Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nápad filmu i plíživé provedení jeho první části se mi hodně líbilo, obzvlášť kamera a cit pro kontrast v hudbě (průlety nad zasněženou základnou za zvuku Niny Simone, zádumčivý klavírní motiv při nálézání mrtvol). Hodně sympatické je, že si film velice dlouho vystačí bez lekaček a gore efektů, ale jede si po velmi působivé linii "je to Země, která nás chce zabít". Perfektně vystavěná atmosféra se absolutně rozklíží v závěru, který podlehne touze být šokující a zároveň dát divákovi "zlo" přímo před oči. A to už vůbec nemluvím o bizarním maglajzu, který tenhle proces doprovází – v jakémsi ekologicko-mesiášském záchvatu se "Poslední zima" mění na pěkně rychlou oblevu... Přesto díky slušným hercům a solidnímu technickému provedení (včetně režie Larry Fessendena) stojí tahle eko-agitka alespoň za vidění. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Za poctivé a trpělivé budování stísněné paranoidní atmosféry palec nahoru, za finální rozuzlení palec do kyseliny. Pokud vyhledáváte filmy na způsob "odříznuti od světa s neznámým zlem za zadkem" a pokud máte rádi Rona Perlmana, zvládnete to bez usnutí, jestli čekáte něco jako Věc a byť jen špetku tvůrčí originality, budete zklamáni. Všechno vypadá sice pěkně a nadějně, ale ústí do něčeho, co vůbec nikoho nezajímá a na co si nikdo nikdy nevzpomene, Škoda. 55% ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa jedná o dosť čudný film, možno ani nie tak horor, ako skôr thriller/dráma so svojou myšlienkou. Partia ľudí odrezaných od sveta za polárnou čiarou je rozhodne dobrý námet a tu je to fakt dobre využité. Síce film má pomalý rozbeh a k tomu ani nič také hrozné neukáže, ale pekne vás môže občas zamraziť. Hneď od začiatku si však musíte všimnúť profesionálnu kameru a dobrú hudbu. pKoniec je už dosť taký (sami uvidíte aký), ale mňa potešil a možno bude aj dvojka... 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Ne, v Boha nevěřím."„Ježíši Kriste, Jame...." Ano, nevěřil v Boha, ale poznal Peklo. Psychologický ekohoror, odehrávající se na polární základně, má asi nejblíže k Věci. Zatímco se speciální tým snaží vymyslet, jak dostat k základně těžkou techniku pro těžbu ropy a divák mezitím sleduje prostřihy na drancování naší planety, ukáže se, že v nepřirozeně rychle tající půdě se skrývá cosi zlověstného. Až do konce divák netuší, zda ony síly pocházejí z pradávných časů Země, nebo se jedná o mimozemské organismy. Ono je to nakonec jedno, jelikož snímek podobně jako právě Věc směřuje ke katastrofě, kterou ještě podtrhne závěrečná otevřená scéna. Herecky solidní, trikově laciné a mizerné. Snad jen exploze letadla a masky obstojí. Na druhou stranu slušné stupňující se napětí, kdy se jen zdánlivě nic neděje, ale tušení hrozivého neznáma sílí. Po rozležení v hlavě hvězdu přihodím, i když objektivně bych to viděl tak na 2,5*. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Last Winter je samozrejme kvalitatívne niekde inde ako The Thing a tieto dva filmy by som neporovnával, každopádne asociáciám na Carpenterove dielo som sa neubránil. Ako už tu bolo spomínané, budovanie atmosféry bolo viac než dobré, strach z nepoznaného v kombinácii s chladným a drsným prostredím navodil tú správnu tepovú frekvenciu. Ako už naznačil Wormboy, posledná 15 minútovka mi prišla byť šitá horúcou ihlou, samoúčelná, zbytočná, nedotiahnutá s wtf vyvrcholením... Celkovo je to taká dobrá vecička pred zaspávaním, ktorá spôsobí mierne mrazenie, mierne pousmiatie a nič nerieši... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)

Reklama

Reklama