Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie pro malé i velké o zázraku, který se stane při hodině chemie... Většina dětí nedokáže pochopit, proč velcí vzpomínají s nostalgií na dobu svého mládí. Malí naopak touží po dospělosti, neboť je pro ně obdobím, kdy si budou moci dělat, co se jim zlíbí a nikoho nebudou nuceni poslouchat. Přesně tohle si myslí kamarádi Hejbal a Kašlík, ale když jim unikátní chemický pokus umožní náhle dospět, nic nevypadá tak jednoduše, jak se zprvu zdálo… Žáky si zahráli O. Havelka a M. Vladyka, jejich rodiče H. Maciuchová, J. Abrhám, J. Molavcová a K. Heřmánek. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejnadhodnocenějších "komedií". Nechápu. Mizerný, blbostmi neskutečně natahovaný scénář, režijní vedení pitvorně hrajících herců jak u představení pro jedličkárnu. Ostatně co čekat u pohádkářky. Snad jen ten Nárožný tu má určitý komediální potencionál. Ostatně jako vždy v tomto svém hereckém období. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to příjemná blbina. Absurdně pojatý příběh o dvou žácích, kteří po jednom chemickém pokusu předčasně zestárli, ale jen po fyzické stránce. Mentálně jsou stále na úrovni žáků základní školy. A to je čeká poznávání světa dospělých a divák si užije přijemnou legraci, která sice není nijak extra, ale nudou se nezmírá. Přispívají k tomu kvalitní herecké výkony a poměrně slušně vypointované gagy. 60% ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju se, že bych to zamlada viděl. Ale něco mi to říkalo a vysoké hodnocení slibovalo něco nadstandardního. Bohužel očekávání se nenaplnila. Jednoznačným bonusem jsou herecké výkony rodičů (Abrhám, Heřmánek, Maciuchová, trochu v pozadí Molavcová) a Petra Nárožného. Vladyka s Havelkou jsou v nevděčné pozici, protože čím lépe svou roli hrají, tím se divák cítí trapněji. Televizní zpracování a poněkud hloupý příběh značně nakopávají skvělé a opravdu vtipné momenty. Bohužel jako celek to za moc nestojí. "- Zeptej se ho na něco, co vědí jen dospělí!" "- Víš co to jsou sdružené platby?" "Neví. Nic neví..." ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Vyloženě prostý scénář, ovšem zahraný skvěle a i po těch letech mi vykouzlil úsměv, např. při Abrahámově úlevném oddychu: „Vždycky jsem měl hrůzu z těch let, kdy bude kluk v pubertě a teď prosím, krásně vyřešený. Tomu chlapovi by měli dát metál.“ Zkrátka herecky úsměvný koncert vařený z vody v dobově nekonfliktním filmu. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Jestli sháníte elixír mládí, tak to máte smůlu, protože ten vytvořit nelze :-P Ale, pokud budete diktovat přísady v receptu naopak, můžete vytvořit elixír stáří. :-) Nevím, jaxi na to tento film můj přítel vzpomněl, každopádně já se bavila docela dobře. Ani sem nečekala takové úžasné herecké obsazení. Peťa Nárožný jako praštěný učitel chemie a ještě praštěnější učitel tělocviku, Vladyka jako Hejbal se mi teda líbil - hlavně jako „krásná“ velká holka na námluvách „Já ti dám do huby, ty srabe! „ :-D nebo jako velký fater s aktovkou na zádech, co bije svoje spolužáky - víc než Havelka v roli Kašíka. Docela dobře válí i Heřmánek jako vzteklý otec Kašíka. „Na tebe ten kluk dá, víš, že se tě bojí.“ :-D A potencionální nevěsta pro Kašíka? No přece pošťačka, ta je bohatá – má mopeda :-) Akorát teda: „ Je oproti mně stará jak hnědý uhlí.“ :-D I mě tento film vrátil do let dávno minulých – krupicovou kaši sem naposled jedla na základce (aspoň už vím, proč vypadám tak, jak vypadám) no a „maso“ sem taktéž hrála naposled v tomto věku (budu muset napravit ;-)). Jo, a kdybyste chtěli vědět, jak na svět přichází děti, resp. mužské pohlaví… „Kluky přece nosí vrtulník.“ ;-D ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno