Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ne, v Boha nevěřím."„Ježíši Kriste, Jame...." Ano, nevěřil v Boha, ale poznal Peklo. Psychologický ekohoror, odehrávající se na polární základně, má asi nejblíže k Věci. Zatímco se speciální tým snaží vymyslet, jak dostat k základně těžkou techniku pro těžbu ropy a divák mezitím sleduje prostřihy na drancování naší planety, ukáže se, že v nepřirozeně rychle tající půdě se skrývá cosi zlověstného. Až do konce divák netuší, zda ony síly pocházejí z pradávných časů Země, nebo se jedná o mimozemské organismy. Ono je to nakonec jedno, jelikož snímek podobně jako právě Věc směřuje ke katastrofě, kterou ještě podtrhne závěrečná otevřená scéna. Herecky solidní, trikově laciné a mizerné. Snad jen exploze letadla a masky obstojí. Na druhou stranu slušné stupňující se napětí, kdy se jen zdánlivě nic neděje, ale tušení hrozivého neznáma sílí. Po rozležení v hlavě hvězdu přihodím, i když objektivně bych to viděl tak na 2,5*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z pomerne málo početnej rodinky eco-horror filmov, ktorý však až na pár pekných myšlienok o prírode a na Rona Perlmana (ktorého herectvo ma vždy dokáže zaujať) nemá čo ponúknuť. Film stráca hlavne na atmosfére, ktorá nebola ani z polovice tak mrazivá ako som očakával. Mám rád podobný námet, kde je skupinka ľudí niekde zavretá a vonku ich ohrozuje neurčité zlo alebo nejaký bubák. No v tomto smere je možno až na samotný záver snímok skôr sklamaním. Ako to má vyzerať ukázal napr. Carpenter vo svojom snímku Vec (1982), alebo Darabont vo filme Hmla (2007). Skrátka réžia ma tu neoslovila. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podobných hororov ako je Vec o bezvýchodnej situácii skupinky ľudí uväznených za polárnym kruhom nie je veľa. Veľkou prednosťou The Last Winter je tajomno. Nijak sa tu nevysvetľuje prečo sa deje to čo sa deje, čo tentoraz nie je na škodu, práve naopak. Divák sa teda môže ľahko stotožniť s postavami. A staré známe pravidlo, že čo nie je vidieť toho sa bojíme najviac, tu platí ukážkovo, čoho sa tvorcovia nevzdali až do samotného záveru a ten ma potešil tak, že i vzhľadom na súčasné hodnotenie s kľudným svedomím prihodím ešte jednu hviezdu, pretože takéto malé vydarené filmy majúce svoje kúzlo si zaslúžia podporiť. PS: To počasie je fakt nejaké divné! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Za poctivé a trpělivé budování stísněné paranoidní atmosféry palec nahoru, za finální rozuzlení palec do kyseliny. Pokud vyhledáváte filmy na způsob "odříznuti od světa s neznámým zlem za zadkem" a pokud máte rádi Rona Perlmana, zvládnete to bez usnutí, jestli čekáte něco jako Věc a byť jen špetku tvůrčí originality, budete zklamáni. Všechno vypadá sice pěkně a nadějně, ale ústí do něčeho, co vůbec nikoho nezajímá a na co si nikdo nikdy nevzpomene, Škoda. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky podařená záležitost, která ze začátku krapet nudí. The Last Winter obsahuje pár velice vydařených scén, vrchol filmu pro mne představovala havárie letadla, ale ti prapodivní původci zla měli zůstat raději skryti. Nabízí se srovnání s Věcí, která je ale jasným vítězem, protože nenudí ani chvíli a atmosféru má ještě mnohem děsivější. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)
  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)

Reklama

Reklama