mě to minulo a bohužel mám z toho takový pocit, že se ani moc nestalo. Jsem si jistá, že na 80.léta to byl wow film s úžasnými filmovými triky a vážně se mi to nechce srovnávat s dnešní technologií, ale asi jsem už prostě rozmazlená. Bohužel ani příběh není dostatečně silný, aby dokázal být po celou dobu zajímavý. Pro děti možná poutavý film, pro dospělé spíše nudnější retro sci-fi. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Rick Moranis zde jako půvabný měsíc, jehož paprsky pozlatily křišťálově vodní hladinu jeho krásou, která by se dle mého názoru dala rámovat a jeho odstín vlasů obdivovat, jak květy v zahradě růží, nad kterou slunce nezapadá a jeho půvab stále uchovává. A když by náhodou slunce zapadlo teď, hvězdy se postarají o jeho okouzlující vzhled. ♥ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako mlaďas jsem to pochopitelně dost žral, neboť neexistuje moc věcí, které by si dítě přálo více, než prožít jeden den v miniaturní velikosti ve světě obrů. S odstupem let je to pořád fajnové dobrodružství, které by ale víc fungovalo jako epizoda ze seriálu o šíleném vědci a jeho různorodých pokusech. Expozice je totiž hodně dlouhá a představení hrdinové do jednoho nezajímaví, zatímco část kolem zmenšení toho zase tolik převratného neukáže (nejlepší je scéna se včelou a souboj se škorpionem). Naštěstí má aspoň Rick Moranis dostatečně zábavný ksicht a Johnston umí pracovat s prostředím a s triky, takže to celé tak nějak neškodně uteče a zabaví. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy si tento snímek ode mě zaslouží a tato rodinná komedie se mi i dnes,když nejsem dítě líbí a najdu si na ni čas i po letech a tento film je celkem i zábavný a měl jsem jej rád i jako dítě.Dávám mu 60 procent a u mě je to pěkný a "koukatelný" snímek.Triky v tomto filmu jsou dobré a líbí se mi.No a rodinka amíků v této komedii je docela milá a sympatická.Otec je zde trhlý vědátor,ale má nápady a jinak jeho děti jsou ještě teenageři,kteří chodí do školy a nesnáší vědecké pokusy svého táty.Taky musí trpět jeho rodina různé "věcičky"v jejich domě včetně s jistou sochou jistého "pohanského"boha a "náhoda"pomůže tomu,že se ona americká rodina zmenší díky jednomu vynálezu jejich otce-takzvanému "zmenšovadlu".Kvůli tomu čelí tato rodinka různým nebezpečenstvím včetně nebezpečnému hmyzu(obřímu mravenci)...a tak dále.Občas jsem se i zasmál.Takový film na víkendové odpoledne.Hodnotím jej spíše průměrně a to 60 procenty. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná rodinná komedie s pěknými triky. Roztomilého mravence jsem opravdu zbožňoval. Celkově to bylo veselé dobrodružství, které se sice odehrávalo jen na zahradě, ale pro tu bandu dětí to byl prales. Z odstupem času a i tím, že každý stárneme, se na to už díváme z jiného světla. I tak je to však snímek, který si zaslouží pozornost. 65% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Původní datum uvedení filmu bylo v prosinci 1988, ale bylo odloženo na červen 1989. (rafix)
  • Ve scéně, kdy spolu děti jedou na mravenci, je v jednom záběru vidět dva členy natáčecího štábu. (Mol)

Reklama

Reklama