Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při horolezeckém tréninku objeví patnáctiletý Ivan Kočička zvaný Kocour v jeskyni mrtvého muže. Ten však záhadně zmizí a na jeho místě je spící pracovník archivu Hromada. Ivanovi se to celé nějak nezdá. Když později dojde v nedalekém zámku k loupeži, pustí se do nebezpečného pátrání na vlastní pěst… (Magic Box)

Recenze (153)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Kluci z turistického oddílu při výpravě do skal najdou mrtvolu muže... Film pro celou rodinu s poměrně nápaditou kriminální zápletkou. Podobné "dětské" filmy z 80. let jsou pro mne mnohem zábavnější, milejší a hlavně bližší než podobná současná díla americké produkce, která jsou mezi dnešní mládeží tak oblíbená. V tomto případě ani není znatelná nějaká agitace, poplatná době. Naopak ta parta dětí na mne působila více jako skautové než typičtí pionýři. Příběh z dob, kdy mládež trávila mnoho času venku - v přírodě a ne u počítačů a kdy přátelství a vzájemná komunikace byla opravdová a ne virtuální a facebooková. ()

sbinda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený film s nádechem "foglarovek". Pustil jsem si to dnes na Primě víceméně náhodou a jako rýpal jsem hledal rušivé elementy, ale nenašel jediný. Film byl připraven a natočen poctivě. Natáčeni v exteriérech bylo příkladné, zápletka pak byla s nápadem, ale bez složitosti. Jaroslav Moučka byl pan herec a jasně zvedal laťku celého filmu, zbytek byl dobrej průměr. Dovolím si tímto tvrdit, že kdyby ostatní role byly obsazené těmi nejlepšími českými herci té doby, byl by považován za jeden nejlepší český film a detektivka pro mládež vůbec. 80% Česká televize, koukej jak to má vypadat. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pro mne celkem povedený dětský dobrodružný film z dob hluboké totality. Tenkrát to byl pro mne nervák, když jsem film sledoval a i když už v dnešní době asi není tak atraktivní v konkurenci všech těch akčňáků a jiných megafilmů, tak když na něj narazím náhodou v programu a mám na něj čas, tak se ještě pořád rád podívám. Taky ojediněle jde vidět pana Moučku v jiné roli, než jeho oblíbených předsedů národních výborů a jiných podobných komunistických pohlavárů :-) ()

LarryW 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh, výborná atmosféra, která mi jako malému fakt učarovala. Dodnes vidím tu jeskyni a mrtvolu pod drnem. Dialogy mají vtip a detektivní zápletka není groteskní, oproti jiným filmům, které se tváří jako detektivky. Kluci hrají i jako neherci slušně a Mrkvička je sympatickej vedoucí. Taťka esembák Moučka je zkušenej a záporáci jsou správní příživníci..Děcka koukněte místo Harryho třebas na tohle... ()

Katy19 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám vztah od dětství. Vždycky, když ho dávají v televizi, ráda se na něj podívám i dnes, když už je podstatně jiná politická doba. Úžasná zápletka rychle spěje k vyřešení v čele s blonďatým Kocourem a bandou pionýrů. Kriminálník Hromada je fakt od pohledu jasnej vrah. Takových filmů mělo být víc! "Zavři si kredenc, kecá ti nádobí", "Dobyli jsme Kavčí hory, dobyli jsme Říp... " :-D ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Když se kpt. Hruška (Jaroslav Moučka) ptá por. Světinského (Jaroslav Satoranský), jaké radosti nám přináší dnešek, odpoví mu mimo jiné, že babce Kouchové se ztratilo 6 slepic a že to nejspíše udělal Koula. Tak se jmenuje představitel hlavní role, Kocoura. (Warden75)
  • Vladimír Hrubý (děda Slávek) si dělá z Jaroslava Moučky (kapitán Hruška) legraci, jaký je to mladý „cucák“. Ve skutečnosti však byli herci vrstevníci, dokonce Hrubý byl o několik měsíců mladší. (cundak)

Reklama

Reklama